Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Σκανδαλίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Θα ψηφίσω τη συμφωνία αν είναι θετική
  • [02] Μόνο το 10% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση ως σήμερα
  • [03] Πτώση 6,1% του δείκτη στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης
  • [04] Στο Λουξεμβούργο ο Π. Λαφαζάνης για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας
  • [05] Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η τουρκική λίρα, μετά τις εκλογές
  • [06] Μεξικό: Το κόμμα του Προέδρου Νιέτο διατηρεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο
  • [07] Σεισμός 5,9 βαθμών ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας
  • [08] Μόνο ένας άνθρωπος στους 20, παγκοσμίως, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας
  • [09] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς
  • [10] Άνδρας βρέθηκε νεκρός, έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς
  • [11] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας
  • [12] «Θα υπάρξει πολιτική λύση για την Ελλάδα σε υψηλότατο επίπεδο»
  • [13] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [14] Όταν ... δάκρυσε ο Σούπερμαν

  • [01] Κ. Σκανδαλίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Θα ψηφίσω τη συμφωνία αν είναι θετική

    "Εγώ θα ψηφίσω τη συμφωνία, αν είναι μια συμφωνία, όπως περιμένω, θετική" δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη στη WEB TV του ΑΠΕ - ΜΠΕ και στον Νίκο Ρούμπο, ο οποίος μια μέρα μετά την ολοκλήρωση του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προτείνει την "αναγέννηση" του κόμματος σε ένα νέο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφέρεται παράλληλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους υποψήφιους προέδρους Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ εκμυστηρεύεται τι θα έλεγε σήμερα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

    Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα - χρειάζεται εθνική συναίνεση

    "Είναι μια δύσκολη περίοδος. Πιστεύω ότι η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, δεν έχει η κυβέρνηση εθνική στρατηγική και είναι κρίμα αυτό", υπογραμμίζει και προσθέτει: "Παρ΄όλα αυτά, αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα και εύχομαι να έρθει μια πραγματικά συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία. Μια συμφωνία την οποία εγώ θα ψηφίσω, αν είναι μια συμφωνία, όπως περιμένω, θετική. Η μάχη πρέπει να είναι πολύ σκληρή και ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός έβαλε λίγο μυαλό σε ό,τι αφορά την προηγούμενη πρακτική του, που είχε σαν στόχο να πολώσει τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας ενάντια στην αντιπολίτευση. Η ελληνική πολιτική ζωή χρειάζεται μια εθνική συναίνεση, χρειάζεται κάτι καινούριο και σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι".

    [02] Μόνο το 10% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση ως σήμερα

    Ο ένας στους 10 φορολογούμενους έχει υποβάλει, μέχρι σήμερα, τη φορολογική του δήλωση ενώ η κανονική προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου. Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 542.193 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

    Προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών, των δόσεων εξόφλησης δανείων των φορολογούμενων καθώς και άλλων στοιχείων που πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά από τράπεζες και φορείς προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η αιτία για τους χαμηλούς ρυθμούς υποβολής των δηλώσεων.

    Από φέτος, όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης είναι προεκτυπωμένα.

    [03] Πτώση 6,1% του δείκτη στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

    Πτώση κατά περισσότερο από 6% καταγράφεται στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, ενώ η τουρκική λίρα υποχωρεί απέναντι στο δολάριο και το ευρώ, την επομένη των εκλογών κατά τις οποίες το κυβερνών ισλαμο-συντηρητικό κόμμα έχασε την αυτοδυναμία υποχωρώντας κοντά στο 40%.

    Μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης του χρηματιστηρίου υποχωρούσε κατά 6,1% στις 76,980,88 μονάδες, ενώ η ισοτιμία της τουρκικής λίρας διαμορφωνόταν στα 2,78 δολάρια (-3,96%) και στα 3,10 ευρώ (-4,1%).

    [04] Στο Λουξεμβούργο ο Π. Λαφαζάνης για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας

    Η ενεργειακή ασφάλεια, η ενεργειακή ένωση, καθώς και η στρατηγική της ΕΕ για το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    [05] Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η τουρκική λίρα, μετά τις εκλογές

    Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα , καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας ή συνασπισμού μετά την αποτυχία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στις χθεσινές εκλογές.

