Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι προτάσεις της Ελλάδας στους δανειστές στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Το 54% εγκρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την «Αυγή»
  • [03] Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Peira», που υποστηρίζει την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] «Ανοησίες» χαρακτηρίζει η ΝΔ τα περί μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ και καλεί σε «μεγάλη συνεννόηση»
  • [05] Οι μισθωτοί στην Ελλάδα αγοράζουν όσα μπορούν και όχι όσα θα ήθελαν σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ
  • [06] Τρεις αρκούδες υπό παρακολούθηση από την «Καλλιστώ»
  • [07] Παράταση ως 26 Ιουνίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών
  • [08] Αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης
  • [09] Οι ελληνικές διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, λέει ο Μοσκοβισί
  • [10] Η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της G7 στη Δρέσδη
  • [11] O Τζόνι Ντεπ κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για την παράνομη μεταφορά των σκύλων του στην Αυστραλία

  • [01] «Οι προτάσεις της Ελλάδας στους δανειστές στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    «Το σημαντικότερο όπλο που έχουμε στη διαπραγμάτευση, είναι ότι οι προτάσεις μας, που πηγαίνουν προς τους εταίρους μας και ιδίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν είναι προτάσεις που αυθαιρέτως διαμορφώνει η Ελλάδα». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται καλύτερα και με περισσότερα ερείσματα όταν γίνεται με θεσμικούς όρους. Άρα, το ζήτημα είναι ότι αυτές οι προτάσεις είναι υποχρέωση της Ελλάδας, η οποία απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης απήντησε λέγοντας ότι «φαντάζομαι, λοιπόν, το αυτονόητο και για εσάς και για εμένα και για την κυβέρνηση, κυρίως, να γίνει τελικά κατανοητό και αποδεκτό».

    Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης είχε δηλώσει, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η προσπάθεια γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, είναι μια προσπάθεια, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζόμενους στη χώρα μας, αλλά με το σύνολο των Ευρωπαίων εργαζομένων.

    Ο κ. Σκουρλέτης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση που δόθηκε για διάλογο στους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και τις παρατηρήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και σήμερα».

    [02] Το 54% εγκρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την «Αυγή»

    Σε ποσοστό 59% οι πολίτες απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στη διαπραγμάτευση. Επίσης σε ποσοστό 54% εγκρίνουν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του χρέους, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ειδικότερα, στην έρευνα γνώμης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση χρέους, το 54% εγκρίνει και το 37% δεν εγκρίνει. Τα ποσοστά αναλύονται ως εξής: το 35% σίγουρα εγκρίνει, το 19% μάλλον εγκρίνει, το 3% ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει, το 10% μάλλον δεν εγκρίνει, το 27% σίγουρα δεν τους εγκρίνει, το 2% πιστεύει ότι δεν υπάρχει/δεν γίνεται διαπραγμάτευση ενώ 4% είναι χωρίς γνώμη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση το 59% δηλώνει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση, το 37% να υποχωρήσει και ποσοστό 4% είναι χωρίς γνώμη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 89% απαντά «μάλλον δεν χρειάζεται», το 10% «μάλλον χρειάζεται» και 1% είναι χωρίς γνώμη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Επίσης στο ερώτημα ποιος θα είναι ο κερδισμένος από τη διαπραγμάτευση του χρέους, το 47% θεωρεί «μάλλον οι εταίροι και δανειστές», το 10% απαντά «μάλλον η Ελλάδα», το 13% θεωρεί «και οι δύο πλευρές», το 27% «καμία από τις δύο πλευρές» και το 3% είναι χωρίς γνώμη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η έρευνα αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας. Το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένες, το 38% θεωρεί ότι οι καταθέσεις είναι «πολύ/αρκετά εξασφαλισμένες», το 6% είναι χωρίς γνώμη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ως προς τις προσδοκίες για την κατάσταση της Οικονομίας, ποσοστό 48% εκτιμά ότι «θα χειροτερέψει», 27% «θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη», το 25% απαντά ότι «θα καλυτερέψει». Αντίστοιχη περίπου είναι η εικόνα των πολιτών και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 46% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει, το 39% ότι θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη και το 15% ότι θα καλυτερέψει.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Όσον αφορά στα ΜΜΕ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψη σε ποσοστό 49% ότι η στάση της τηλεόρασης απέναντι στην κυβέρνηση είναι μάλλον εχθρική, το 28% τη θεωρεί μάλλον φιλική και 4% είναι χωρίς γνώμη.

