Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας και πέντε ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν σε ντοκιμαντέρ τις ευρωεκλογές του 2014
  • [02] Τις μεγάλες λίστες αναμονής των ραντεβού συζήτησαν οι συνταξιούχοι με τον υπουργό Υγείας
  • [03] Μία Ελληνίδα στους 10 νικητές παγκοσμίου διαγωνισμού της Microsoft
  • [04] «Κλείδωσε» την πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας και πέντε ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν σε ντοκιμαντέρ τις ευρωεκλογές του 2014

    Τη μεγάλη καινοτομία των ευρωεκλογών του 2014, να προτείνουν τα ευρωπαϊκά κόμματα τον εκλεκτό τους υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολιάζουν, σε ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η EuroparlTV, πρωταγωνιστές και προσωπικότητες της Ε.Ε. οι οποίοι αναφέρονται στη νέα διαδικασία που εφαρμόσθηκε και η οποία αποσκοπούσε στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των διαδικασιών της ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Στο πλαίσιο αυτό, έξι προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρονται στις πολιτικές δυνάμεις και τους πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας και το βίντεο φωτίζει το παρασκήνιο, τις πολιτικές παραμέτρους, αλλά και τα συναισθήματα γύρω από αυτά τα γεγονότα.

    Το ντοκιμαντέρ, http://europarltv.europa.eu/en/player.aspx?pid=39f3a116-e84a-4014-a182-a49f010746ec , είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες.

    [02] Τις μεγάλες λίστες αναμονής των ραντεβού συζήτησαν οι συνταξιούχοι με τον υπουργό Υγείας

    Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η συμμετοχή στα φάρμακα αλλά και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ήταν τα θέματα που έθεσαν σήμερα οι συνταξιούχοι στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή.

    Η συνάντηση με τους Συλλόγους Συνταξιούχων έγινε στο υπουργείο Υγείας και η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.

    Οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν, ξεκινώντας από τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με τις λίστες αναμονής των ραντεβού, για το οποίο ο Π. Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως μέσω των στοχευμένων προσλήψεων αλλά και του συντονισμού των ηλεκτρονικών συστημάτων και διαμέσου της ΗΔΙΚΑ η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Οι συνταξιούχοι πρότειναν στον υπουργό Υγείας μείωση του 25% της συμμετοχής τους στο φάρμακο όπως και την ανάγκη αποσαφήνισης των κριτηρίων αλλά και των παθήσεων που βάσει ιατρικής γνωμάτευσης χρήζουν λουτροθεραπείας.

    [03] Μία Ελληνίδα στους 10 νικητές παγκοσμίου διαγωνισμού της Microsoft

    Η Νεφέλη Στεφοπούλου είναι μία από τους 10 νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change, καταφέρνονταςνα ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες από 100 χώρες.

    Οι φετινοί 10 νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.

    Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

    Η Στεφοπούλου διακρίθηκε με το έργο της «Project LINC», στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης και έλλειψης του νερού που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός σχολείων στην Αφρική. Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμβάλει στη δωρεά 7 φίλτρων νερού, τα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 2 σχολεία στην Κένυα και τα οποία παρέχουν πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 παιδιά.

    «Το ότι είμαι μία από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change, είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Νεφέλη Στεφοπούλου. «Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω ακόμα περισσότερους», πρόσθεσε η ίδια.

    [04] «Κλείδωσε» την πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά "κλείδωσε" από σήμερα την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μετά τη νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ με γκολ του Ταυλαρίδη στο 43ο λεπτό. Οι "πράσινοι" έφτασαν στους 11 βαθμούς διευρύνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο "Δικέφαλο" στο +7, κι ενώ απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου νικήσει την Κυριακή τη μακεδονική ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τότε θα είναι πρώτη και μαθηματικά.

    Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

    Ισόπαλη 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Με αυτό το αποτέλεσμα ο στόχος της πρώτης θέσης μάκρυνε πια πολύ για τις δύο ομάδες, καθώς οι Αρκάδες μετρούν τρεις βαθμούς και η ομάδα των δυτικών προαστίων δύο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 May 2015 - 20:30:24 UTC