Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Προέδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου
  • [02] Καταθέσεις εκπροσώπων του ΙΟΒΕ στην Εξεταστική για τα μνημόνια
  • [03] Βουβή η οργή των Ρομά στην κηδεία του 45χρονου
  • [04] Την κατάργηση του ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια, ανακοίνωσε η Ν.Βαλαβάνη
  • [05] Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα θέλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δηλώνει Γερμανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δεσμευμένη στην Ευρωζώνη
  • [07] Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο ότι η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως συμφωνία για περισσότερη ανάπτυξη, υπογραμμίζει η Suddeutsche Zeitung

  • [01] Ο Προέδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

    Την ιστορική ευκαιρία να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι δικοινοτικές συνομιλίες, στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι από την Τουρκοκυπριακή πλευρά και από την πλευρά της Τουρκίας θα υπάρξει ειλικρίνεια, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στο Προεδρικό Μέγαρο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Ειλικρίνεια, η οποία σημαίνει πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, πλήρη σεβασμό των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του Συμβουλίου Ασφαλείας και επιπλέον σεβασμό του γεγονότος ότι η Κύπρος πρέπει να έχει την οντότητα την κρατική που θα της επιτρέψει να παραμείνει και να βαδίσει χωρίς κανενός είδους εμπόδια εντός ΕΕ και εντός Ευρωζώνης. Η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή, θα πρέπει να παραμείνει πάντα ένα Κράτος, το οποίο θα βαδίσει εντός ΕΕ και Ευρωζώνης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάλεσε τα μέλη του Ινστιτούτου να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια τον ρόλο του Ινστιτούτου όλα αυτά τα χρόνια. Ένας κορυφαίος ρόλος, δεδομένου ότι το κύρος του Ινστιτούτου και η δυνατότητα παρέμβασης, όχι μόνο μέσω της ομογένειας αλλά και ευθέως στους Πολιτειακούς θεσμούς των ΗΠΑ μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε δυο επίπεδα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη του Ινστιτούτου να συμβάλουν «στην αναγκαία έξοδο της χώρας από αυτή την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο και τον ελληνικό λαό».

    [02] Καταθέσεις εκπροσώπων του ΙΟΒΕ στην Εξεταστική για τα μνημόνια

    Με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς άνοιξε σήμερα η αυλαία των πρώτων καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    Πριν από λίγο ξεκίνησαν οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, του προέδρου και του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, Τάκη Αθανασόπουλου και Νίκου Βέττα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, έκανε γνωστό ότι απέστειλε αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ζητά να σταλούν στα μέλη της όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την ελληνική πλευρά.

    Παράλληλα, ο κ. Βίτσας και τα μέλη της Επιτροπής, μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, συμφώνησαν να ζητήσουν να τους αποσταλούν τα πρακτικά από όλες τις σχετικές συνεδριάσεις του ΔΝΤ, των συνόδων κορυφής και του Eurogroup.

    [03] Βουβή η οργή των Ρομά στην κηδεία του 45χρονου

    Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του 45χρονου Ρομά τον οποίον είχε σκοτώσει 21χρονος Ρομά την περασμένη Παρασκευή, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του.

    Κατά τη διάρκεια της περιφοράς στους δρόμους του δήμου Αγ. Βαρβάρας, όλοι οι Ρομά είχαν βγει έξω, έχοντας κλείσει τα μαγαζιά τους σε ένδειξη πένθους. Στους δρόμους έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του νεκρού, στις οποίες αναγράφεται η φράση: «Αδελφέ μας Σταύρο, θα ζεις για πάντα στην ψυχή μας».

    Τόσο η περιφορά, όσο και η κηδεία έγιναν υπό τον επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με τη συμμετοχή πλήθους Ρομά όλων των ηλικιών.

    Η οργή του κόσμου είναι έντονη. Γι' αυτό και η ευρύτερη οικογένεια του θύτη έχει πλέον αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς τα σπίτια τους και το κατάστημά τους.

