Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μανώλης Γλέζος εκτιμά «από τα στοιχεία που έχει» πως η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό
  • [03] Ο Νίκος Φίλης για ΦΠΑ στα νησιά και κόκκινες γραμμές
  • [04] Συνέδριο για τη διαχείριση της συλλογικής και ατομικής μνήμης στη λογοτεχνία των λαών
  • [05] Αποφυλακίζεται με όρους ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης
  • [06] Αύριο τα «εγκαίνια» της νέας ιστοσελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Μ.Σχοινάς: Δεν αναμένεται συμφωνία στην αποψινή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ
  • [08] Βέβαιος για τη συμφωνία με την Ελλάδα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών
  • [09] WebTV: Τρεις πρώην καρκινοπαθείς και ένας ψυχιάτρος «ακτινογραφούν» την ελπίδα

  • [01] Ο Μανώλης Γλέζος εκτιμά «από τα στοιχεία που έχει» πως η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή

    «Να του πει ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης», πρότρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αποψινή συνάντησή τους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Όταν οι Λάκωνες θέλησαν να κατακτήσουν την Αρκαδία, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Μαντείο των Δελφών να μάθουν την γνώμη του και το Μαντείο απάντησε με την εξής καταπληκτική απάντηση: Την Αρκαδία μου ζητάς, μέγα πράγμα μου ζητάς, δεν πρόκειται να σου τη δώσω», είπε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από τότε, σημείωσε, υπάρχει η ιδεολογία αντίστασης μέσα στην Ελλάδα, η ιδεολογία της αντίστασης πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές, λέγοντας: «Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα... Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία... Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στο ερώτημα αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

    Την βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την διέξοδο από την κρίση, διατηρώντας την ενότητα της Ευρώπης, εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες. Όπως είπε επίσης δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε επισήμως προχθές η ελληνική πλευρά στους θεσμούς.

    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι « από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής».

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω στην πρόταση αλλά ούτε κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών ετέρων».

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησηαπό τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να μεταβεί στις Βρυξέλλεςόπου θα συζητήσουντην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μίας ενωμένης Ευρώπης που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ. Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση, είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

    Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών για την Ανάπτυξη στις Βρυξέλλες εξακολουθεί να έχει μερικά προβλήματα να λύσει σε σχέση «με αυτό που έχει συμφωνηθεί να αποκαλείται η ελληνική περίπτωση, κάτι που με υποχρεώνει να έχω διάφορες συναντήσεις σήμερα, περιλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

    Πηγές της ευρωζώνης τόνισαν ότι στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι παρόντες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλούμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.

    [03] Ο Νίκος Φίλης για ΦΠΑ στα νησιά και κόκκινες γραμμές

    Δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, είπε το πρωί στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Φίλης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Δεν ήταν κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά. Δε νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, παρότι ξέρω ότι έχει μια επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων εκεί και μπορεί κανείς να δει και πολλές διακρίσεις», τόνισε. Συμπλήρωσε, ότι «είναι μια ιδέα» το να μην υπάρξει τώρα απόφαση που αλλάζει τους όρους της τουριστικής λειτουργίας το καλοκαίρι, αλλά πρόσθεσε, πως «είναι πιο πολύ συνάρτηση των χρηματοοικονομικών, τι χρήματα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Για την 13η σύνταξη και εάν θα καταβληθεί φέτος, είπε, πως αυτό «συναρτάται με την πορεία των δημοσίων οικονομικών, είναι δύσκολη απόφαση βεβαίως έχει περισσότερες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων γιατί αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μερικά νησιά όπως ο ΦΠΑ».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές, όπως είπε, παραμένουν: όχι μείωση των συντάξεων, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, πολιτική δήλωση για ρύθμιση του χρέους και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας. Πρόσθεσε, πως θα γίνει η νομοθέτηση των εργασιακών ενώ για το μεγαλύτερο μέρος του συνταξιοδοτικού, είπε πως θα γίνει συζήτηση με βάση τις αναλογιστικές μελέτες αργότερα.

    [04] Συνέδριο για τη διαχείριση της συλλογικής και ατομικής μνήμης στη λογοτεχνία των λαών

    Τι σχέση έχει άραγε η αναπαράσταση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος σε εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά, η διαχείριση της μνήμης στα κόμικς με τις ...συζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι προσλαμβάνουν τραυματικά -και το εκφράζουν με δημόσια ...post- την κατάρρευση της καταναλωτικής ουτοπίας;

    Απλούστερα: Τι σχέση έχει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η καταγεγραμμένη (στο έργο του Μαουτχάουζεν) μνήμη του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις πρόσφατες τηλεοπτικές αφηγήσεις γνωστών «celebrities» για τα... «λαμπερά» χρόνια της Μυκόνου και τον ...ευτελισμό εσχάτως του νησιού λόγω της ...οικονομικής κρίσης και της βίαιης ανατροπής των καταναλωτικών αρμονιών;

