Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε βιώσιμη λύση και όχι απλά συμφωνία
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» θα αναμορφωθεί και θα συνεχιστεί
  • [04] Ο Μάριο Ντράγκι καλεί τις χώρες της ευρωζώνης σε μεταρρυθμίσεις

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε βιώσιμη λύση και όχι απλά συμφωνία

    Ζητάμε βιώσιμη λύση για τη χώρα και όχι απλά μια συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις» και συμπλήρωσε απευθυνόμενους προς όλους: «Όσοι μπορούν να συμβάλουν στο να βρεθεί βιώσιμη λύση, να το κάνουν. Αλλιώς να σιωπήσουν».

    Αναφερόμενος ειδικά στο καίριο ζήτημα της απασχόλησης, τόνισε ότι «δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αντίθετα είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και διαβεβαίωσε ότι «δεν αποδεχόμαστε περικοπή συντάξεων».Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, έκανε σαφές ότι «δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα».

    Η Ανάπτυξη που θα υπηρετεί την κοινωνική πλειοψηφία είναι το στοίχημα της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, τόνισε ο Πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι προκειμένου η συμφωνία να είναι ένας αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός, πρέπει να περιλαμβάνει μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση χρέους και γενναίο πακέτο χρηματοδότησης.

    Αναφερόμενος στους «αντιπάλους» της προσπάθειας για σύναψη συμφωνίας, επανέλαβε ότι δεν βρίσκονται μόνο στο Βερολίνο, αλλά και εντός των τειχών.

    «Ήρθε η ώρα οι ολιγάρχες να πληρώσουν ότι δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια» είπε αναφερόμενος στη φορολόγηση. Έχουμε τέσσερα χρόνια πλην τέσσερις μήνες μπροστά μας» και μίλησε για τον αγώνα, στον οποίον έχουν επιδοθεί οι αρχές, προκειμένου να γίνει διασταύρωση ονομάτων σε όλες τις λίστες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

    Σημείωσε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ σηματοδοτεί την αναγνώριση του δικαιώματος της κοινής γνώμης σε μια δημοκρατική, πλουραλιστική, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

    Αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας έχει διατυπωθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο η απαίτηση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι εξετάζονται σειρά αμαρτωλών συμβάσεων με το Δημόσιο -όπως στην περίπτωση της εταιρείας Ζίμενς.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις

    Ζητάμε βιώσιμη λύση για τη χώρα και όχι απλά μια συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις» και συμπλήρωσε απευθυνόμενους προς όλους: «Όσοι μπορούν να συμβάλουν στο να βρεθεί βιώσιμη λύση, να το κάνουν. Αλλιώς να σιωπήσουν».

    Αναφερόμενος ειδικά στο καίριο ζήτημα της απασχόλησης, τόνισε ότι «δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αντίθετα είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και διαβεβαίωσε ότι «δεν αποδεχόμαστε περικοπή συντάξεων».

    Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, έκανε σαφές ότι «δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα».

    [03] Π. Λαφαζάνης: Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» θα αναμορφωθεί και θα συνεχιστεί

    Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» αλλά αναμορφωμένο, δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή απαντώντας χθες σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (ΠΑΣΟΚ) και Σπύρο Δανέλλη (Το ΠΟΤΑΜΙ). Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, στο αναμορφωμένο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 40.000 νοικοκυριά. Το νέο πρόγραμμα θα προσανατολισθεί προς τις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

    Όσον αφορά στις καθυστερήσεις -σε αυτούς που έχουν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση του προγράμματος- στη χορήγηση των χρημάτων που δίνονται δωρεάν, τόνισε ότι την ευθύνη για τις καθυστερήσεις έχουν οι τράπεζες. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να δίνονται κανονικά και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές υποχρεώσεις για την εκπλήρωση του προγράμματος.

    [04] Ο Μάριο Ντράγκι καλεί τις χώρες της ευρωζώνης σε μεταρρυθμίσεις

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να ενωθούν να ενωθούν στον αγώνα για τη μεταρρύθμιση των οικονομιών της νομισματικής ένωσης, υποστηρίζοντας ότι η κοινή κυριαρχία αποτελεί μια ευκαιρία και όχι μια απειλή.

    Ο Ντράγκι πιέζει τις κυβερνήσεις να μην σπαταλήσουν τον χρόνο που τους αγοράζει η ΕΚΤ τυπώνοντας χρήμα. Η σημερινή έκκλησή του προς τις υπερχρεωμένες χώρες ήρθε μία ημέρα αφότου προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα λόγω της υψηλής ανεργίας και των λιγοστών επενδύσεων.

    Στο μήνυμά του που διαβάστηκε στους συμμετέχοντες σε ένα συνέδριο στη Ρώμη, ο Ντράγκι σημείωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να δράσουν γρήγορα με βάση τις συστάσεις που έχει κάνει η ΕΚΤ ώστε να ολοκληρώσουν την οικονομική και νομισματική ένωση.

    «Η παρούσα κατάσταση στη ζώνη του ευρώ καταδεικνύει ότι η καθυστέρηση αυτή θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη», πρόσθεσε σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΚΤ, παραδεχόμενος πάντως ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, για παράδειγμα στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 12:30:23 UTC