Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση
  • [02] Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο επίκεντρο της «Ομάδας των 7»
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος, μια συνολική συμφωνία, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη
  • [04] Η ΠΓΔΜ απαγόρευσε τις εισαγωγές λαχανικών από την Αλβανία
  • [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από τον σεισμό στη Μαλαισία
  • [06] Στους 331 οι νεκροί από τη βύθιση κρουαζιερόπλοιου, στην Κίνα
  • [07] «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» ονομάστηκε το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [08] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [09] Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και κατοίκων κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ
  • [10] Κουρουμπλής: «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ»

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση

    Η σύντμηση των δόσεων του ΔΝΤ και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν οι θεσμοί, συνιστούν μια "άθλια μακιαβελική τακτική ", την οποία η κυβέρνηση "δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει". Αντίθετα "η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση" δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

    Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι "οι λεγόμενοι εταίροι από την αρχή το μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της".

    Υποστηρίζει ότι "κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους "θεσμούς" για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας".

    Τονίζει ότι "η κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. Και αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας "πέμπτης φάλαγγας". Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στο λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές".

    Συγχρόνως, ξεκαθαρίζει ότι "η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται, παρά μόνο ανασυγκροτείται ως μεγάλη αδιαπραγμάτευτα δημόσια επιχείρηση". Και προσθέτει: "Η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε εκποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων-φιλέτων. ...Το θέμα είναι να μην κάνει "πίσω" η πατρίδα μας και οι ιδιωτικοποιήσεις μάς πάνε πίσω".

    Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ελληνορωσικής συμφωνίας για έναν "ελληνικό αγωγό", σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου -όπου θα παραστεί μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό- μπορεί να υπάρξει τελική συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό και να επισημοποιηθεί και η ένταξη της Ελλάδας ως μέλους της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νοτ. Αφρική).

    [02] Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο επίκεντρο της «Ομάδας των 7»

    Στο Ελμάου, στην ειδυλλιακή εξοχή της Βαυαρίας, συγκεντρώνεται από αύριο το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να συζητούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. "Παρούσα" στη σύνοδο κορυφής της G-7, υπό την προεδρία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, θα είναι και η Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς βρίσκονται πλέον σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία), ο Φρανσουά Ολάντ (Γαλλία), ο Μπαράκ Ομπάμα (ΗΠΑ), ο Σίνζο 'Αμπε (Ιαπωνία), ο Ματέο Ρέντσι (Ιταλία) και ο Στίβεν Χάρπερ (Καναδάς) θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο, για την διαχείριση κρίσεων στον τομέα της υγείας, για το πρόβλημα των προσφύγων, για το κλίμα, για τα ζητήματα ασφάλειας, την ενέργεια και την αναπτυξιακή πολιτική. "Σκεφτόμαστε μπροστά. Ενεργούμε μαζί", είναι ο τίτλος που έχει δώσει η γερμανική προεδρία, ενώ η 'Αγγελα Μέρκελ, σε μήνυμά της ενόψει της Συνόδου, τόνισε ότι η G-7 μπορεί να αναλάβει την διεθνή ευθύνη της μόνον εφόσον είναι αποφασισμένη να εργαστεί για την ελευθερία, την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.

    Εκτός από τους ηγέτες της G-7, στο Ελμάου θα παρευρεθούν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και οι ηγέτες της Τυνησίας, της Αιθιοπίας, του Ιράκ, της Λιβερίας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης, προκειμένου να συζητήσουν ειδικά θέματα που απασχολούν τις χώρες τους.

    Των επίσημων εργασιών, θα προηγηθεί το πρωί της Κυριακής, η συνάντηση της 'Αγγελα Μέρκελ με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τις συνεντεύξεις Τύπου των ηγετών.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος, μια συνολική συμφωνία, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη

    Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι να επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ευρωομάδας των "Πρασίνων", με επικεφαλής τον Φιλίπ Λαμπέρ και τη γενική γραμματέα, Βούλα Τσέτση.

    Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Τσιρώνης.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λαμπέρ και η κ. Τσέτση, εξέφρασαν στον Γ. Βαρουφάκη την κατανόηση και την συμπαράσταση των "Πρασίνων" προς την ελληνική θέση, ότι η αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης και ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    [04] Η ΠΓΔΜ απαγόρευσε τις εισαγωγές λαχανικών από την Αλβανία

    Η ΠΓΔΜ αποφάσισε την απαγόρευση των εισαγωγών λαχανικών από την Αλβανία. Μετά την απόφαση αυτή των Σκοπίων, το υπουργείο Γεωργίας της Αλβανίας αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μονομερή ενέργεια που δεν συμβάλλει στις διμερείς σχέσεις.

    Ο Αλβανός υπουργός Γεωργίας Εντμοντ Παναρίτι έστειλε επιστολή στον Σκοπιανό ομόλογό του, Μιχαήλ Τσβετκόφ, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει ότι "το πνεύμα της συνεργασίας θα πρέπει να υπάρχει με την άρση των εμπορικών φραγμών, την ενημέρωση και τον συνεχή διάλογο μεταξύ των πλευρών". Παράλληλα προσθέτει πως "τέτοιες μονομερείς ενέργειες δεν συμβάλλουν στις διμερείς σχέσεις".

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής και επίσημη εξήγηση για τα αίτια της απόφασης των αρχών της ΠΓΔΜ.

    [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από τον σεισμό στη Μαλαισία

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ αγνοούνται μετά τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 6 βαθμών στο όρος Κινάμπαλου, στο Βόρνεο της Μαλαισίας, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος. "Βρέθηκαν ένδεκα πτώματα, δύο από τα οποία αναγνωρίστηκαν, ενώ οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας Σαμπάχ, Μασίντι Μαντζούν, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτός ο πρώτος απολογισμός ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

    Ο σεισμός, ένας από τους ισχυρότερους που πλήττουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες, σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε αυτή την ορεινή τουριστική περιοχή, συγκλονίζοντας μια πολύ μεγάλη περιοχή της Σαμπάχ στην οποία βρίσκεται το βουνό Κινάμπαλου (ύψος 4.095 μέτρα). Ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και την κατάρρευση μεγάλων βράχων σε αυτό το βουνό, μία από τις υψηλότερες κορυφές της νοτιοανατολικής Ασίας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και από τις πιο πολυσύχναστες στην περιοχή.

    [06] Στους 331 οι νεκροί από τη βύθιση κρουαζιερόπλοιου, στην Κίνα

    Στους 331 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κρουαζιερόπλοιο που βυθίστηκε τη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ, με 100 ανθρώπους να παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί στις έρευνες του ναυαγίου.

    Το "Αστέρι της Ανατολής", μήκους 76 μέτρων, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν (ανατολικά) και της Τσονκίνγκ (κεντρικά) όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι) το βράδυ της Δευτέρας στις 21:28 τοπική ώρα. Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών την ώρα που μία σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή, ενώ επέβαιναν σε αυτό 456 άνθρωποι.

    Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα People's Daily, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε στην κανονική του θέση την Παρασκευή, αναζητώντας σορούς των αγνοουμένων. Μόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος του πλοίου.

    [07] «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» ονομάστηκε το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

    "Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη" ονομάζεται από χθες το κτίριο που στεγάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο και γενικό διευθυντή του εθνικού πρακτορείου της χώρας, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν τρία χρόνια, στις 6 Ιουνίου 2012.

    Σε μια γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην είσοδο των γραφείων του Πρακτορείου, άνθρωποι της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, μίλησαν για τον άνθρωπο που σμίλεψε με το κύρος του και την προσωπικότητά του το Πρακτορείο και έβαλε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποκάλυψε τη μαρμάρινη πινακίδα με την οποία το κτίριο ονομάστηκε "Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη", μίλησε για τον άνθρωπο που "δίδαξε την αλήθεια στη δημοσιογραφία" και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ "οραματίστηκε το Πρακτορείο σαν έναν οργανισμό που ξεπερνάει τα ελληνικά όρια και μεταφέρει την έννοια της είδησης και της αλήθειας έξω από τα σύνορα της Ελλάδας".

