Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»
  • [02] Με ομιλίες υποψηφίων προέδρων συνεχίζεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Την Κυριακή η εκλογή προέδρου στη ΔΗΜΑΡ
  • [04] Συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ Ολάντ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες
  • [05] Γ.Βαρουφάκης: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που ανατροφοδοτεί την κρίση»
  • [06] Διαπραγματεύσιμη η πρόταση των θεσμών, διαμηνύει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
  • [07] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου
  • [08] Β. Πούτιν: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις θα συμμετέχει»
  • [09] Μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
  • [10] Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί
  • [11] Σε ανθρωπιστική κρίση το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, λέει ο Π. Κουρουμπλής
  • [12] Γιούβε-Μπάρτσα 0-1 στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού
  • [13] Άλλη μια pole position για τον Χάμιλτον
  • [14] «Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών»

  • [01] Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»

    "Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, με υπέρβαση των κομματικών γραμμών και με επίδειξη πραγματικής φιλοπατρίας από όλους, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων" τονίζει σε συνέντευξη του στην "Εφ.Συν" ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

    Ο πρώην υπουργός εκλαμβάνει ως "ακατανόητη την πιθανή διεξαγωγή εκλογών πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες" αποδίδοντας την όποια σχετική πρόταση σε κινήσεις τακτικισμού της κυβέρνησης, στη βάση της διευθέτησης εσωκομματικών ισορροπιών. Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας ευρύτερης συνεργασίας χαρακτηρίζει θετική την προηγούμενη εμπειρία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι "θα ήταν ευχής έργο να μην είχε υπάρξει το μαύρο στην ΕΡΤ και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, περίπτωση στην οποία πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα".

    Για την πιθανότητα η συμφωνία με τους εταίρους να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών αναταράξεων, ο κ Δένδιας δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα μετατοπίσει τη διαχωριστική γραμμή "του αφελούς διαχωρισμού των "μνημονιακών-αντιμνημονιακών" δυνάμεων σε "φιλοευρωπαϊκές - αντιευρωπαϊκές". Επίσης, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την οριστική έκβαση των συζητήσεων.

    [02] Με ομιλίες υποψηφίων προέδρων συνεχίζεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Μια νέα αρχή, με συνένωση δυνάμεων και μετεξέλιξη της παράταξης ώστε να εκφράσει τον υπαρκτό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Όπως είπε δεν επιθυμεί να εκλεγεί για να κλείσει τον ιστορικό κύκλο, για να κληρονομήσει τα σύμβολα του κόμματος ή να τα μεταβιβάσει, αλλά ζητάει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες.

    Την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Ανδρέας Λοβέρδος. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι καθοριστικό για την αναγέννηση της παράταξης, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ,ότι το κόμμα μπορεί να πορευτεί αυξάνοντας τις δυνάμεις του στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

    Νέο συνέδριο την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. "Ή θα καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης", ανέφερε και τόνισε : "Δεν είμαστε δύναμη καιροσκόπων, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη"

    Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος κατά την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι " βρίσκεται σε κατάσταση στρατηγικού εγκλωβισμού, καθώς δεν είχε, ούτε έχει, κοινωνική εντολή ρήξης, αλλά ούτε και καθαρή κοινωνική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεταστροφής στην υπευθυνότητα" Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι "οφείλει να λάβει κρίσιμες, ρεαλιστικές και διορατικές αποφάσεις, χωρίς ψευδαισθήσεις για μια απλή επιστροφή στο παρελθόν.

    [03] Την Κυριακή η εκλογή προέδρου στη ΔΗΜΑΡ

    Με άνετη πλειοψηφία το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε τις θέσεις της Κέντρικής Επιτροπής για τον χαρακτήρα και την αυτόνομη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε τροπολογία στην οποία ασκείται κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική που ακολουθεί και την καθυστέρηση στην προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

    Νωρίτερα ολκληρώθηκαν οι ομιλίες των συνέδρων με την παρουσίαση των απόψεων υποψηφίων για την διαδοχή του Φώτη Κουβέλη.Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, τόνισε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας αριστερής πολιτικής πρότασης για τη χώρα και την ίδια την Αριστερά. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια αριστερή πρόταση χωρίς την πολιτκή οικολογία.

    Αμέσως μετά παρουσίασε την υποψηφιότητα του ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητος όρος η ξεκάθαρη ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ, που είναι η εμβάνθυνση της Δημοκρατίας στη χώρα και ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.Υποψηφιότητα για τη προεδρία της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν στο Συνέδριο ακόμη ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης. Η εκλογή του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής γίνεται αύριο Κυριακή .