    Το 41% που το AKP εξασφάλισε στις εκλογές δεν του δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση για πρώτη φορά από την άνοδό του στην εξουσία εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

    "Πρόκειται για την πιο αβέβαιη έκβαση. Ανοίγει την προοπτική πρόωρων εκλογών και για περαιτέρω τριβές στις τάξεις του AKP" δήλωσε στρατηγικός αναλυτής της UBS. Στις 04.54 GMT, η ισοτιμία της λίρας είχε διαμορφωθεί στις 2,7770 έναντι του δολαρίου, από 2,6615 την Παρασκευή, αλλά υψηλότερα από το χαμηλό των 2.799 κατά τη διάρκεια της νύκτας.

    [06] Μεξικό: Το κόμμα του Προέδρου Νιέτο διατηρεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

    Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Πένια Νιέτο απέσπασε απλή πλειοψηφία κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Μεξικό, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Το PRI φέρεται να λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων, ενώ ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα PAN που λαμβάνει ποσοστό από 21,47% έως 22,7%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου, Λορέντζο Κόρντοβα.

    Αυτές οι ενδιάμεσες εκλογές ήταν ένα τεστ για τον πρόεδρο Νιέτο και το κόμμα του, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων. Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα αναμένεται να καταλάβει μεταξύ 196 και 203 εδρών από τις 500 του κοινοβουλίου.

    Το μεγαλύτερο κόμμα της μεξικανικής αριστεράς, το Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, καθώς λαμβάνει μόλις 11-12% των ψήφων, έναντι ποσοστού 18,4% το 2012.

    Κατά τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών, επεισόδια σημειώθηκαν στις πολιτείες Οαχάκα και Γκερέρο, όπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια σε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι γονείς 43 σπουδαστών, εξαφανισμένων από πέρυσι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

    Μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί στις δύο πολιτείες και η αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις στην Οαχάκα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για καταστροφή εκλογικού υλικού.

    [07] Σεισμός 5,9 βαθμών ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας

    Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 80 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν 132 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά της πόλης Χασινόχε, στο νησί Χονσού, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    [08] Μόνο ένας άνθρωπος στους 20, παγκοσμίως, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας

    Μόνο ένας άνθρωπος στους 20 πάνω στη Γη (ποσοστό 4,3%) δεν έχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται απόλυτα υγιής. Το 2013, περίπου το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας έως τεσσάρων ετών (ποσοστό 36%) στις ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ μεταξύ των ανθρώπων άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 0,03%, δηλαδή μόνο τρεις ηλικιωμένοι στους 10.000 ήσαν απόλυτα υγιείς.

    Πάνω από το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό. Μάλιστα, πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά προβλήματα. Oι πόνοι στη μέση και η κατάθλιψη είναι τα δύο συχνότερα μη θανατηφόρα προβλήματα υγείας σε κάθε χώρα και για τα δύο φύλα, έχοντας αυξηθεί πάνω από 50% μετά το 1990.

    Αυτά είναι τα βασικά -και αποκαλυπτικά- συμπεράσματα μιας νέας διεθνούς έρευνας, που μόλις δημοσιεύθηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό "The Lancet". Η μελέτη δείχνει ότι μπορεί οι άνθρωποι να ζουν πια περισσότερα χρόνια σε όλο τον κόσμο, όμως παράλληλα περνούν περισσότερο χρόνο με μία ή περισσότερες -συνήθως μη θανατηφόρες- παθήσεις.

    [09] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς

    Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε 53χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος, ύστερα από μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Ευζώνων, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

    Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 10.15 το βράδυ, υπό συνθήκες που ερευνώνται από το αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου.

    Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 53χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, στο οποίο επέβαινε στη θέση του συνοδηγού ένας 56χρονος, φαίνεται ότι εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο 57χρονος οδηγός του και δύο ακόμη άνδρες, ένας 44χρονος κι ένας δεύτερος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

    Οι επιβάτες του δεύτερου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν όλοι νεκροί, όπως επίσης ο 56χρονος επιβάτης του πρώτου οχήματος. Ο 53χρονος τραυματίας διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

    Η κινητοποίηση των Αρχών υπήρξε μεγάλη. Επί τόπου έφτασαν περιπολικά της περιοχής, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διεξαγόταν για αρκετή ώρα με δυσκολίες.

    [10] Άνδρας βρέθηκε νεκρός, έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς

    Νεκρός βρέθηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, από πυροσβέστες, μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Διδύμου και Μιχαήλ Βόδα, στην Αθήνα.