    Στη συμβολή του αείμνηστου διευθυντή του εθνικού πρακτορείου της χώρας στην ενημέρωση και στην ανάδειξη του πρακτορείου ως πυλώνα της ενημέρωσης, αναφέρθηκε, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και υποσχέθηκε, κρατώντας ως παρακαταθήκη τα όσα μας δίδαξε ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, "να φέρουμε το Πρακτορείο στον 21ο αιώνα, με δύο στόχους: Να πάμε πιο κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματα της και να προβάλλουμε την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο χωρίς διαστρεβλώσεις, αλλά και χωρίς προσπάθεια εξωραϊσμού".

    Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον "αφοσιωμένο υπηρέτη στην υψηλή αποστολή της δημοσιογραφίας", αλλά και σε "μια πολυδιάστατη προσωπικότητα" που "διέθετε πνευματικό πλούτο, πολιτική κρίση και κουλτούρα, γνήσιο καλλιτεχνικό όραμα, αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια" και τόνισε την ανεκτίμητη προσφορά του Ανδρέα Χριστοδουλίδη "στη δημοσιογραφία της Ελλάδας και της Κύπρου και ειδικότερα στο ΑΠΕ σε μια δύσκολη περίοδο".

    Στην τελετή τιμήθηκαν, επίσης, με αναμνηστικές πλακέτες ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο Νικόλας Βουλέλης και ο Σταύρος Τζίμας, που διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη του πρακτορείου, για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ προσέφερε ένα δώρο στη σύντροφο ζωής του Ανδρέα Χριστοδουλίδη και καταξιωμένη δημοσιογράφο Αστέρω Χριστοδουλίδου.

    Στην εκδήλωση την κυβέρνηση και τα κόμματα εκπροσώπησαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αν. υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο υφ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο γγ Ενημέρσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος και οι βουλευτές Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραγκούνης (εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ), Σοφία Βούλτεψη (γραμματέας Πολιτικής Ενημέρωσης ΝΔ), Γιάννης Κουτσούκος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός) και Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ). Επίσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Ηλίας Λιβάνης.

    Τέλος να σημειώσουμε την παρουσία από το Κυπριακό Πρακτορείο του προέδρου του Λάρκου Λάρκου και του αν. διευθυντή Γιώργου Πενηνταέξ, και βέβαια των εργαζόμενων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τωρινών και παλαιότερων.

    [08] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών

    Το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο σήκωσε αυλαία την προηγούμενη Δευτέρα (1η Ιουνίου) ανταποκρίνεται στην αγάπη του κοινού, δημιουργώντας νέα πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερες παραστάσεις ή συναυλίες, με συνολική έκπτωση 20%.

    Ειδικότερα, οι φίλοι της μουσικής μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Σταύρος Γασπαράτος-"Expanded piano" (10 και 11 Ιουνίου) και Δήμος Γκουνταρούλης & Ismael Ivo-"Λόγος-Διάλογος" (13 και 14 Ιουνίου).

    Οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις στην Πειραιώς 260: Helter Skelter Company & Θάνος Παπακωνσταντίνου-"Μετατόπιση προς το ερυθρό" (10 και 11 Ιουνίου) και Έφη Θεοδώρου-"Το ατλαζένιο γοβάκι" (26 και 27 Ιουνίου).

    Οι προσφορές διατίθενται από το τηλεφωνικό κέντρο 210-3272000 και από όλα τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

    [09] Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και κατοίκων κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε την Παρασκευή τις υπ΄ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής του γηπέδου "Αγιά Σοφιά" της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης "προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας". Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ως αόριστους και αβάσιμους.

    [10] Κουρουμπλής: «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ»

    Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και κάποιοι επαναπροσδιορισμοί είναι πιθανοί, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για την απελευθερωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Διευκρίνισε πάντως ότι θέση του υπουργείου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ. Δεν προκύπτει όφελος για τους πολίτες και το δίκτυο διανομής των 11.000 φαρμακείων είναι υπερπλήρες.

    Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι "ο κλάδος μπορεί να αντιδράσει όπως παλιά". Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και στη διάθεση ΜΗΣΥΦΑ" στο πλαίσιο του συνεδρίου OTC & Cosmetics Conference, ανέφερε πως "η απελευθέρωση που θεσμοθετήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση είχε στόχο να πάνε τα φάρμακα αυτά στα σούπερ μάρκετ με αυξημένες τιμές". Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Σάββατο για το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ ενώ έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 June 2015 - 8:32:09 UTC