    [04] Συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ Ολάντ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

    Σε "πολύ καλό κλίμα" πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επίσης γνωστοποίησαν, ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο ηγετών σε σχέση με την πρόταση της Αθήνας, που έχει κατατεθεί στο κείμενο των 47 σελίδων και για την οποία κυβερνητικές πηγές έλεγαν σήμερα ότι είναι στο τραπέζι, ενώ έχει απορρίψει την πρόταση των θεσμών που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν την περασμένη Τετάρτη.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματική πηγή από τη Γαλλία επιβεβαίωσε την τηλεδιάσκεψη των τριών ηγετών και ανέφερε ότι συνομίλησαν προκειμένου να "προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους της". Το Ρόιτερς αναφέρει ακόμη ότι η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα, την παραμονή της Συνόδου της ομάδας G7 των επτά ισχυρότερων οικονομικά κρατών, που θα διεξαχθεί αύριο στη Γερμανία. "Κατέγραψαν την ισχύουσα κατάσταση με στόχο να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών" που εμπλέκονται (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ), διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Εν τω μεταξύ κυβερνητικές πηγές διέψευσαν πληροφορίες που μετέδωσε το Ρόιτερς σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό. "Η παραφιλολογία συνεχίζεται, μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών". Εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής ανέφερε από τις Βρυξελλες ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι όπως αναφέρει η δήλωση της Επιτροπής της περασμένης Τετάρτης, οι δυο άνδρες θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή τις επόμενες ημέρες.

    [05] Γ.Βαρουφάκης: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που ανατροφοδοτεί την κρίση»

    "Δεν θα υπογράψουμε κάτι το οποίο ενδυναμώνει αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων πέντε ετών...Δεν υπάρχει πιθανότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία, κι εγώ ως υπουργός Οικονομικών αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου σε μια τέτοια συμφωνία", δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Λέει ακόμη ότι είναι "ανένδοτος" για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αφήνει χαραμάδα να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά δηλώνοντας πως "αλλάζει η σκέψη του γι' αυτό το θέμα μετά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες και τους βουλευτές του Αιγαίου". Αναφέρει πως μια έντιμη συμφωνία έχει ως χαρακτηριστικά, ένα πακέτο πραγματικών, χειρουργικών μεταρρυθμίσεων, μια αναδιάρθωση χρέους που να καθιστά το χρέος βιώσιμο χωρίς κόστος για τους δανειστές και ένα επενδυτικό πακέτο. Συμπληρώνει: "αν δεν έχουμε αυτά τα τρία μαζί δεν υπογράφουμε. Ως κυβέρνηση, όχι ως Βαρουφάκης. Ξεκάθαρος;".

    Για το θέμα του χρέους αναφέρει ότι "δεν θα δεχτούμε μία απλή αναφορά...θα υπάρχει ρητή δέσμευση για πολύ συγκεκριμένα μέτρα και έτσι θα θέσουμε ουσιαστικά και ρητά το ζητούμενο, που είναι να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές άμεσα, με μια σωστή αναδιάρθωση του χρέους, μέσα σε μήνες πριν το τέλος του 2015".Εξηγεί ότι το έγγραφο των θεσμών δεν αναφέρεται στο χρέος καθώς αφορά μόνο στο κλείσιμο του προηγούμενου προγράμματος. Ο κύριος Βαρουφάκης επισημαίνει ακόμη ότι "το κείμενο που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό αγγίζει τα όρια του προσβλητικού...ήταν ένα προβοκατόρικο κείμενο που προφανώς δεν το εννοούσαν, δεν μπορώ να το φανταστώ ότι το εννοούσαν σαν βάση συμφωνίας, αλλά ως μια επιθετική κίνηση, για να τρομοκρατήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται".

    [06] Διαπραγματεύσιμη η πρόταση των θεσμών, διαμηνύει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

    O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά.

    "Κανείς δεν είπε ποτέ- ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες (της ευρωζώνης)- ότι επρόκειτο για μία πρόταση take it or leave it, ότι επρόκειτο για ένα τελεσίγραφο" επισήμανε ο Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, στο περιθώριο του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις το θέμα των συντάξεων, εκείνος απάντησε:"Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δε στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία".

    [07] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην Κέντρική Τράπεζα Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών της διοικήτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και συνεργατών της. Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με "κόκκινα" δάνεια βουλευτών.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις 3 Ιουνίου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών στην Κύπρο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

    Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες βάσει του Συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.

