Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  • [02] Η Αθήνα αναμένει την απάντηση των θεσμών στην πρόταση της
  • [03] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ομπάμα Μέρκελ
  • [04] Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ
  • [05] Σχολείο στη Μαγαδασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

    Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη. Ο 36χρονος πρώην γραμματέας του κόμματος εξέλεξη πριν από λίγο με 312 ψήφους, έναντι 246 της συνυποψήφιάς του Μαρίας Γιαννάκάκη, σε σύνολο 590 που ψήφισαν, δηλαδή με ποσοστό 53%, συμπεριλαμβανομένων των άκυρων και των λευκών.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εκλογή του, μίλησε για επιλογή ανανέωσης και επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ σε προοδευτικές πολιτικές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα λειτουργήσει συλλογικά και πως το κόμμα δεν είναι δεδομένο για κανέναν, θα διατηρήσει την αυτονομία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσει προτάσεις και προοπτικές συνεργασίας για διέξοδο της χώρας από την κρίση.

    [02] Η Αθήνα αναμένει την απάντηση των θεσμών στην πρόταση της

    H πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή από την Ελλάδα, όπως έγινε σαφές και στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις παρατηρήσεις των θεσμών επάνω στην δική της ρεαλιστική πρόταση, επί τη βάση της οποίας είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο.

    Οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι "κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του" και προσθέτουν ότι είναι ήδη γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς, ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση, τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.

    Η Ελληνική κυβέρνηση - σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- μετά την κατάθεση της πρότασής της -που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG- αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.

    "Ελπίζω η εναλλακτική πρόταση της Ελλάδας να μας παρουσιαστεί σύντομα. Θα ήθελα να έχω χρόνο να την μελετήσω στις λεπτομέρειές της" δήλωσε σήμερα Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις σχετικά με τις προτάσεις στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

    [03] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ομπάμα Μέρκελ

    Την ευγνωμοσύνη της Γερμανίας προς τις ΗΠΑ για την συμβολή τους στην επανένωση της Γερμανίας, εξέφρασε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ ,μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G-7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας. Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις "η Αμερική, οι ΗΠΑ, είναι φίλη μας, εταίρος μας και τόσο σημαντικός εταίρος, ώστε συνεργαζόμαστε στενά. Διότι το χρειαζόμαστε για πολλά κοινά συμφέροντα. Διότι το θέλουμε και διότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες" και ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες μιλούν πολύ συχνά.

    Από την πλευρά του ο κ. Ομπάμα, ο οποίος μάλιστα χαιρέτισε με τον παραδοσιακό χαιρετισμό των Βαυαρών (Gruess Gott!), χαρακτήρισε την κυρία Μέρκελ "μεγάλη φίλη και εταίρο" . "Είμαστε αχώριστοι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στον κόσμο" τόνισε και κάλεσε την καγκελάριο να μοιραστεί μαζί του μια μπίρα. Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της Συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομία και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση και μια νέα εμπορική εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ. Μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ήταν επίσης "η ρωσική επιθετικότητα" στην Ουκρανία και οι διάφορες απειλές ασφάλειας από εξτρεμιστές.

    [04] Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για την βομβιστική επίθεση στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο Ικόνιο, όπου ψήφισε κατά τις σημερινές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.

    Ο ίδιος είπε ότι ακόμη δεν δίνεται στη δημοσιότητα η ταυτότητα του συλληφθέντος καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι οι τουρκικές αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες.

    Την Παρασκευή, την ώρα της ομιλίας του ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματος σημειώθηκαν δύο εκρήξεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 100.

    Εάν το φιλοκουρδικό κόμμα υπερβεί το όριο του 10% σε εθνική κλίμακα και μπει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, θα μπορούσε να στερήσει από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν την ενισχυμένη πλειοψηφία των 330 εδρών που χρειάζεται για να προχωρήσει στη αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μετατραπεί σε προεδρικό το πολιτικό σύστημα, όπως επιθυμεί ο τούρκος πρόεδρος.

    [05] Σχολείο στη Μαγαδασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

    Εν μέσω θερμής υποδοχής που του επεφύλαξαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος ορθόδοξων πιστών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' εγκαινίασε τo νέo Δημοτικό - Γυμνάσιο Σχολείο της ενορίας της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή Ampany της Μαδαγασκάρης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι εκατοντάδες κάρτες που έγραψαν τα παιδιά από την Αυστραλία για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.

    Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο που περιέβαλε με φροντίδα την ανέγερση του σχολείου και προς τους χριστιανούς της Καβάλας για τη συνδρομή τους σε αυτό το έργο.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τους παραγωγούς ρυζιού της περιοχής, που συνιστά βασική και καθημερινή τροφή της Μαδαγασκάρης και ευλόγησε τη συγκομιδή και τον καθαρισμό του. Συγχρόνως προέτρεψε τόσο διά ζώσης, όσο και από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος, τους Έλληνες να βοηθήσουν τους Μαλαγάσιους και το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη χώρα αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 June 2015 - 14:32:06 UTC