Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις στο Brussels Group
  • [02] Η Μέρκελ παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά Ισλαμικού Κράτους
  • [04] Τουλάχιστον 800 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία
  • [05] Η έκθεση Terrapolis στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών
  • [06] Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία της Ελλάδας

  • [01] Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις στο Brussels Group

    Το Brussels Group θα γίνει δια ζώσης αύριο Τετάρτη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι σήμερα έγιναν συγκεκριμένες επεξεργασίες σε διάφορα θέματα, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απόψε θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

    Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν σημαίνει και ότι η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, είναι η κατεύθυνση προς τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

    Κατά τις ίδιες πηγές, συζητούνται τα ανοικτά θέματα και ειδικότερα το ζήτημα του ΦΠΑ, το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με τον ΦΠΑ οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση για τρεις συντελεστές, 7%, 14% και 22%. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει όσο περισσότερα τρόφιμα στον χαμηλό συντελεστή 7%, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά δίκαιης ανακατανομής. Ως προς το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά στις εκτιμήσεις προκύπτει σε ζητήματα λογιστικού υπολογισμού δαπανών.

    [02] Η Μέρκελ παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

    H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, και τη φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Τζάνετ Γέλεν έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση και την ακολουθεί η Μέρι Μπάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors.

    Η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έπεσε από την πέμπτη στην έκτη θέση και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ είναι έβδομη στην κατάταξη.

    [03] Μπ. Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά Ισλαμικού Κράτους

    Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται στενά με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και με άλλες χώρες στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη Λιβύη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Κατά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο Ομπάμα σημείωσε εξάλλου ότι και τα 28 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος στηρίζει την ιρακινή κυβέρνηση απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών.

    Αναφερόμενος στο ουκρανικό ζήτημα, ο πρόεδρος Ομπάμα κατήγγειλε την «ολοένα και πιο επιθετική» στάση της Ρωσίας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας όπου δρουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

    [04] Τουλάχιστον 800 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία

    Το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ινδία έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ακραία φαινόμενα θα υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των φτωχότερων πολιτών, που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

    Τα νοσοκομεία των κρατιδίων στη νότια Ινδία, που έχει πληγεί περισσότερο, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα και οι αρχές συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας εξέπεμψε «κόκκινο συναγερμό» για σήμερα και αύριο σε πολλά κρατίδια καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

    «Δεν προβλέπουμε καμία ανάπαυλα σε αυτό το κύμα καύσωνα για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδίας.

    [05] Η έκθεση Terrapolis στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

    Ο NEON και η Whitechapel Gallery παρουσιάζουν στον εκπληκτικό κήπο της Γαλλικής Σχολής, την έκθεση Terrapolis με έργα 37 καλλιτεχνών από 18 χώρες, στη δεύτερη μεγάλη συνεργασία τους στην Αθήνα.

    Η έκθεση Terrapolis, σε επιμέλεια της Iwona Blazwick, διευθύντριας της Whitechapel Gallery, παρουσιάζει έργα σύγχρονης τέχνης που συνδέουν το ανθρώπινο με το ζωώδες. Απηχώντας τους Σάτυρους, τις Σφίγγες, τους Κένταυρους της αρχαιοελληνικής γλυπτικής, 37 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν γλυπτά, εγκαταστάσεις και φιλμ με στοιχεία από τη μυθολογία, το αρχαίο δράμα και το ζωικό βασίλειο, προτείνοντας μια «βιοηθική» για τον 21ο αιώνα.

    Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 27 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου, Τρίτη-Σάββατο 10:00 -21:00 και Κυριακή 12:00-18:00. Παράλληλα στον χώρο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ οι ξεναγήσεις θα γίνονται ?ε αυτόματες ηχογραφημένες πληροφορίες.

    [06] Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία της Ελλάδας

    Σε δυσθεώρητα ύψη φτάνει το έμμεσο και άμεσο κόστος του καπνίσματος στην Ελλάδα, καθώς οι επιστήμονες το υπολογίζουν σε 3,4 δισ. ευρώ ετησίως. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν αυξανόταν η τιμή του πακέτου κατά 12,5% αυτό θα απέφερε έσοδα στο κράτος, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, 450 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξάνονταν στο 1,1 δισ. ευρώ ετησίως εάν είχε καταπολεμηθεί και το λαθρεμπόριο των παράνομων προϊόντων καπνού. Όπως τόνισαν, αν όλα αυτά είχαν συμβεί θα είχαμε 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους καπνιστές και 215.000 λιγότερους πρόωρους θανάτους σχετιζόμενους με το κάπνισμα.

    Τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το κάπνισμα στη χώρα είναι άκρως εντυπωσιακά και άξια προβληματισμού, καθώς φαίνεται ότι το κάπνισμα αποτελεί το 14% της συνολικής δαπάνης υγείας, αγγίζοντας τα 3,4 δισ., καθώς σχετίζεται με σειρά παθήσεων, ιδιαίτερα κοστοβόρων για το σύστημα υγείας. Η δαπάνη αυτή είναι υψηλότερη από τη νοσογόνο παχυσαρκία που εκτιμάται στο 1,2 δισ. και τον διαβήτη που αγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ ετησίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 18:30:27 UTC