Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η Γερμανία να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική για την Ευρώπη και την Ελλάδα
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ.Κ. Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση
  • [03] Την Πέμπτη το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Μούρτη
  • [04] Οδηγός για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά
  • [06] Δεν αποκλείει ο Κάμερον αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [07] Κατά του Grexit η πλειοψηφία των Γερμανών

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η Γερμανία να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική για την Ευρώπη και την Ελλάδα

    Την ανάγκη να ακολουθήσει η Γερμανία μια διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, Γκέρχαρντ Σικ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σκόουφ .

    Οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

    Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης.

    Ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή να συνεχίσουν την συνομιλία τους, όταν θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Βερολίνο.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ζ.Κ. Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στη συνάντηση δεν συμμετέχει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Να βρεθεί άμεσα λύση, συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ

    [03] Την Πέμπτη το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Μούρτη

    Κηδεύεται αύριο στις 3 μμ ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Βασίλης Μούρτης, που "έφυγε" ξαφνικά προχθές σε ηλικία 62 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανάκασας (οδός Νικολάου Πλαστήρα) στους Αγίους Αναργύρους. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

    Ο έγκυρος δημοσιογράφος Βασίλης Μούρτης κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ. Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπήκε από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.

    Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάχθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάστηκε και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη.

    Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη.

    [04] Οδηγός για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

    Οδηγό για την ορθή χρήση της εφαρμογής υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014 εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στόχος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση είναι η πληρέστερη ενημέρωση, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η απλούστευση των διαδικασιών.

    Πρόκειται για έναν εικονογραφημένο και αναλυτικό οδηγό 40 σελίδων που συνέταξε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. και ο οποίος αποσκοπεί να ενημερώσει τους πολίτες για τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα των οθονών της εφαρμογής. Ο Οδηγός ερμηνεύει και επεξηγεί τα επίμαχα σημεία ως προς τη χρήση της, για την υποβολή του εντύπου Ε1 και των συνυποβαλλόμενων εντύπων Ε2 και Ε3 - όταν υπάρχει υποχρέωση.

    Ο οδηγός έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. www.publicrevenue.gr

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά

    Χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) Τόμας Βίζερ.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν σήμερα το βράδυ περιμένουμε συμφωνία απάντησε ότι η συνάντηση του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι σημαντική αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

    [06] Δεν αποκλείει ο Κάμερον αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν δεν κατορθώσει τις αλλαγές που επιθυμεί στον τρόπο που οι κανόνες εφαρμόζονται, αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    Το συντηρητικό κόμμα του Κάμερον, που κέρδισε αναπάντεχα την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές του περασμένου μήνα, επιδιώκει να επανεξετάσει το υπάρχον δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιορίζοντας την επιρροή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο που εφαρμόζει τη Σύμβαση.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδίων του Κάμερον να αναμορφώσει την σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ στα τέλη του 2017, παρόλο που το ΕΔΑΔ δεν αποτελεί θεσμό της ΕΕ, αλλά υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    [07] Κατά του Grexit η πλειοψηφία των Γερμανών

    Σε αντιπροσωπευτική έρευνα για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού N24 προκύπτει ότι 41% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις συμφωνημένες απαιτήσεις.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα 67% των Γερμανών, είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενώ μόνο το 27% των ερωτηθέντων επιθυμεί το Grexit.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 20:30:24 UTC