Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα
  • [02] Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 Ρίχτερ, μεταξύ Κάσου και Κρήτης
  • [04] Σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα από την κακοκαιρία
  • [05] Πρόστιμο «φωτιά» από την ΕΕ ύψους 322 εκατ. ευρώ για τους βοσκοτόπους
  • [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Χριστουδουλίδη
  • [07] Διακόπηκε, η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Πειραιώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης
  • [08] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
  • [09] Η ΕΕ επέλεξε, ένα ελληνικό ευρώ για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την υιοθέτηση της σημαίας της με τα δώδεκα αστέρια
  • [10] Ισπανία: Σε δίκη για διαφθορά δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος
  • [11] Οι αρχές του Ισημερινού κατέσχεσαν 200.000 πτερύγια καρχαρία
  • [12] Σιλβί Γκιλέμ: Το μεγάλο αστέρι του χορού έρχεται στο Ηρώδειο για την τελευταία υπόκλιση
  • [13] Εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης

  • [01] Δ. Στρατούλης: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα

    Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο κ.Στρατούλης μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του εγγυήθηκε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ανέφερε ότι το πάγωμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσει με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα.

    Για τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είπε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο κ.Στρατούλης επισήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

    Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ,δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

    [02] Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

    Αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου), εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

    Κατά συνέπεια, οι φορολογούμενοι και οι φοροτεχνικοί δεν έχουν πλέον παρά ελάχιστο χρόνο για να ανταποκριθούν στη φορολογική τους υποχρέωση, δεδομένου ότι η εφαρμογή στο TAXIS άρχισε να λειτουργεί με 3,5 μήνες καθυστέρηση.

    [03] Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 Ρίχτερ, μεταξύ Κάσου και Κρήτης

    Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν το απόγευμα με διαφορά τριών λεπτών στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και έγιναν αισθητές στην περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας και της Ζάκρου, καθώς και στα ανατολικά παράλια του Νομού Λασιθίου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι δονήσεις, που καταγράφηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προερχόταν η πρώτη στις 15:56 με μέγεθος 4,2 βαθμών από απόσταση 435 χιλιόμετρα νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, με το επίκεντρο της να εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Κάσου.

    Ακολούθησε στις 15:59 και δεύτερη δόνηση με μέγεθος 4,4 που προερχόταν από απόσταση 438 χιλιομέτρων νότια/νοτιανατολικά της Αθήνας, και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Κάσου και 56 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας.

    [04] Σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα από την κακοκαιρία

    Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας από την ισχυρή νεροποντή. Δόθηκε στην κυκλοφορία, πριν από λίγα λεπτά, η οδός Πειραιώς, που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ της Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων από την έντονη βροχόπτωση.

    Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 27 κλήσεις για άντληση υδάτων, σε καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βόρεια προάστια.

    Νωρίτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι κάτοικοι στα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη και την Αγία Παρασκευή. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια που προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο κατανομής φορτίου στο σταθμό της Παλλήνης. Αυτή την ώρα μικροπροβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

    Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ είναι σε ετοιμότητα αποκαθιστώντας το ταχύτερο δυνατόν την ηλεκτροδότηση όπου δημιουργείται πρόβλημα.

    [05] Πρόστιμο «φωτιά» από την ΕΕ ύψους 322 εκατ. ευρώ για τους βοσκοτόπους

    Η μέχρι σήμερα ανορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων έχει επιφέρει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση με την πρόσφατη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή και διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Μόλις πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και νέο πρόστιμο από την ΕΕ, αυτή τη φορά για τη διαχείριση των βοσκοτόπων. Είναι ύψους 322 εκατ. ευρώ και αφορά στην περίοδο 2009-2011, ενώ επίκειται και νέο, ανάλογου ύψους, για την περίοδο 2012-2014», είπε ο κ. Αποστόλου εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανότητα να απαιτήσει η ΕΕ να ανακτηθεί μέρος του ποσού από τους κτηνοτρόφους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Όπως εξήγησε ο κ. Αποστόλου με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το υπουργείο αφ' ενός δε θίγεται κανένα από τα προϋπάρχοντα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, αμβλύνονται οι διαφοροποιήσεις, αποφεύγονται μη ρεαλιστικές θέσεις και αφ' ετέρου για πρώτη φορά δημιουργείται απόθεμα επιλέξιμων εκτάσεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου και το σχέδιο νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες. Αφού καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο, τότε θα εξεταστούν κι άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Χριστουδουλίδη

    Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ανδρέα Χριστοδουλίδη, τρία χρόνια μετά το θάνατό του, στις 6 Ιουνίου 2012, οργανώνει το εθνικό πρακτορείο της χώρας στις 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο των γραφείων του Πρακτορείου στην οδό Τσόχα 36.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα αποκαλύψει μαρμάρινη πινακίδα με την οποία το κτίριο, όπου στεγάζεται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ονομάζεται «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που έβαλε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Πρακτορείου.

    Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης (1942?2012) ορίστηκε το 1981 για πρώτη φορά γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θέση που διατήρησε μέχρι το 1987, οπότε διορίστηκε Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ.

    Το 1993 ορίστηκε για δεύτερη φορά γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το 2004. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ορίστηκε Σύμβουλος της νέας Γενικής Διεύθυνσης.

    Το 1989 επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (European Institute for the Media). Ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Οπτικοακουστικών Μέσων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) της Ελλάδας από την ίδρυσή του έως το 2005.

    Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης». Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή και ελληνικά συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια δημοσιογραφίας. Από το 1994 έδινε σειρά διαλέξεων κάθε χρόνο στη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Μετέφρασε και προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα τρία ξένα πανεπιστημιακά εγχειρίδια, δύο αμερικανικά με τίτλους: «Η Τέχνη της Δημοσιογραφίας-1986» και «Η Τέχνη του Ρεπορτάζ-1992» και ένα αγγλικό, με τίτλο «Η Τέχνη της τηλεοπτικής Δημοσιογραφίας-2006». Το 2009 συνέγραψε το βιβλίο «Διεθνή και Εθνικά Πρακτορεία Ειδήσεων».

    Στην τελετή θα τιμηθούν, επίσης, με αναμνηστικές πλακέτες οι Βασίλης Νικολόπουλος, Νικόλας Βουλέλης και Σταύρος Τζίμας, που διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη του πρακτορείου, για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Έχουν προσκληθεί ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης, οι αρχηγοί και οι εκπρόσωποι Τύπου των πολιτικών κομμάτων, πρώην γενικοί διευθυντές του ΑΠΕ-ΜΠΕ και διατελέσαντες αρχισυντάκτες.

    [07] Διακόπηκε, η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Πειραιώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης

    Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας από την ισχυρή νεροποντή. Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, στο τμήμα μεταξύ της Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας διακόπηκε λόγω συσσώρευσης υδάτων από την έντονη βροχόπτωση.

    Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 15 κλήσεις για άντληση υδάτων, σε καταστήματα και οικίες στα βόρεια προάστια.

    [08] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

    «Έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος από χθες, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, αναφερόμενος στην κατάσταση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς.

    Το Βrussels Group συνεχίζει τη δουλειά του, ανέφερε ο Επίτροπος, επαναλαμβάνοντας ότι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκονται ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας και η δημοσια διοίκηση.

    [09] Η ΕΕ επέλεξε, ένα ελληνικό ευρώ για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την υιοθέτηση της σημαίας της με τα δώδεκα αστέρια

    Η Κομισιόν επέλεξε ένα ελληνικό ευρώ για τα τριάντα χρόνια από την υιοθέτηση της σημαίας της με τα δώδεκα αστέρια, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το ελληνικό νόμισμα των δύο ευρώ επελέγη έπειτα από έναν ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον οποίο συμμετείχαν κάπου 100.000 άνθρωποι.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αφού είχε επιλεγεί μαζί με άλλα τέσσερα σχέδια, το ευρώ που σχεδίασε ο γλύπτης Γιώργος Σταματόπουλος, που εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, συγκέντρωσε περίπου το 30% των ψήφων, διευκρίνισε η Επιτροπή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η επιλογή αυτή δεν σηματοδοτεί καμία ξαφνική επέλαση φιλελληνισμού απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς η εθνικότητα κάθε σχεδίου δεν είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η μπροστινή όψη του επιλεγέντος νομίσματος αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τον δημιουργό του, «δώδεκα αστέρια που μεταμορφώνονται σε ανθρώπινες φιγούρες που υποδέχονται τη γέννηση μίας νέας Ευρώπης».

    [10] Ισπανία: Σε δίκη για διαφθορά δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος

    Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε θα προσαχθούν σε δίκη ορισμένα πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), μετά τη μακροχρόνια έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με μυστικά ταμεία του κόμματος.

    Μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, στα οποία εμπλέκεται το κεντροδεξιό PP του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι , έχει προκαλέσει την οργή των ψηφοφόρων σε μια σημαντική εκλογική χρονιά.

