Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ.Κ. Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση
  • [02] Πέντε νέα κρούσματα του MERS στη Ν. Κορέα
  • [03] Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε το ν/σ που βάζει τέλος στη συλλογή τηλεφωνικών κλήσεων
  • [04] Ο Πελέ κάλεσε τους «έντιμους ανθρώπους» να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ.Κ. Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση

    Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

    Η ελληνική πρόταση εστάλη προχθες το βράδυ στους θεσμούς.

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν προχθες στο Βερολίνο οι Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, Άγγελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ.

    [02] Πέντε νέα κρούσματα του MERS στη Ν. Κορέα

    Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε άλλα πέντε κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 30 ο αριθμός των κρουσμάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων από την εμφάνιση του ιού. Δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει.

    Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 2012 και προκαλείται από έναν κορονοϊό την ίδιας οικογένειας με εκείνον που προκαλεί το SARS. Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για το MERS.

    [03] Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε το ν/σ που βάζει τέλος στη συλλογή τηλεφωνικών κλήσεων

    Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε χθες το νομοσχέδιο που βάζει τέλος στη συλλογή τηλεφωνικών κλήσεων των Αμερικανών πολιτών, σε μια ψηφοφορία που ανέτρεψε την πολιτική της εθνικής ασφάλειας που είχε επιβληθεί λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011.

    Μετά από εβδομάδες αντιπαραθέσεων και διαφωνιών για το πώς να συνυπάρξει η προστασία των πολιτών με την πολιτική προστασίας από τρομοκρατικές πράξεις, η Γερουσία ψήφισε με 67 υπέρ και 32 κατά το νομοσχέδιο «Νόμος για την Ελευθερία των ΗΠΑ» (USA Freedom Act), που παρατείνει για μερικούς μήνες τη συλλογή δεδομένων από την NSA, ώστε να δοθεί χρόνος στις εταιρίες τηλεφωνίας να θέσουν σε εφαρμογή τα μέσα για την αποθήκευσή τους, πριν βάλει τέλος στη μαζική συλλογή των κλήσεων.

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τουίτερ ότι μόλις πάρει στα χέρια του το νομοσχέδιο από τη Γερουσία θα το υπογράψει, επικυρώνοντάς το. Η συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών κλήσεων αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013 με τα έγγραφα που διοχέτευσε στον Τύπο ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

    [04] Ο Πελέ κάλεσε τους «έντιμους ανθρώπους» να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

    Ο «βασιλιάς» Πελέ κάλεσε τους «έντιμους ανθρώπους» να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αντιδρώντας στην παραίτηση-έκπληξη του προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ.

    Η παραίτηση του Μπλάτερ είναι «λυπηρή», δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Βραζιλίας στο BBC στην Κούβα, στο περιθώριο ενός ιστορικού φιλικού αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και στην παλιά του ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης.

    Για τον Πελέ, η FIFA διέρχεται μία κρίσιμη περίοδο και επιδιώκει να ξανακτίσει την εικόνα της.

    Ο Πελέ είχε εκφράσει προχθές τη χαρά του για την επανεκλογή του Γιόζεφ Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο εσωτερικό της οργάνωσης, χαιρετίζοντας την εκλογή ενός «ειδικού». «Ως ποδοσφαιριστής θα ήθελα να δω το ποδόσφαιρο να ενώνει τους ανθρώπους και να σταματά τους πολέμους. Αυτή είναι η θέση μου. Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά δεν είναι δικό μου πρόβλημα», δήλωσε χθες ο Πελέ.

    Η ποδοσφαιρική ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης νίκησε την εθνική ομάδα της Κούβας με σκορ 4-1 σε έναν αγώνα που διεξήχθη χθες στην Αβάνα με την ευκαιρία της πρώτης, από το 1999, εμφάνισης μίας επαγγελματικής αμερικανικής ομάδας στην Κούβα .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 4:30:29 UTC