Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφωνίες για το πρόσωπο της Ελ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ
  • [02] Εντατικοί ρυθμοί διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες
  • [03] Πλήγμα για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν: Έχασε τον γιο του από καρκίνο
  • [04] Το Solar Impulse 2 επιχειρεί το ακατόρθωτο: Να πετάξει πάνω από ωκεανό
  • [05] Αρχίζει να μαζεύει ...κύπελλα η Μπαρτσελόνα

  • [01] Διαφωνίες για το πρόσωπο της Ελ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ

    Στην τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη, στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντέδρασαν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους.

    Συγκεκριμένα, το Ποτάμι αναφέρει: «H συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται» και σημειώνει: «Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το πρώην βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου».

    Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», επισημαίνοντας ότι «αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα/ Καμμένου στη σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου. Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».

    Ενστάσεις για το όνομα της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξέφρασαν καιστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναμεσά τους (με δηλώσεις τους σε κοινωνικές ιστοσελίδες) οι Σ. Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλης και Ν. Φίλης, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτσης εξέφρασε με δηλώσεις του στον Τύπο, την διαφωνία του με τη συγκεκριμένη επιλογή.

    [02] Εντατικοί ρυθμοί διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες

    Συνεχίζονται μεεντατικούς ρυθμούς στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Χθες το πρωί, συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμασυνεδρίασαν τα στελέχη του Brussels Group.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

    Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα και την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] Πλήγμα για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν: Έχασε τον γιο του από καρκίνο

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε ότι ο γιος του Μπο, ο οποίος έδινε το τελευταίο διάστημα μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε. Η οικογένεια Μπάιντεν ?αισθάνεται ανείπωτη θλίψη. Γνωρίζουμε ότι το πνεύμα του Μπο θα συνεχίσει να ζει μέσα σε όλους μας, ιδίως τη γενναία σύζυγό του, τη Χάλι, και τα δύο θαυμάσια παιδιά τους, τη Νάταλι και τον Χάντερ?, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μπο Μπάιντεν, 46 ετών, ο οποίος είχε διατελέσει πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης στο Ντέλαγουερ, είχε γίνει γνωστό πως υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο στον εγκέφαλο στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ, έξω από την Ουάσινγκτον. Έπειτα από οκτώ χρόνια στον θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης της πολιτείας Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είχε προσληφθεί από την δικηγορική εταιρεία Grant & Eisenhofer, η οποία ειδικεύεται σε επενδυτικά θέματα, νωρίτερα φέτος. Είχε υπηρετήσει για έναν χρόνο στο Ιράκ, με βαθμό λοχαγού. Είχε υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση σε ένα ιατρικό κέντρο που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου στο Τέξας πέρυσι. Είχε υποστεί ένα σχετικά ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2010.

    [04] Το Solar Impulse 2 επιχειρεί το ακατόρθωτο: Να πετάξει πάνω από ωκεανό

    Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 απογειώθηκε από την Κίνα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (τοπική ώρα) με κατεύθυνση τη Χαβάη, τον πιο επικίνδυνο σταθμό του στον γύρο του κόσμου, στη διάρκεια του οποίου ο Ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος, που κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια, απογειώθηκε στις 02:40 τοπική ώρα της Κυριακής (21:40 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) από την πόλη Νανκίν της ανατολικής Κίνας όπου βρισκόταν από τις 21 Απριλίου. Η αναχώρησή του είχε αναβληθεί πολλές φορές εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών. Το Solar Impulse 2 δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες: αυτό σημαίνει ότι αν πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι πάνω από τον Ειρηνικό, θα αποτελέσει μία ιστορική τεχνολογική πρόκληση και έναν αεροναυτικό άθλο. Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει για μία απόσταση 8.500 χιλιομέτρων. Δεν θα μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου. Δεν θα μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC. Κάθε μέρα ο πιλότος θα πετάει πάνω από τις κορυφές των Ιμαλαΐων σε ύψος περίπου 8.400 μέτρων και θα πρέπει να ανεχθεί θερμοκρασίες 55 βαθμών στη μονοθέσια καμπίνα του Solar Impulse 2 χωρίς ατμοσφαιρική πίεση. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ελβετός θα πρέπει να πηδήξει με αερόστατο στον ωκεανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς βοήθεια. Το Solar Impulse 2 του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για τον γύρο του κόσμου που έχει σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια. Έχει κάνει στάσεις στο σουλτανάτο του Ομάν, στην Ινδία, στη Μιανμάρ και στην Κίνα και στο πιλοτήριο εναλλάσσονται ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ και ο ελβετός εξερευνητής Μπερτράν Πικάρ.

    [05] Αρχίζει να μαζεύει ...κύπελλα η Μπαρτσελόνα

    Με ηγέτη τον Λίονελ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που διεξήχθη «Καμπ Νου» κι έτσι κατέκτησε το τρόπαιο για 27η φορά στην ιστορία της και ταυτόχρονα το νταμπλ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να πετύχει φέτος το απόλυτο, καθώς το άλλο Σάββατο θα αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

    Ο Αργεντινός άσος άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ στο 20', ο Νεϊμάρ διπλασίασε τα τέρματα στο 37' και πάλι ο Μέσι έκανε το 3-0 στο 74'.

    Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε αρκέστηκαν σε ένα γκολ του Ινάκι Ουίλιαμς στο 80', που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2015 - 6:30:23 UTC