Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αν η συμφωνία δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό»
  • [02] «Η κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα»
  • [03] «Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά μέτρα αν δεν είναι σε πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
  • [04] Το υπουργείο Παιδείας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [05] Θ. Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα
  • [06] Π. Μοσκοβισί: «Σημαντική πρόοδος», αλλά «πολύς δρόμος» μέχρι τη συμφωνία
  • [07] «Ο ελληνικός αγωγός φυσικου αερίου θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας»
  • [08] Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google το 2014 είναι γυναίκες
  • [09] Ο γερμανικός Τύπος για τη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ - Ντράγκι - Λαγκάρντ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αν η συμφωνία δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό»

    Στο ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού (skai.gr).

    «Πλέον έχουμε περάσει στη χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες (...) η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια από τον ελληνικό λαό να αυτοκαταργηθεί» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

    Για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ανέφερε: «Εξαντλούμε τα περιθώρια να είναι μέρος της συμφωνίας το νομοσχέδιο, αλλά πρέπει να ψηφιστεί ούτως ή άλλως, είτε είναι είτε δεν είναι μέρος της συμφωνίας».

    [02] «Η κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα»

    «Υπήρξε μια μακρά περίοδος συζητήσεων και διαπραγματεύσεων και μετά τη συζήτηση αυτή, οι συνθήκες είναι απολύτως ώριμες για την τελική συζήτηση επί συγκεκριμένων κειμένων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, έχουμε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις σε όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στις ημερίδες μελέτης της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

    Διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο σήμερα για τελεσίγραφα, είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Για εμάς, η τρόικα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού και αυτή την ψήφο τη σεβόμαστε. Εχουμε σαφή εντολή να οδηγηθούμε σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή. Αυτήν την εντολή θα την υλοποιήσουμε και οτιδήποτε αφορά σε τυφλές ρήξεις ή σε τελεσίγραφα ή σε επιστροφή της τρόικας δεν μας αφορά. Η κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα. Δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει κανέναν. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και συμβιβασμούς, να κάνουμε και προτάσεις, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα».

    Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε επίσης ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Σκοπός της κυβέρνησης πρόσθεσε, δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης. Υπογράμμισε, δε, ότι με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ευρωπαίων φορολογούμενων.

    [03] «Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά μέτρα αν δεν είναι σε πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

    «Η συζήτηση κινείται σε ένα πλαίσιο κινούμενης άμμου και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα ακόμα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συμπλήρωσε δε, ότι «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά μέτρα αν δεν είναι σε πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «τελεσίγραφο» από την πλευρά των εταίρων με τη μορφή «take it, or leave it», o κ. Φίλης απάντησε η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποδεχθεί καθώς θα είναι έξω από το πλαίσιο του προγράμματος και τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου.

    [04] Το υπουργείο Παιδείας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο, τον υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτισμού, παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε εξέλιξη είναι ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου Παιδείας.

    Διαβάστε επίσης: Πέφτει η αυλαία των Πανελλαδικών με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

    [05] Θ. Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα

    «Η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών της χώρας.

    «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά «πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα».

    Συγκεκριμένα, για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε: «Πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού». Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη: «Δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του». «Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη» συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς εάν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι «οι πιέσεις είναι προφανείς».

    [06] Π. Μοσκοβισί: «Σημαντική πρόοδος», αλλά «πολύς δρόμος» μέχρι τη συμφωνία

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αλλά μένει ακόμη «πολύς δρόμος» να γίνει, την επομένη της πενταμερούς σύσκεψης στο Βερολίνο. «Σοβαρή πρόοδος» έχει καταγραφεί, αλλά «μένει ακόμη πολύς δρόμος να γίνει για να φθάσουμε σε μία καλή συμφωνία», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

    Χθες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνήλθαν στο Βερολίνο μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και συμφώνησαν «να εργασθούν ακόμη πιο εντατικά» για την επίτευξη συμφωνίας.

    «Οι συνομιλίες αυτές αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς», υπάρχει «πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες» για την εξεύρεση λύσης στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

    «Υπάρχουν στέρεες βάσεις για την καταγραφή προόδου, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό» και «πρέπει να καταβληθούν ακόμη προσπάθειες από τις δύο πλευρές για να το επιτύχουμε», επέμεινε, προσθέτοντας «ότι επιθυμεί σφόδρα την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». «Έχουμε προχωρήσει ως προς συγκεκριμένα ζητήματα» κυρίως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ και την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, αλλά «ο χρόνος πιέζει», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι «δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα».

    Διαβάστε επίσης: «Εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας»

    [07] «Ο ελληνικός αγωγός φυσικου αερίου θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας»

    Εντατικά προωθείται ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία, όπως χαρακτήρισε τον Greek Stream o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του στη Ρωσία με τον Alexander Novak υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergey Storchak αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Muller επικεφαλής της Gazprom.

    Με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», σημείωσε ο Παν. Λαφαζάνης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 20 χιλιάδων περίπου νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, πράγμα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. «Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

    [08] Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google το 2014 είναι γυναίκες

    Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google Inc το 2014 είναι γυναίκες, σύμφωνα με την εταιρεία αυτή, η οποία διευκρίνισε ότι αυξήθηκε κατά 1% ο συνολικός αριθμός των γυναικών που εργάζονται σε αυτήν σε θέσεις τεχνικών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αύξησή τους.

    Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με το εργατικό της δυναμικό, αφού παραδέχθηκε ότι έσφαλλε και ότι «είναι ώρα να είμαστε σοβαροί και έντιμοι σχετικά με τα ζητήματα αυτά».

    Η εταιρεία αυτή έχει κατηγορηθεί όχι μόνον για χάσμα όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που απαρτίζουν το προσωπικό της, αλλά και για ευρεία έλλειψη μιας πολιτικής προσλήψεων που να τους περιλαμβάνει όλους, η οποία επηρεάζει επίσης τις μειονότητες. Από τις 31 Δεκεμβρίου η Google έχει συνολικά 53.600 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

    [09] Ο γερμανικός Τύπος για τη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ - Ντράγκι - Λαγκάρντ

    Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρεται εκτενώς ο γερμανικός Τύπος.

    «Μια τελευταία προσφορά για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της Die Welt, αλλά και της Die Zeit και της οικονομικής Handelsblatt. «Η Μέρκελ ολοκλήρωσε τη νυχτερινή σύνοδο κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας», τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine, ενώ η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν «Μια τελευταία πρόταση».

    Όπως δήλωσαν στη Welt κύκλοι που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, «η συνάντηση είχε στόχο να γίνει μια τελευταία πρόταση στους Έλληνες, όμως που θα βασίζεται αυστηρά στις βάσεις του τρέχοντος προγράμματος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2015 - 8:30:24 UTC