Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία άμεσα
  • [02] Λιού σε Τσίπρα: Συμφωνία σύντομα για να αποφευχθούν περιπέτειες
  • [03] Α. Φλαμπουράρης: Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη επίγνωση της ιστορικής σημασίας του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση
  • [04] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια και εκτελέσεις στην Ουκρανία
  • [05] Σήμερα ο τελικός της Eurovision

  • [01] Ο. Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία άμεσα

    «Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία άμεσα. Τώρα. Δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο. Αλλιώς θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της ρήξης με τους εταίρους μας» δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».

    Η κ. Κεφαλογιάννη στρέφεται κατά της αύξηση των φόρων και επιχειρηματολογεί ότι αντίθετα η μείωσή τους σε τομείς όπως ο τουρισμός έχει συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ασκήσεις σφοδρή κριτική σε μέτρα, για παράδειγμα, φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, που γονατίζουν τη μεσαία τάξη».

    Σε ερώτηση, εάν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή ένα δημοψήφισμα θα βοηθούσε στην άρση ενδεχόμενου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της σε προσφυγή στις κάλπες ή σε δημοψήφισμα και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

    [02] Λιού σε Τσίπρα: Συμφωνία σύντομα για να αποφευχθούν περιπέτειες

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . «Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Τζ. Λιου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

    «Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή στο ότι η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

    Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει και σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Στο άρθρο επισημαίνεται ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν αφήσει να εννοηθεί στις συζητήσεις τους με Ευρωπαίους συναδέλφους τους ότι οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια νέα βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

    Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο θα ήταν οι θεσμοί να συμφωνήσουν με την Αθήνα την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερος προγράμματος βοήθειας, αλλά και την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας. Τότε το ΔΝΤ θα συμμετείχε σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την Welt, η στάση των ΗΠΑ οφείλεται κυρίως στον φόβο τους ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε αναταραχή στις διεθνείς χρηματαγορές.

    [03] Α. Φλαμπουράρης: Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη επίγνωση της ιστορικής σημασίας του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση

    «Η συμφωνία που επιδιώκουμε είναι ενιαία. Δεν αφορά την εκταμίευση μιας δόσης αλλά ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο συμβατό με τη λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

    Ταυτόχρονα, εκφράζει την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. «Δεν συμφέρει κανέναν να μην υπάρξει η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση» γιατί «η αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα ενέτεινε διεθνώς την οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει βέβαιος ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν επίγνωση της ιστορικής σημασίας του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση.

    Ως προς τις διαπραγματεύσεις και το περιεχόμενο της συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «5η αξιολόγηση δεν υπάρχει, διότι αυτή αφορούσε το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει εύλογο να υπάρχουν διαφωνίες για επιμέρους στοιχεία της διαπραγμάτευσης και της επιχειρούμενης συμφωνίας.

    Στην ερώτηση αν ένα δημοψήφισμα θα διευκόλυνε τους υπουργούς και βουλευτές που διαφωνούν να στηρίξουν τη συμφωνία, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι το δημοψήφισμα ούτε θα διευκολύνει ούτε θα δυσκολέψει τους υπουργούς και τους βουλευτές.

    [04] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια και εκτελέσεις στην Ουκρανία

    Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα, εικονικές εκτελέσεις: οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι αυτονομιστές αντάρτες υποβάλουν συχνά σε βασανιστήρια αιχμαλώτους και πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο επίσης και για τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις «συνοπτικών εκτελέσεων» Ουκρανών που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους αντάρτες.

    Η έκθεση καταγγέλλει επίσης τις ωμότητες που διαπράττει η εθνικιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας, μέλη της οποία μάχονται στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στα ανατολικά και κατηγορούνται ότι βασανίζουν αμάχους και τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

    [05] Σήμερα ο τελικός της Eurovision

    Στην τελική ευθεία για τον τελικό του 60ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 10 μ.μ. στη Βιέννη, έχουν μπει οι 27 αποστολές που θα λάβουν μέρος. Η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 27 χωρών. Η διοργανώτρια Αυστρία είχε εδώ και καιρό κληρωθεί να διαγωνιστεί στη 14η θέση.

    Το τραγούδι της Ελλάδας θα εμφανιστεί αμέσως μετά, καθώς έχει κληρωθεί στη 15η θέση, το δε τραγούδι της Κύπρου θα προηγηθεί, καθώς κληρώθηκε να παρουσιαστεί στην 11η θέση.

    Το ελληνικό τραγούδι, που ερμηνεύει η Μαρία- Έλενα Κυριάκου, με τίτλο «One Last Breath», εμφανίζεται στα προγνωστικά του τελικού να καταλαμβάνει την 15η θέση, όπως είναι και η σειρά εμφάνισής του, το δε τραγούδι της Κύπρου «One Thing I Should Have Done» με τον Γιάννη Καραγιάννη, τα προγνωστικά το θέλουν να κατατάσσεται 17ο.

    Συγκεκριμένα οι χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία και Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 8:30:26 UTC