Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων
  • [02] Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ το βράδυ
  • [03] Ατύχημα με το ποδήλατο είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
  • [04] Είκοσι τρία εκατομμύρια Ιταλοί στις κάλπες σήμερα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί», η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν μια συμφωνία «που θα περιέχει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και φοροκαταιγίδα. Και μπορεί για τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, να υπάρξει μια υποχώρηση για το 2015, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται να δεχθούμε ότι θα ισχύσει περαιτέρω».

    Η κ. Χρυσοβελώνη θέτει δύο παραμέτρους για την έξοδο της χώρας από το «φαύλο κύκλο», την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους και την πρόβλεψη για ένα αναπτυξιακό πακέτο.

    Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. έχει διανύσει ένα δύσβατο δρόμο προκειμένου να πείσει τους δανειστές και τους εταίρους ότι για να υπάρξει επωφελής συμφωνία, δεν θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας. Και απ' ό,τι διαφαίνεται, αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό».

    [02] Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ το βράδυ

    Στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας προ τριών ημερών, την Πέμπτη.

    [03] Ατύχημα με το ποδήλατο είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε ένα ατύχημα ενώ έκανε ποδήλατο σήμερα στην περιοχή Σιονζιέ, στην Άνω Σαβοϊα, στα σύνορα Γαλλίας- Ελβετίας.

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ νοσηλεύεται στη Γενεύη σε «σταθερή» κατάσταση ενώ «φαίνεται πως έχει σπάσει το πόδι του», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 09:40 τοπική ώρα σε περιοχή κοντά στην κοινότητα Σιονζιέ στην Άνω Σαβοϊα (κεντρικοανατολικά) και ο Τζον Κέρι διακομίστηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.

    Ο υπουργός «δεν έχει χάσει τις αισθήσεις» του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

    [04] Είκοσι τρία εκατομμύρια Ιταλοί στις κάλπες σήμερα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

    Από τις επτά το πρωί, τοπική ώρα, και μέχρι τις έντεκα το βράδυ, είκοσι τρία εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή επτά περιφερειακών συμβουλίων και επτακοσίων σαράντα δυο δημοτικών συμβουλίων.

    «Η ψήφος αυτή έχει τοπικό χαρακτήρα, οι Ιταλοί δεν καλούνται να επιδοκιμάσουν το έργο μου», δήλωσε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σπάζοντας την καθιερωμένη σιωπή που πρέπει να τηρείται την ημέρα πριν από τις εκλογές.

    Το ίδιο έπραξε και ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, γράφοντας στο διαδίκτυο ότι «όποιος δεν πάει να ψηφίσει πρέπει να θεωρείται συνένοχος της εισβολής των μεταναστών».

    Οι κάλπες στήθηκαν στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μπάρι, τη Φλωρεντία, τη Γένοβα, τη Βενετία, την Περούτζια, την Ανκόνα και τη Νάπολη.

    Η κεντροαριστερά έχει πολλές πιθανότητες να υπερισχύσει στην Τοσκάνη (Φλωρεντία), στην Απουλία (Μπάρι), στην Ανκόνα (Μάρκε) και στην Περούτζια (Ούμπρια).

    Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί στην Καμπανία (με πρωτεύουσα τη Νάπολη), όπου ο απερχόμενος κεντροδεξιός περιφερειάρχης, Στέφανο Καλντόρο, επιχειρεί να επανεκλεγεί, με αντίπαλο τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς, Βιντσέντο Ντε Λούκα.

    Η επιλογή του Ντε Λούκα, από μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι, προκάλεσε σημαντικές αμφισβητήσεις, διότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος και πρώην δήμαρχος της πόλης Σαλέρνο, έχει καταδικασθεί από την πρωτοβάθμια δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας και πρέπει να αντιμετωπίσει δίκη για υπεξαίρεση.

    Στο Βένετο, παράλληλα, τις περισσότερες πιθανότητες εκλογικής επικράτησης συγκεντρώνει ο απερχόμενος περιφερειάρης, Λούκα Τζάια, της Λέγκα του Βορρά. Υπάρχουν, όμως, κάποια περιθώρια αβεβαιότητας, από τη στιγμή που το πρώην στέλεχος της Λέγκα, Φλάβιο Τόζι, διεκδικεί τη θέση του περιφερειάρχη ως αυτόνομος υποψήφιος. Από την «έριδα» αυτή, ελπίζει να ευνοηθεί η κεντροαριστερή Αλεσσάντρα Μορέττι, του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Στη δε Λιγουρία, το τοπικό πολιτικό ματς είναι εντελώς ανοιχτό: αρχικά, φαβορί ήταν η Ραφφαέλλα Πάιτα, των «Δημοκρατικών». Η υποψηφιότητα, όμως, του Λούκα Παστορίνο (ο οποίος στηρίζεται από δυνάμεις της αριστεράς) θα μπορούσε να στερήσει αρκετές ψήφους από την Πάιτα, βοηθώντας, έμμεσα, τον Τζοβάννι Τότι, της Φόρτσα Ιτάλια. Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μέχρι πρότινος, φερόμενο ως «δελφίνο» του.

    Αν η Φόρτσα Ιτάλια του πρώην Καβαλιέρε λάβει, συνολικά, λιγότερες ψήφους από τη Λέγκα του Βορρά, είναι σαφές ότι ο γραμματέας της, Ματτέο Σαλβίνι, θα διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή την ηγεσία της συντηρητικής παράταξης.

    Σε ό,τι αφορά το κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέππε Γκρίλλο, δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικές ελπίδες να εκλέξει περιφερειάρχη, αλλά τα στελέχη του κάνουν σαφές ότι θέλουν να διατηρήσουν, κατά μέσο όρο, τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2014, στις οποίες η πολιτική αυτή δύναμη έλαβε το 21,1% των ψήφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2015 - 10:30:29 UTC