    Ήδη το κυβερνών κόμμα έχασε 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έγιοναν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    [11] Οι αρχές του Ισημερινού κατέσχεσαν 200.000 πτερύγια καρχαρία

    Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε περίπου 200.000 πτερύγια καρχαρία και συνέλαβε τρεις λαθρεμπόρους στην Μάντα, κύριο αλιευτικό λιμάνι στο δυτικό τμήμα της χώρας.Ο υπουργός Εσωτερικών Χοσέ Σεράνο ανακοίνωσε την κατάσχεση στο Twitter, όπου ανήρτησε φωτογραφίες από τα χιλιάδες πτερύγια καρχαρία που κατασχέθηκαν, τα οποία είναι περιζήτητα στην Ασία όπου χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και στην παραδοσιακή ιατρική.

    Τουλάχιστον 300.000 καρχαρίες έχουν σκοτωθεί από τους λαθραλιευτές, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

    Η νομοθεσία του Ισημερινού απαγορεύει την αλιεία καρχαριών από το 2007. Οι λαθραλιείς αιχμαλωτίζουν τους καρχαρίες για να τους κόψουν τα πτερύγια και στην συνέχεια τους ξαναρίχνουν ακρωτηριασμένους στην θάλασσα όπου και πεθαίνουν.

    [12] Σιλβί Γκιλέμ: Το μεγάλο αστέρι του χορού έρχεται στο Ηρώδειο για την τελευταία υπόκλιση

    «Η τεχνική αρτιότητα είναι ανεπαρκής. Είναι ορφανή χωρίς την πραγματική ψυχή του χορευτή». Τα λόγια ανήκουν στη Σιλβί Γκιλέμ, τη σούπερ σταρ Γαλλίδα χορεύτρια, η οποία στα 50 της χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τις πουέντ της. Μοναδική και απρόβλεπτη, όπως πάντα, έρχεται να υποκλιθεί μπροστά στο ελληνικό κοινό, που τόσο την αγάπησε, με την αποχαιρετιστήρια παράστασή της «Life in Progress» («Ζωή εν εξελίξει»), η οποία θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο, (3-4 Ιουνίου).

    Πόσο απλό είναι για ένα «σκηνικό τέρας» να αποχωριστεί τη σκηνή στο απόγειό του; Το θέμα απασχόλησε τον Τύπο, διεθνώς, με πρώτη τη Γαλλία, καθώς η Γκιλέμ, που φώτισε τη διεθνή χορευτική σκηνή εδώ και 39 χρόνια καταλύοντας τα σύνορα κλασικού και σύγχρονου χορού, παραμένει αγαπημένο «παιδί», ακόμη και για το ευρύ κοινό που δεν έχει «παραδοσιακά» σχέση με τον χορό.

    Η ίδια ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τον περασμένο Νοέμβριο. «Ήρθε ο καιρός να κάνω την τελευταία μου υπόκλιση. Το 2015 θα πάω μία αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία με μία ολοκαίνουργια παραγωγή για να πω αντίο. Με ευγνωμοσύνη και πολλή συγκίνηση. Απόλαυσα κάθε στιγμή των τελευταίων 39 χρόνων που χορεύω και εξακολουθώ και σήμερα να το απολαμβάνω με τον ίδιο τρόπο. Τότε, γιατί σταματάω; Πολύ απλά, γιατί θέλω να τελειώσω την καριέρα μου όσο ακόμα νιώθω ευτυχία, κάνοντας αυτό που κάνω με περηφάνια και πάθος» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

    Μάλιστα, είπε αστειευόμενη πως είχε δώσει σε έναν φίλο της «την άδεια να τη σκοτώσει» εάν συνέχιζε να χορεύει για ακόμα υπερβολικά μεγάλο διάστημα. «Ειλικρινά, χαίρομαι που τον απαλλάσσω από αυτό το καθήκον» ανέφερε.

    [13] Εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης

    Εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, με αφορμή τεχνικό πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που είχε ως συνέπεια να εμφανίζεται σε αρκετούς γιατρούς υπέρβαση του ορίου δαπάνης συνταγογράφησης, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε συμβεί.

    Οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησης τους. Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

    Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.

    Μετά το τεχνικό πρόβλημα των τελευταίων ημερών ο Οργανισμός, άμεσα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.

    Το σχετικό πρόβλημα διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα και επιπλέον με σημερινή του απόφαση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εξαίρεσε από το όριο συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην ν υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 14:30:26 UTC