    [03] Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Peira», που υποστηρίζει την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Σκανδαλώδη και ανάξια ενός κράτους δικαίου», χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων ο γερμανός οικονομολόγος Ράινερ Τιμ. Ο κ Τιμ με την οργάνωσή του «Peira» -«Εταιρία για το Πολιτικό Τόλμημα»-, ανέλαβε πρόσφατα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «change.org», υπογραφές για την καταβολή αποζημιώσεων.

    Ο κ. Τιμ, σε ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, υποστηρίζει ότι το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ούτε παραγραφεί και ότι η Γερμανία οφείλει να απελευθερωθεί από το χρέος, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τους δύο λαούς από τα βάρη του παρελθόντος.

    Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τιμ τάσσεται υπέρ της πολιτικής και δικαστικής διεκδίκησης, ενώ στηρίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προβάλει τώρα τις αξιώσεις της και χαρακτηρίζει «κυνικούς» και «στρεψόδικους», όσους ερμηνεύουν τη στάση της Αθήνας ως «απόπειρα εκβιασμού» των εταίρων της.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, περιγράφει την Ελλάδα ως πειραματόζωο, πάνω στο οποίο θα αποδειχθεί «τι είδους Ευρώπη θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές» και σημειώνει ότι οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ στη Γερμανία και στην Ευρώπη εξαγριώθηκαν εναντίον των Ελλήνων που καθαίρεσαν τα κατεστημένα κόμματα και ψήφισαν Αριστερά.

    [04] «Ανοησίες» χαρακτηρίζει η ΝΔ τα περί μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ και καλεί σε «μεγάλη συνεννόηση»

    Για την ανάγκη η κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό της» και να προχωρήσει στη «μεγάλη συνεννόηση», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανοησίες και ανεύθυνες δηλώσεις», που προβλέπουν σκηνικά καταστροφής και κάνουν μόνο κακό, όπως λέει, ενώ υποστηρίζει ότι κυβερνητικά στελέχη « με πολύ μεγάλη ευκολία λένε ότι δεν θα πληρώσουν δανειακές υποχρεώσεις, δηλαδή ότι θα προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός και ξεχνούν ότι αν συμβεί αυτό, σε ένα μήνα δεν θα μπορούν να πληρώσουν τίποτα».

    Ο κ. Καραγκούνης επαναφέρει το αίτημα της ΝΔ για αλλαγή πολιτικής, ως προϋπόθεση για συναίνεση, τονίζοντας πως «τώρα που τελειώνουν τα ψέματα, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εγκαταλείψει το λαϊκισμό της και έχουμε την ευκαιρία, ως χώρα, να προχωρήσουμε στη μεγάλη συνεννόηση»

    [05] Οι μισθωτοί στην Ελλάδα αγοράζουν όσα μπορούν και όχι όσα θα ήθελαν σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ

    Οι μισθωτοί στην Ελλάδα αγοράζουν όσα επιτρέπουν τα εισοδήματά τους και όχι όσα θα ήθελαν, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία Αlco, το χρονικό διάστημα 18-25 Φεβρουαρίου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Φαίνεται, επίσης, ότι οι μισοί περίπου μισθωτοί δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες. Η κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών των μισθωτών για το 47% στηρίζεται σε ανάληψη καταθέσεων, ενώ το 16% αναγκάζεται να δανειστεί.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με τη δυνατότητα των μισθωτών να ανταποκριθούν σε δόσεις δανείων και καρτών. Μόνο το 22% δηλώνει, ότι μπορεί πάντα να ανταποκρίνεται, με το 30% να ανταποκρίνεται συνήθως, το 9% λίγες φορές και το 6% να μην μπορεί να ανταποκριθεί καθόλου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σε ότι αφορά στα εισοδήματα, το 53% των ερωτηθέντων, δηλώνει μείωση έναντι του 44% που δηλώνει σταθερότητα, καλύτερη εικόνα από τον Σεπτέμβριο (70% και 26% αντίστοιχα), ενώ σε επίπεδο τριμήνου το 79% δηλώνει σταθερότητα (έναντι 66% τον Σεπτέμβριο) και μόνο το 18% μείωση. Το 73% πιστεύει ότι η μείωση του εισοδήματος, οφείλεται στη μείωση του μισθού.

