Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Τσακνής: Μέχρι την 11η Ιουνίου θα έχει επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ
  • [02] Γ. Σταθάκης: Συμφωνία χωρίς νέα συνθήκη και νέα υφεσιακά μέτρα
  • [03] Π. Λαφαζάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα θα καταθέσει κατά πάσα πιθανότητα αίτημα συμμετοχής στην τράπεζα των BRICS
  • [04] Η Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
  • [05] Ιταλία: Περισσότεροι από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα
  • [06] Λίστα με ονόματα πολιτικών που απαγορεύεται να μεταβούν στη Ρωσία δημοσιοποίησε η Μόσχα

  • [01] Δ. Τσακνής: Μέχρι την 11η Ιουνίου θα έχει επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ

    Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρη Κουμπιά και τον γενικό της γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, συναντήθηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα ΕΡΤ θα έχει επαναλειτουργήσει έως τις 11 Ιουνίου, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται και εορταστικές εκδηλώσεις.

    Ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

    Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ επαναβεβαίωσε τους επικεφαλής της ΠΟΕΣΥ για τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, ενώ όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς στη νέα ΕΡΤ, αποσαφήνισε ότι θα στηρίζεται στην ΚΥΑ του 2013 και συμπεριλαμβάνει και την περίοδο του «μαύρου».

    [02] Γ. Σταθάκης: Συμφωνία χωρίς νέα συνθήκη και νέα υφεσιακά μέτρα

    «H επίτευξη της συμφωνίας είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημειώνοντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση, κυρίως η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά που κανείς δεν επιθυμεί».

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί, τονίζοντας πως «η χώρα εκπληρώνει την εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανείων της με εσωτερικούς πόρους εδώ, και ένα ολόκληρο χρόνο -το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά...» και μιλά για αύξηση 1 δισ. των εσόδων του ΦΠΑ η οποία «μπορεί να είναι και αναδιανεμητική».

    Επίσης, κάνει λόγο για ενιαία συμφωνία που θα αφορά το σύνολο των μέτρων για το 2015 και το 2016, καθώς και τον τρόπο που θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό σε συνδυασμό με το θέμα του χρέους. Τονίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν θα προβλέπει νέο δάνειο, ούτε νέο μνημόνιο -θα είναι μια συμφωνία χωρίς νέα συνθήκη και νέα υφεσιακά μέτρα» και αναγνωρίζει ότι «το βασικό στοιχείο για την αποφυγή νέας δανειακής σύμβασης είναι η ρύθμιση του χρέους με τρόπο που να απομειώνει τις δανειακές ανάγκες, ειδικά για την περίοδο 2015-2022 και να το καθιστά μεσοπρόθεσμα βιώσιμο».

    [03] Π. Λαφαζάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα θα καταθέσει κατά πάσα πιθανότητα αίτημα συμμετοχής στην τράπεζα των BRICS

    Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη» είπε ο Π.Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι συζητήθηκαν μάλιστα και τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, για να γίνει δεκτό, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης.

    Με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό προχώρησε και η συζήτηση για την πιστωτική διευκόλυνση, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες στην ελληνική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από την Ελλάδα. «Η αποπληρωμή του δανείου, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες, θα γίνει από τα κέρδη κατά τη λειτουργία του αγωγού και αυτή η διευκόλυνση δεν σχετίζεται με τα δάνεια ή την οικονομική βοήθεια μεταξύ κρατών», στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Στορτσάκ πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας απίθανο να μπορεί να παραχωρηθεί, λόγω των δανειακών δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της.

    [04] Η Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

    Η Έλενα Παναρίτη είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντικαθιστώντας τον Θάνο Κατσάμπα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιλογή της κ. Παναρίτη έγινε μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορική συνέντευξη από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της κ. Παναρίτη, η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009 - 2012. Το 2012, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, άσκησε έντονη κριτική- αν και βουλευτής της συμπολίτευσης- στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

    [05] Ιταλία: Περισσότεροι από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα

    Το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρήσεις κατά τις οποίες διασώθηκαν 3.300 και πλέον μετανάστες στη Μεσόγειο, όπου το πολεμικό ναυτικό της χώρας ανέσυρε 17 σορούς που εντοπίστηκαν σε πλεούμενα.

    Σήματα κινδύνου εξέπεμψαν 17 διαφορετικά πλοιάρια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις.

    Οι σοροί εντοπίστηκαν σε 3 φουσκωτές λέμβους στις οποίες επέβαιναν επίσης περισσότεροι από 300 μετανάστες, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [06] Λίστα με ονόματα πολιτικών που απαγορεύεται να μεταβούν στη Ρωσία δημοσιοποίησε η Μόσχα

    Η Μόσχα παρέδωσε έναν κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

    "Η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος" είπε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τρεις Ολλανδοί βουλευτές, διευκρίνισε.

    Η Ρωσία συνέταξε τον κατάλογο αυτό, που περιλαμβάνει 80-90 ονόματα, αντιδρώντας στις κυρώσεις και την απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που επιβλήθηκε σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων μετά την προσάρτηση, τον Μάρτιο του 2014, της Κριμαίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2015 - 20:30:23 UTC