    «Χωρούν», διαμορφώνουν ή ανατρέπουν οι λεγόμενες «ατομικές αλήθειες» τη διαμορφούμενη «συλλογική μνήμη»;

    Παράγει σιωπή και αποσιωπήσεις η λογοτεχνική αφήγηση;Αποτελεί η ανά-μνηση επιχείρηση αναδόμησης του παρελθόντος και οπόλεμος «υλικό λογοτεχνίας»;

    Είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που διαπραγματεύονται στις εισηγήσεις τους του οι 30 και πλέον θεωρητικοί επιστήμονες στο διήμερο συνέδριο, με θέμα «Μνήμη και αφήγηση», που διοργανώνει από χθες -και συνεχίζεται σήμερα- στη Θεσσαλονίκη (στην αίθουσα εκμαγείων της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), η ερευνητική ομάδα Μνημοσύνη του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

    [05] Αποφυλακίζεται με όρους ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης

    Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του για τα «μαύρα» ποσά που διακινήθηκαν από την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση του επιχειρηματία, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

    Έτσι, για τον επιχειρηματία από τη βόρεια Ελλάδα αναστέλλεται, για λόγους υγείας, η εκτέλεση της ποινής του, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στον κ. Σαχπατζίδη έπρεπε να επιβληθεί εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ δύο εκ των δικαστών είχαν την άποψη πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του επιχειρηματία.

    [06] Αύριο τα «εγκαίνια» της νέας ιστοσελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) αλλάζει όψη. Η νέα ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου της χώρας κάνει «πρεμιέρα» στο διαδίκτυο την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι.

    Η ιστοσελίδα «ανταποκρίνεται» στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κοινού για συνεχή 24ωρη ενημέρωση, επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ το περιεχόμενό της αναδιατάσσεται αυτόματα, ανάλογα με τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το κινητό του χρήστη.

    Ενημερωθείτε καθημερινά για όλες τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, με ειδικά τηλεοπτικά και ηχητικά θέματα, αποκλειστικά ρεπορτάζ από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

    Μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις, έγκυρα έγκαιρα και αντικειμενικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.amna.gr.

    [07] Μ.Σχοινάς: Δεν αναμένεται συμφωνία στην αποψινή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

    Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είναι «μια πρώτη συζήτηση» και δεν θα καταλήξει σε μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Δεν περιμένουμε να υπάρξει αποτέλεσμα απόψε, είναι μια πρώτη συζήτηση», υπογράμμισε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», πρόθεσε ο εκπρόσωπος.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Ήρθε η ώρα οι διαπραγματεύσεις να επικεντρωθούν στα ουσιώδη. Τα ουσιώδη είναι κάποια θέματα στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της (ΕΕ και ΔΝΤ), πρόσθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των πιστωτών της Αθήνας.

    [08] Βέβαιος για τη συμφωνία με την Ελλάδα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών

    Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν βρίσκεται στο τραπέζι» δήλωσε από το Παρίσι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, προσθέτοντας πως είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

    «Είναι πολύ ξεκάθαρο πως το Grexit δεν βρίσκεται στο τραπέζι» δήλωσε ο ντε Γκίντος σε πάνελ κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΟΟΣΑ, όπου η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν «σήμερα, αύριο, πολύ σύντομα».

    Νωρίτερα, ο Τζέισον Φέρμαν, επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος, λέγοντας ότι η Ελλάδα παραμένει ένα «δυνητικό ατύχημα» για να προσθέσει ότι «θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα».

    [09] WebTV: Τρεις πρώην καρκινοπαθείς και ένας ψυχιάτρος «ακτινογραφούν» την ελπίδα

    «Ευλογημένη» ασθένεια; Εισβολέας αμφιβόλου δυναμικής; Θλιβερό φλερτ με το θάνατο; 'Η ένα τέρας που πρέπει να απομυθοποιηθεί; Απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα δίνουν, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Επιβιωσάντων Καρκίνου την Κυριακή 7 Ιουνίου, στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τρεις πρώην καρκινοπαθείς κι ένας ψυχίατρος.

    Ο ογκολόγος Παθολόγος Νίκος Καρβούνης, τ.δ/ντης Α Ογκολογικής Κλινικής του ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ και νυν διοικητής της 2ης ΥΠΕ, ο δημοσιογράφος Κώστας Μανιμανάκης και η συνταξιούχος Βούλα Μπέγκα ξετυλίγουν ο καθένας το κουβάρι της προσωπικής του εμπειρίας, μέσα από τον καρκίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 12:30:37 UTC