Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριμερής διακρατική συμφωνία για λαθρεμπόριο και παράτυπη μετανάστευση
  • [02] Εγκαίνια συνεργασίας του ελληνο-ευρασιατικού επιχειρηματικού συμβουλίου με το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] ΔΝΤ: Οι ελληνικές προτάσεις δεν αρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα φέτος
  • [04] Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα
  • [05] Μαχητικά συνοδεύουν αεροσκάφος της Air France στη Νέα Υόρκη μετά από απειλητικό τηλεφώνημα
  • [06] Η Σαουδική Αραβία κάνει στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  • [01] Τριμερής διακρατική συμφωνία για λαθρεμπόριο και παράτυπη μετανάστευση

    Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια μια συμφωνία με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου.

    Τη συμφωνία για το κέντρο αυτό, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των τριών κρατών, υπέγραψε από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

    Το κέντρο αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας θα λειτουργεί στο μεθοριακό φυλάκιο Καπιτάν Αντρέεβο, κοντά στο οποίο βρίσκονται τα τριεθνή σύνορα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα. Στελέχη της αστυνομίας και των τελωνείων θα ανταλλάσσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να αντιδρούν με επαρκή τρόπο στην παράνομη μετανάστευση και στο λαθρεμπόριο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σεμπαχατίν Οζτούρκ.

    [02] Εγκαίνια συνεργασίας του ελληνο-ευρασιατικού επιχειρηματικού συμβουλίου με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Σπύρο Κουβέλη, στο 8οΟικονομικό Φόρουμ της Αστάνα στο Καζακστάν, με την υπογραφή μνημονίου για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και σειρά σημαντικών επαφών, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της χώρας.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, διερευνήθηκε η προοπτική συνεργασίας του εθνικού πρακτορείου της χώρας με εθνικούς φορείς ενημέρωσης του Καζακστάν, για την υλοποίηση της οποίας θα ακολουθήσει σειρά επαφών και οι σχετικές συμφωνίες.

    Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Κουβέλη, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ελληνο-ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου του Καζακστάν,στις 21 Μαΐου 2015, παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδαςστην Αστάνα Ευθ. Παντζόπουλου. Προβλέπει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και εκδηλώσεων και εν γένει την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

    [03] ΔΝΤ: Οι ελληνικές προτάσεις δεν αρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα φέτος

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα στον προϋπολογισμό φέτος.

    Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο Μπλανσάρ υπενθύμισε ότι φέτος προβλεπόταν αρχικά να υπάρξει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ύψους 3%. «Ξέρουμε πλέον ότι αυτό είναι πιθανότατα μη ρεαλιστικό για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους.

    Είναι δυνατόν να αναθεωρηθεί αυτό το πλεόνασμα προς τα κάτω», είπε προειδοποιώντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες ανάγκες για χρηματοδότηση, για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν και πάλι τη βοήθεια των Ευρωπαίων. Αυτό θα μπορούσε να επιτύχει εάν, σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα παρουσίαζε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πρόσθεσε.

    [04] Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα

    Το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της νότιας αλλά και της βόρειας Ινδίας κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 539 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

    Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7Β° βαθμούς Κελσίου χθες Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5Β° Κελσίου.

    Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι στα νότια ομόσπονδα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και ορισμένοι θάνατοι καταγράφηκαν επίσης στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη.

    Η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το κύμα καύσωνα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

    [05] Μαχητικά συνοδεύουν αεροσκάφος της Air France στη Νέα Υόρκη μετά από απειλητικό τηλεφώνημα

    Αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France που εκτελεί πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ συνοδεύεται από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης για λόγους ασφαλείας, μετά από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι WABC.

    Το αεροπλάνο αναμένεται να προσγειωθεί σε ασφαλές σημείο για να ερευνηθεί, πρόσθεσε η τηλεόραση.

    [06] Η Σαουδική Αραβία κάνει στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Μικρός σεισμός, η δήλωση του πανίσχυρου Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου Άλι αλ Ναΐμι, πριν λίγες μέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο πλαίσιο του Business & Climate Summit 2015, στο Παρίσι, ο αλ Ναΐμι είπε ότι «στη Σαουδική Αραβία αναγνωρίζουμε ότι μία των ημερών, στο μέλλον, δεν θα χρειαζόμαστε τα ορυκτά καύσιμα».

    «Δεν ξέρω το πότε, το 2040, το 2050 ή αργότερα. Κατά συνέπεια έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα να αναπτύξουμε ηλιακή ενέργεια» πρόσθεσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, του οποίου τα σχόλια σχετικά με τα επίπεδα προσφοράς πετρελαίου ταρακουνούν τις διεθνείς αγορές.

    «Η Σαουδική Αραβία στέλνει ένα ισχυρό σήμα σε όλες τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες ότι πρέπει να σχεδιάζουν από τώρα, για μια ενεργειακή μετάβαση» είπε ο Μαρκ Φούλτον, τέως επικεφαλής ερευνών για το κλίμα στη Deutsche Bank και σύμβουλος στην Carbon Tracker Initiative.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 16:30:24 UTC