Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Χουντής: Δεν επιδιώκουμε τη ρήξη, αλλά και δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς
  • [02] Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου
  • [03] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ και οχήματα σε Αθήνα και Πειραιά
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Έχουμε κάνει «τεράστια βήματα»
  • [05] Θετικά βλέπει η πλειονότητα των Κυπρίων τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Ακιντζί

  • [01] Ν. Χουντής: Δεν επιδιώκουμε τη ρήξη, αλλά και δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη ρήξη με τους εταίρους και δανειστές αλλά δεν θα δεχτεί εκβιασμούς, κατέστησε σαφές, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «'Αλφα», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

    «Προσπαθούμε για μια συμφωνία που να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» δήλωσε ο κ. Χουντής σημειώνοντας ότι «έχουν γίνει κάποιες υποχωρήσεις, κάποια βήματα προσέγγισης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε οποιαδήποτε συμφωνία στο όνομα του ότι «δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά γιατί υπάρχει το θέμα της ρευστότητας»».

    «Η προσήλωση της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να είμαστε εντάξει με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» τόνισε ο κ. Χουντής. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για μια συμφωνία-λύση που να βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης και να στηρίζεται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

    «Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

    «Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Υπογράμμισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας που έχουν οι δανειστές, αλλά τόνισε και πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής.

    Ο υπουργός τόνισε πως η συμφωνία δεν θα πρέπει να έχει δεύτερα προαπαιτούμενα αλλά να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και αναπτυξιακό πακέτο, ενώ δεν απέκλεισε παράταση των συνομιλιών μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.

    Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει προς έγκριση στη Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

    [03] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ και οχήματα σε Αθήνα και Πειραιά

    Το Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης, υποκαταστήματος της EUROBANK στο Νέο Κόσμο, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, ενώ μπαράζ εμπρησμών από άλλα άτομα σημειώθηκε σε αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Η εμπρηστική επίθεση στο ΑΤΜ σημειώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα στο υποκατάστημα της τράπεζας στην συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φρατζή. Οι δράστες περιέλουσαν το μηχάνημα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Πανικό προκάλεσε πυρκαγιά που αποδίδεται σε εμπρησμό, η οποία εκδηλώθηκε στις πέντε τα ξημερώματα, σε ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Κύπρου στο Αιγάλεω. Από τις φλόγες καταστράφηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο και τέσσερα μοτοποδήλατα.

    Εμπρησμοί σημειώθηκαν σε δύο ακόμα ΙΧ, ένα στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά και ένα στο Κερατσίνι, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο στο γήπεδο Καματερού.

    Για τις εμπρηστικές επιθέσεις διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Έχουμε κάνει «τεράστια βήματα»

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα ότι η Αθήνα έχει κάνει «τεράστια βήματα» για να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

    Μιλώντας στην εκπομπή του Βρετανού δημοσιογράφου Άντριου Μαρ, ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Τώρα εναπόκειται στους θεσμούς να κάνουν τη δική τους κίνηση. Εμείς διανύσαμε τα τρία τέταρτα του δρόμου. Πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο για να μας συναντήσουν».

    Επίσης ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφική», προβλέποντας ότι θα ήταν «η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα».

    [05] Θετικά βλέπει η πλειονότητα των Κυπρίων τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Ακιντζί

    Για πρώτη φορά οι Ελληνοκύπριοι σε ποσοστό 59% βλέπουν θετικά Τουρκοκύπριο ηγέτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία «Symmetron Market Research» από 19-22 Μαΐου για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου.

    Μόλις 6% τοποθετήθηκε αρνητικά για τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ 27% δήλωσαν αδιάφοροι.Το 52% των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένο ότι ο Ακιντζί θα στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, ενώ διαμετρικά αντίθετη άποψη εξέφρασε το 37% των πολιτών.

    Ένα άλλο εύρημα της δημοσκόπησης είναι η αύξηση του δείκτη αισιοδοξίας για λύση του Κυπριακού, αφού ανέρχεται σήμερα στο 41% σε σύγκριση με περίπου 20% τα έτη 2008-2010.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι Ελληνοκύπριοι παρουσιάζονται διχασμένοι σε ότι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αφού 47% δηλώνουν ικανοποιημένοι και ίσο ποσοστό είναι δυσαρεστημένοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 May 2015 - 10:30:25 UTC