    [06] Τρεις αρκούδες υπό παρακολούθηση από την «Καλλιστώ»

    «Κατά πόδας» θα παρακολουθεί την Ίριδα, την Τουΐγκι όπως και τον ογκώδη... Γίγαντα, η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», μετά την τοποθέτηση δορυφορικού ραδιοκολάρου στις τρεις αρκούδες.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Γίγαντας είναι το μεγαλύτερο αρσενικό που έχει ποτέ ραδιοσημάνει η «Καλλιστώ», αφού έχει περίμετρο λαιμού 104 εκατοστά και βάρος 300 κιλά! Αντίθετα, η Τουΐγκι και η Ίριδα ήταν σχετικά ελλιποβαρείς, γεγονός που αποδίδεται στο ότι ξύπνησαν προσφάτως από τον χειμέριο λήθαργο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι ραδιοσημάνσεις έγιναν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ALPINE σε συνέργεια με το πρόγραμμα LIFE ARCTOS KASTORIA (που διανύει το τελευταίο 6μηνο υλοποίησής του).

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι τρεις αρκούδες, μαζί με άλλες τρεις, που ραδιοσημάνθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο (Αλκμήνη, Γαλήνη και Ζωηρούλα), «συνεργάζονται» τώρα με την οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τη συμπεριφορά τους και τις συνήθειές τους χάρη στο δορυφορικό ραδιοκολάρο, που επιτρέπει με ακρίβεια λίγων μέτρων, τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης τους κάθε μία ώρα, στέλνοντας SMS μέσω Internet, αλλά και σε ψηφιακό χάρτη, σε πραγματικό χρόνο, μέσω ειδικής εφαρμογής.

    [07] Παράταση ως 26 Ιουνίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

    Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 26 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία σημείωσε ότι, ως τώρα, η ανταπόκριση των φορολογούμενων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

    Όπως είπε η υπουργός μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης.

    Η Νάντια Βαλαβάνη κάλεσε μάλιστα τις Δ.Ο.Υ να διευκολύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ

    «Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ' την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα» δήλωσε η υπουργός .

    [08] Αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης

    Τη διαδικασία της διαβούλευσης ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού και του εσωτερικού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους. Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋπόθεσης. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θέσπισης μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών. Οπως είπε είναι κάτι που συζητείται.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων

    [09] Οι ελληνικές διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, λέει ο Μοσκοβισί

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

    «Η διαδικασία είναι πολύ καλύτερη, η ουσία βελτιώνεται αλλά δεν έχουμε ακόμα τελειώσει», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ερωτηθείς για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.

    «Γνωρίζουμε τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα, γι? αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

    Εν τω μεταξύ το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη ύστερα από ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.

    [10] Η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της G7 στη Δρέσδη

    Στη Δρέσδη συναντώνται από αύριο ως την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ομάδα των Επτά ( Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά), με οικοδεσπότες τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιντμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας.

    Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.

    Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο Νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

    Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας.

    [11] O Τζόνι Ντεπ κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για την παράνομη μεταφορά των σκύλων του στην Αυστραλία

    Ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, ο οποίος πρόσφατα μετέφερε παράνομα στην Αυστραλία τους δύο σκύλους του, κινδυνεύει με δεκαετή ποινή κάθειρξης, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Ντεπ ο οποίος αυτήν την εποχή πραγματοποιεί γυρίσματα για την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι Νεκροί Δεν Λένε Παραμύθια», βρέθηκε στις αρχές του μήνα στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν μετέφερε με το ιδιωτικό του τζετ τα δύο αγαπημένα του τεριέ, τα οποία ωστόσο δεν δήλωσε στις αρχές παραβιάζοντας έτσι τους νόμους για την καραντίνα που ισχύουν στη χώρα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στις 25 Μαΐου, επιτροπή της αυστραλιανής Γερουσίας ανακοίνωσε ότι αν η υπόθεση φθάσει στα δικαστήρια, ο Ντεπ κινδυνεύει με ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης ή με πρόστιμο μέχρι και 243.200 ευρώ. Επίσης με έως και δύο χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους του ηθοποιού για τον ρόλο του στην υπόθεση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «πολύ σοβαρή»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 12:30:26 UTC