Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης
  • [02] Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα
  • [03] Επείγει να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην κρίση προσφύγων στην Ασία, λέει η Ουάσινγκτον
  • [04] Έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία οδήγησε σε εκκένωση σπιτιών

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης

    Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 03:03 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και έγινε αισθητή στις περιοχές του Παλαικάστρου και της Ζάκρου Σητείας, καθώς και στα νοτιανατολικά παράλια του νομού Λασιθίου.

    Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 438 χιλιόμετρα νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 49 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 41 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

    Υπενθυμίζεται ότι και χθες το απόγευμα σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με διαφορά τριών λεπτών στις 15:56 και 15:59 αντίστοιχα στον υποθαλάσσιο χώρο και πάλι μεταξύ Κάσου και Κρήτης, ενώ ακολούθησαν το βράδυ άλλες πέντε δονήσεις από 2,6 έως 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

    [02] Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα

    Παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα, η θέση της ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητά, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Σόιμπλε επισημαίνει: «Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση».

    «Κάποτε (η Ελλάδα) έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον», υπογράμμισε ο ίδιος.

    Σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία, εκτίμησε ο Σόιμπλε. «Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα, και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες». Αυτό δείχνουν οι επιτυχημένες ιστορίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων τους, «αλλά και με τις δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.

    [03] Επείγει να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην κρίση προσφύγων στην Ασία, λέει η Ουάσινγκτον

    Την επείγουσα διάσωση των περίπου 2.600 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και καιρό υπό άθλιες συνθήκες σε πλοία στη θάλασσα στη νοτιοανατολική Ασία ζήτησαν σήμερα οι ΗΠΑ.

    «Οφείλουμε επειγόντως να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αν Ρίτσαρντ σε δημοσιογράφους κατά την μετάβασή της στην Μπανγκόκ για να μετάσχει στην διακυβερνητική σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για την περιφερειακή αυτή κρίση.

    Χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκαταλειφθεί σε υπερφορτωμένα πλοία στη θάλασσα μετά τα μέτρα καταστολής που έλαβαν εναντίον των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, οι αρχές της Ταϊλάνδης, τα οποία κατέστησαν πολύ επικίνδυνο να συνεχίσουν την μεταφορά των προσφύγων μέσω των διαδρομών που ακολουθούσαν στην χώρα αυτή. Παράλληλα η Κουάλα Λουμπούρ κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και της Μιανμάρ να πραγματοποιήσουν μια έκτακτη σύνοδο κορυφής για την κρίση με τους «ανθρώπους των πλοίων» στην νοτιοανατολική Ασία.

    [04] Έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία οδήγησε σε εκκένωση σπιτιών

    'Ενα ηφαίστειο στο απομακρυσμένο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κουτσινοεράμπου εξερράγη ξαφνικα την Πέμπτη, εκτινάζοντας ψηλά στην ατμόσφαιρα μαύρο καπνό και κάνοντας τις αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    'Ενα πυροκλαστικό κύμα υπερθερμασμένων αερίων και πέτρας κύλησε στην πλαγιά του ηφαιστείου φτάνοντας στον ωκεανό, σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές σε τραυματισμούς. Το νησί έχει γύρω στους 150 κατοίκους, και βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νότια από τον πυρηνικό σταθμό Σεντάι, της εταιρείας ηλεκτρισμού Kyushu, στο ομώνυμο νησί Κιούσου, το νοτιότερο από τα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιαπωνία, μια από τις σεισμικά πιό ενεργές χώρες του κόσμου, βιώνει αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2015 - 6:30:24 UTC