    [04] Την κατάργηση του ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια, ανακοίνωσε η Ν.Βαλαβάνη

    Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 το υπουργείο Οικονομικών θα καταρτίσει το φορολογικό νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι Mega.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αναφερόμενη στην κατάργηση του τεκμηρίου για τους φορολογούμενους που έχουν μόνο εισοδήματα από τόκους είπε ότι « Επεμβήκαμε ακριβώς γιατί μου έφεραν ένα εκκαθαριστικό που φαινόταν ότι ένα παιδί που είναι πάνω από 25 χρονών, συνεχίζει να σπουδάζει, είναι άνεργο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι πια εξαρτημένο μέλος και έχει τόκο ένα ευρώ και δεν έχει τίποτα άλλο, αυτό το παιδί πλήρωνε τελικά 1.220 ευρώ σύμφωνα με το εκκαθαριστικό. Και γι' αυτό παρεμβήκαμε».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Όπως διευκρίνισε «αν έχεις εισοδήματα μόνο από τόκους ή μόνο από νοίκια ή και τα δυο τότε φορολογείσαι με βάση αυτά τα εισοδήματα και δεν μπαίνει σε λειτουργία το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή το τριχίλιαρο. Αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι».

    [05] Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα θέλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δηλώνει Γερμανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος

    Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα διαμήνυσε τη βούλησή της να εκπληρώσει τις επικείμενες υποχρεώσεις για το χρέος, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Το βρίσκω ενθαρρυντικό, εάν είναι αλήθεια, ότι οι Έλληνες διαμήνυσαν χθες την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τα 300 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου», είπε ο αξιωματούχος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Το βρίσκω ενθαρρυντικό, καθώς σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει κατανοήσει πως, χωρίς το ΔΝΤ, το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει» πρόσθεσε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μιλάμε για μια κατάσταση χρεοκοπίας γύρω στις 5 Ιουνίου, ούτε πριν ούτε αμέσως μετά» την ημερομηνία αυτή, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δεσμευμένη στην Ευρωζώνη

    Η Ελλάδα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δεσμευμένη να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    «Η διάλυση μίας νομισματικής ένωσης, όπως της δικής μας, θα έχει επιζήμιες συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Η έξοδος από το ευρώ θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα ντόμινο που δεν θα οδηγήσουν ποτέ σε κάτι καλό είτε για τους Έλληνες είτε για τους Ευρωπαίους ή για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη σύνδεση του ρυθμού αποπληρωμής του χρέους της με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε καλός τραπεζίτης με μία εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα, προσφέροντας μία αναδιάρθρωση του χρέους της που θα συνέδεε την αποπληρωμή του με τα κέρδη της εταιρείας.

    «Θέλω να καταστήσω ηχηρά σαφές ότι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας δεν θα κουρευτούν, δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για ένα νέο κούρεμα των ομολόγων ή των εντόκων γραμματίων που κατέχουν ιδιώτες, αλλά η δουλειά της είναι να πείσει τον επίσημο τομέα να σταματήσει να μένει εκτός και να συμμετέχει σε μία αναδιάρθρωση του χρέους.

    [07] Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο ότι η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως συμφωνία για περισσότερη ανάπτυξη, υπογραμμίζει η Suddeutsche Zeitung

    «Για να σωθεί η Ευρώπη, η Γερμανία πρέπει να κάνει επενδύσεις», υπογραμμίζει η Suddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει δίκιο ότι έπειτα από επτά χρόνια κρίσης η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια νέα συμφωνία για περισσότερη ανάπτυξη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Όπως επισημαίνεται στο άρθρο η Γερμανία είναι η μοναδική μεγάλη χώρα της ευρωζώνης που διαθέτει αρκετά χρήματα για να υποστηρίξει οικονομικά μέτρα στήριξης σε μεγάλη κλίμακα. Γι? αυτό τώρα το Βερολίνο πρέπει να κάνει επενδύσεις.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G7 στη Δρέσδη μια χώρα θα υποστηρίξει την άποψη του κ. Βαρουφάκη: και αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;

    Η Ουάσιγκτον επικρίνει εδώ και καιρό τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την κρίση και, κατά τη γνώμη των Αμερικανών, γι? αυτό ευθύνονται κυρίως οι Γερμανοί, εξηγεί η Suddeutsche Zeitung.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 10:30:34 UTC