    Την είδηση για την επιστολή Ντράγκι δημοσιεύει η εφημερίδα "Πολίτης" , η οποία προσθέτει ότι ο κύριος Ντράγκι υποδεικνύει πως η έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας παραβιάζει τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [08] Β. Πούτιν: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις θα συμμετέχει»

    Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και εάν βρίσκεται στην ευρωζώνη, δηλώνει ο πρόεδρος Πούτιν, σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της απάντησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

    "Έχουμε με την Ελλάδα ιστορικές, πολύ κοντινές και εταιρικές, καλές σχέσεις και είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις βρίσκεται και ποιες (σ.σ. νομισματικές) ζώνες", είπε ο Ρώσος πρόεδρος στους Ιταλούς δημοσιογράφους, προσθέτοντας: "Αλλά το τι θα συμβεί, αυτό δεν το γνωρίζουμε, γι' αυτό τώρα - όπως λέμε στην πατρίδα μου - νομίζω ότι δεν είναι σωστό να μαντεύουμε μέσα στο φλιτζάνι του καφέ, είναι μάλιστα επικίνδυνο για την οικονομία, και την κοινή ευρωπαϊκή και την ελληνική".

    "Για μια οικονομία, όπως η ελληνική, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, που προκαλούνται από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες", συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτημα για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη θέση της χώρας του. "Δεν μπορούν (σ.σ. οι Έλληνες) να υποτιμήσουν τη δραχμή, δεν έχουν δραχμή, είναι προσδεδεμένοι στο σκληρό νόμισμα, το ευρώ.

    [09] Μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

    Μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά, που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής, συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός αέρας, ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα τεράστιο σύννεφο καπνού. Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε περιοχή με ξερά χόρτα, ενώ πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

    [10] Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί

    Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτο, μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθερωση του δικτύου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ.

    Οι Φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για "συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια" και εκτιμούν ότι η απελευθερωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα θα "αποβεί εις βάρος τους" καθώς, όπως υποστηρίζουν, "αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία".

    Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

    [11] Σε ανθρωπιστική κρίση το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, λέει ο Π. Κουρουμπλής

    Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκαν το Ηράκλειο και πήραν μέρος σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

    Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που υπάρχει στις δομές υγείας και πρόσθεσε ότι "κληθήκαμε να διαχειριστούμε προϋπολογισμούς που ψήφισαν άλλες κυβερνήσεις". Διευκρίνισε "πως σ' αυτήν την οικονομική και κοινωνική κρίση η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε όχι τα περιθώρια των πλεονασμάτων, αλλά των υστερημάτων της οικονομίας".

    Μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, κατά τις σημερινές τους επαφές είχαν συνάντηση εργασίας, με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ ) Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου. Η συνάντηση αφορούσε στην ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και η παρουσίαση της προόδου του σχετικού σχεδίου στους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [12] Γιούβε-Μπάρτσα 0-1 στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού

    Η Μπαρτσελόνα προηγείται 1-0 της Γιουβέντους, στον ημίχρονο του τελικού του Champions League, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου. Το γκολ πέτυχε ο Ιβάν Ράκιτιτς μόλις στο 4ο λεπτό.

    [13] Άλλη μια pole position για τον Χάμιλτον

    Για έκτη φορά στα επτά φετινά γκραν πρι της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ετσι, στην πίστα του Καναδά, ο Βρετανός πιλότος της Μερτσέντες θα είναι στην Pole Position, καθώς έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά.

    [14] «Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών»

    Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο" και τονίζει ότι η αισιοδοξία του αυτή εδράζεται κυρίως στον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό της κυβέρνησης, "σύμφωνα με τα οποία ένα οριστικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά, σε οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, πράγμα που ελάχιστοι στην Ευρώπη και διεθνώς επιθυμούν και επιδιώκουν".

    Ο Υπουργός Επικρατείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επικρατήσουν δυνάμεις που εμμένουν σε ακρότητες και προωθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ωστόσο δηλώνει βέβαιος ότι τελικά θα αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που θα σήμαινε την αρχή της διχοτόμησης ή της διάλυσης της Ευρωζώνης.

    "Οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Να τοποθετηθούν με σαφήνεια αν ζητάνε από την κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία όπου θα δεσμευόμαστε σε νέα φοροεπιδρομή ενάντια στα μικρά εισοδήματα, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε ομαδικές απολύσεις, σε διατήρηση του εργασιακού μεσαίωνα και σε άλλες ακρότητες. Δεύτερον, πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί όταν κυβερνούσαν οι ίδιοι τον εξαπατούσαν συστηματικά με ανύπαρκτα success stories", σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 June 2015 - 20:32:11 UTC