Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται, στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της ΧΑ
  • [02] O γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ
  • [03] Ο Τόνι Μπλερ στη μάχη κατά του αντισημιτισμού
  • [04] Οι Ευρωπαίοι, πλην των Γερμανών, βλέπουν πιο θετικά την ΕΕ

  • [01] Συνεχίζεται, στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της ΧΑ

    Τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε αναζήτηση κατάλληλης αίθουσας στο Εφετείο, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί από τον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής, περιμένει η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού.

    Η ακροαματική διαδικασία, η οποία είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου, θα συνεχιστεί σήμερα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης συνεχίζει τις επαφές του για το θέμα με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνάντηση που είχε με φορείς του Κορυδαλλού και βουλευτές της Β' Πειραιά είχε αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέα αίθουσας στο Εφετείο που θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015, ενώ δεν είχε αποκλείσει και προτεινόμενες λύσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις στο ενδιάμεσο διάστημα, εφόσον το ζητήσει η έδρα του δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έχει αποστείλει ήδη δυο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών Δημήτρη Μόκα, στις οποίες αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητά την μετακίνηση σε άλλη αίθουσα.

    Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου σήμερα στη δίκη.

    Για το πρωί έχει προγραμματιστεί στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών νέα συγκέντρωση από τον δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωση της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αίτημα της αλλαγής της αίθουσας και τονίζει πως η δίκη πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Εφετείο Αθηνών.

    [02] O γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

    Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επικεντρώνεται ο γερμανικός Τύπος.

    «"Εποικοδομητικές" συζητήσεις στις Βρυξέλλες χωρίς αποτέλεσμα», λέει η εφημερίδα Die Welt, ένας τίτλος χαρακτηριστικός του κλίματος και του υπόλοιπου γερμανικού Τύπου. «Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα περικοπών δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξ Τσίπρα δεν πρόσφεραν καμία πρόοδο. Παρόλο που οι συμμετέχοντες τις χαρακτήρισαν εποικοδομητικές», σχολιάζει η Welt.

    Οι προτάσεις των πιστωτών ήταν αντίθετες από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης σε πολλά σημεία, επισημαίνει η εφημερίδα, όμως υπογραμμίζει ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας. Και εξηγεί: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αποφύγει την πίεση, να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων. Γίνονται διεργασίες ώστε να βρεθεί μια κοινή θέση με την οποία θα συμφωνούν οι 19 χώρες μέλη και οι τρεις θεσμοί».

    Η εφημερίδα Die Zeit προτάσσει τη δήλωση του Τσίπρα ότι απέρριψε το αίτημα των πιστωτών για μείωση των συντάξεων και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση «υπήρξε σύγκλιση, αλλά όχι αποφασιστική πρόοδος».

    «Προφανώς οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να δεχθούν μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα», σχολιάζει η Zeit, εξηγώντας ότι αυτό είναι ένα δείγμα ότι οι δύο πλευρές έρχονται πιο κοντά σε μια λύση.

    Ανάλογο είναι το πνεύμα και της οικονομικής Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Γιούνκερ- Τσίπρα υπήρξαν τα πρώτα σημάδια σύγκλισης.

    «Οι Έλληνες συνεχίζουν να τζογάρουν», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, αν και στη συνέχεια προσθέτει: «Λίγο πιο κοντά στον στόχο, αλλά ακόμη καμία πρόοδος», επισημαίνοντας ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση την χαρακτήρισαν «πολύ καλή» ή «εποικοδομητική». Εξάλλου η FAZ αναφέρει και την απάντηση του Τσίπρα όταν μετά τη συνάντηση ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση του δανείου προς το ΔΝΤ που λήγει την Παρασκευή. «Μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    [03] Ο Τόνι Μπλερ στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ θα αναλάβει έναν νέο ρόλο στη μάχη κατά του αντισημιτισμού μετά την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

    Ο Μπλερ θα αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση, το οποίο πραγματοποιεί εκστρατεία για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Εβραίων και επιδιώκει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος. Ο Μπλερ και ο γεννημένος στη Ρωσία Εβραίος επιχειρηματίας Μοσέ Κάντορ ανακοίνωσαν τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού με κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα The Times στο οποίο προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού.

    [04] Οι Ευρωπαίοι, πλην των Γερμανών, βλέπουν πιο θετικά την ΕΕ

    Οι Νοτιοευρωπαίοι βλέπουν σήμερα πιο θετικά την ΕΕ καθώς η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζει σημάδια ύφεσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, εκτός από τους Γερμανούς, των οποίων η άποψη έχει γίνει πιο αρνητική. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις έξι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ όπου συγκεντρώνεται το 70% του πληθυσμού των 28 χωρών-μελών, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 64% των Ιταλών και το 63% των Ισπανών έχουν πολύ θετική ή σχετικά θετική άποψη για την ΕΕ, σε σχέση με το 46% και 50% που ήταν τα ποσοστά αυτά αντίστοιχα πριν από ένα χρόνο.

    Στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία οι απόψεις των πολιτών εμφανίζονται σταθερές με το 55%, 51% και 72% αντίστοιχα να βλέπουν θετικά την ΕΕ, αλλά στη μεγαλύτερη οικονομία, τη Γερμανία, οι θετικές απόψεις έχουν μειωθεί στο 58% από 66%.

    Τον περασμένο χρόνο, το 53% των πολιτών της ΕΕ είχε θετική εικόνα για το ευρωπαϊκό μπλοκ, το 2013 το 52%, ενώ φέτος το ποσοστό, κατά μέσον όρο, ανέρχεται σε 61%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 June 2015 - 6:30:24 UTC