Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • [02] «Η Αθήνα εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, οι Βρυξέλλες διαφωνούν»
  • [03] «Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;» το ερώτημα στο οποίο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν
  • [04] Καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

  • [01] Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

    Με επίκεντρο τη δυνατότητα καθολικής και ισότιμης πρόσβασης για όλους στις υπηρεσίες Υγείας, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), σε συνεργασία -σε νέα βάση- με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Βασικοί πυλώνες του συστήματος, όπως αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, θα είναι οι Μονάδες Οικογενειακής Ιατρικής, με νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας και γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους στην αρχή, και οι Μονάδες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης με εξειδικευμένους γιατρούς. Στόχος, είναι ο πολίτης να μπορεί να επισκέπτεται γιατρό όταν τον έχει ανάγκη και να τον κατευθύνει, αν κρίνεται απαραίτητο στο νοσοκομείο. Αν η αλυσίδα λειτουργήσει σωστά θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, που σήμερα βρίσκονται στα όριά τους και ο πολίτης θα έχει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.

    Κοινή παραδοχή αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «πάσχει», οι «ένοικοι» της οδού Αριστοτέλους προσπαθούσαν να την « θεραπεύσουν», εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραμέτρους για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες Υγείας στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα έως σήμερα πενιχρά.

    [02] «Η Αθήνα εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, οι Βρυξέλλες διαφωνούν»

    Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η Αθήνα βρίσκεται «στην τελική ευθεία» για μια συμφωνία με τους πιστωτές της αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας όμως ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα όλα τα χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, επισημαίνει στο άρθρο της η «Die Welt», σημειώνοντας ότι οι αγορές φαίνεται να πείστηκαν.

    Παρόλα αυτά, προσθέτει, ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα ξεκινήσουν να εργάζονται σε ένα προσχέδιο μιας τελικής συμφωνίας ακόμη, καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες.

    Επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκσις δήλωσε: «Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σε επίπεδο εργασίας. Όμως εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη μακριά». Έκπληκτος δήλωσε ένας Γερμανός διαπραγματευτής από τις δηλώσεις περί προόδου, ενώ και μια εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνήθηκε να κάνει λόγο για προόδους, σύμφωνα με τη «Welt».

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι ο χρόνος τρέχει. «Σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πρέπει οι συζητήσεις να μεταφερθούν στο χαρτί».

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου της Ομάδας G7 στη Δρέσδη, προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι καταστροφή για όλους. Ένα Grexit, πρόσθεσε, θα επιφέρει οικονομική δυστυχία στην Ελλάδα.

    Παράλληλα ο Λιου προειδοποίησε τους Ευρωπαίους κατά μιας απροσεξίας. Η άποψη, σημείωσε, ότι ένα Grexit δεν θα έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη ευρωζώνη είναι αφελής.

    Σε ανάλογο πνεύμα με αυτό του Λιου φάνηκε πάντως να κινείται η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε χθες ότι η ευρωπαϊκή ενότητα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και η Ευρώπη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το σύνολο των μεμονωμένων χωρών μελών.

    Η εφημερίδα «Die Zeit» και η οικονομική «Handelsblatt» επισημαίνουν τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χθες δήλωσε: «Εκπλήσσομαι συνέχεια όταν ακούω από την Αθήνα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

    Η «Suddeutsche Zeitung» σημειώνει σε άρθρο της ότι το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη σύνοδο της Ομάδας G7, αν και δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

    Το αργότερο ως την Παρασκευή, προσθέτει η εφημερίδα, οπότε θα συζητηθεί το θέμα «γεωπολιτικοί κίνδυνοι», ενδέχεται να τεθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, κάτι που επιβεβαίωσε ένας Γερμανός αξιωματούχος: «Στον τελευταίο κύκλο (συζητήσεων) θα αναφερθούμε σε γεωπολιτικά ζητήματα, στην Ουκρανία, και σύντομα και στην Ελλάδα».

    [03] «Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;» το ερώτημα στο οποίο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν

    Η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δημοψηφίσματος το οποίο θα διεξαχθεί έως το τέλος του 2017, με θέμα «την παραμονή ή όχι» της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης και δείχνει τη βούληση του Ντέιβιντ Κάμερον να προωθήσει το συντομότερο δυνατό το θέμα αυτό, το οποίο ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του για τις εκλογές στις 7 Μαΐου.

    «Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;»- Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι», ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση.

    Αυτή η θετική διατύπωση θέτει τους ευρωπαϊστές στο στρατόπεδο του «ναι». Η εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού ανακοινώθηκε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ με την ευκαιρία της καθιερωμένης της ομιλίας που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εργασιών του κοινοβουλίου.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστηρίζει την παραμονή της χώρας σε μια αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχικά θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένες πτυχές της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φιλοδοξεί επίσης να επαναπατρίσει ορισμένες εξουσίες στο όνομα της κυριαρχίας του βρετανικού κοινοβουλίου και να υιοθετήσει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για τους πολίτες της ΕΕ.

    Για να υποστηρίξει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια για την ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αρχίζοντας σήμερα με γεύμα εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ενώ στη συνέχεια θα έχει δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Αύριο, θα μεταβεί στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με την ομόλογό του της Πολωνίας Εβα Κόπατς, στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    [04] Καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

    Χώρος αναφοράς για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής ετοιμάζεται να υποδεχτεί -για τρίτη συνεχή χρονιά- καλλιτέχνες, μπάντες αλλά και ορχήστρες κλασικής μουσικής, που υπόσχονται στο κοινό αξέχαστες βραδιές γεμάτες μελωδία και ρυθμό.

    Η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, ενώ φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων εμπλουτίζεται για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο με συναυλίες κλασικής μουσικής και όχι μόνο...

    Από την 1η Ιουλίου, οι Τετάρτες θα είναι αφιερωμένες σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν στη δροσιά του κήπου γνωστά και αγαπημένα κλασικά κομμάτια ερμηνευμένα ζωντανά από μεγάλα σύνολα και ορχήστρες δωματίου: από την κοσμαγάπητη «Μικρή νυχτερινή μουσική» του Μότσαρτ και το «Μπολερό» του Ραβέλ μέχρι τη «Γαλάζια ραψωδία» του Γκέρσουιν.

    Τον κύκλο των φετινών συναυλιών ανοίγει την Παρασκευή 12 Ιουνίου η Μόνικα.

    Τη σκυτάλη θα πάρουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Γιάννης Μηλιώκας στις 19 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 6:30:24 UTC