    Ο άνδρας ήταν απανθρακωμένος, ενώ διεξάγεται έρευνα για την ταυτοποίησή του, αλλά και για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν είκοσι πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    [11] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας

    'Ανοιξε και είναι επισκέψιμος για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, λίγο έξω από το Λεβίδι Αρκαδίας, με μια πολιτιστική περιήγηση, που πραγματοποιήθηκε στα μονοπάτια του αρχαίου Ορχομενού, την οποία οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνεργασία, με τον Δήμο Τρίπολης, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, το Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης και το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

    Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, μετά το ιερό της Αλέας Αθηνάς και την επανέκθεση του αρχαιολογικού μουσείου της Τεγέας, που είναι το πλέον σύγχρονο και διαδραστικό μουσείο της χώρας, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, είναι ο πρώτος οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος της Αρκαδίας, που υποδέχεται επισκέπτες.

    Η αρχαία πόλη του Αρκαδικού Ορχομενού

    Ο Ορχομενός ήταν μια από τις μεγαλύτερες Αρκαδικές πόλεις της αρχαιότητας και ιδρύθηκε από τον γιο του Λυκάονα Ορχομενό, ενώ ο Όμηρος την αναφέρει ως πολύμηλο, επειδή είχε μεγάλο αριθμό με κοπάδια προβάτων.

    [12] «Θα υπάρξει πολιτική λύση για την Ελλάδα σε υψηλότατο επίπεδο»

    Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει "πολιτική λύση σε υψηλότατο επίπεδο" για το ελληνικό ζήτημα εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο.

    "Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τι λένε οι θεσμοί, αλλά τελικά θα υπάρξει μια πολιτική απόφαση. Είναι πλέον καιρός να βρούμε μια λύση. Η πρόκληση είναι τόσο σημαντική, ώστε πρέπει να υπάρξει μια λύση σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο" τονίζει ο κ. Φράτσερ και προσθέτει: "Eπί 4 μήνες γίνονται διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και χρειαζόμαστε πλέον μια πολιτική απόφαση, η οποία φυσικά να έχει περιεχόμενο. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, συζητά με την η κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ και τώρα με τον κ. Γιουνκέρ είναι και αναγκαίο και σημαντικό".

    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, τάσσεται υπέρ της ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. "Η πρότασή μου είναι να συνδεθεί η αποπληρωμή των τόκων των δανείων με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη όπως τώρα η Ελλάδα δεν θα πληρώνει τόκους.-Δεν είμαι ούτε φίλος ούτε αντίπαλος του κ. Βαρουφάκη. Είμαι φίλος των καλών ιδεών οι οποίες βελτιώνουν την κατάσταση και γι αυτό θεωρώ την πρόταση ορθή, διότι η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι περισσότερη ευθύνη, ελαφρώνει το βάρος του χρέους της Ελλάδας και ταυτόχρονα καθιστά σίγουρο, ότι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, όταν η Ελλάδα ανακάμψει, τότε θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος και τους τόκους της, ενώ και ο ελληνικός λαός θα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους. Αυτός νομίζω είναι ένας καλός συμβιβασμός" σημειώνει.

    [13] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών

    Το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο σήκωσε αυλαία την προηγούμενη Δευτέρα (1η Ιουνίου) ανταποκρίνεται στην αγάπη του κοινού, δημιουργώντας νέα πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερες παραστάσεις ή συναυλίες, με συνολική έκπτωση 20%.

    Ειδικότερα, οι φίλοι της μουσικής μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Σταύρος Γασπαράτος-"Expanded piano" (10 και 11 Ιουνίου) και Δήμος Γκουνταρούλης & Ismael Ivo-"Λόγος-Διάλογος" (13 και 14 Ιουνίου).

    Οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις στην Πειραιώς 260: Helter Skelter Company & Θάνος Παπακωνσταντίνου-"Μετατόπιση προς το ερυθρό" (10 και 11 Ιουνίου) και Έφη Θεοδώρου-"Το ατλαζένιο γοβάκι" (26 και 27 Ιουνίου).

    Οι προσφορές διατίθενται από το τηλεφωνικό κέντρο 210-3272000 και από όλα τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

    [14] Όταν ... δάκρυσε ο Σούπερμαν

    Δακρύζει ο ...Σούπερμαν; Βγάζει ο Μπάτμαν βόλτα σε μάρσιπο τον γιο του και του φτιάχνει κουλουράκια; Έχει ανθρώπινες ανάγκες και συνήθειες ένας σούπερ ήρωας, όπως ο Σπάιντερμαν; Διαδηλώνουν η Ποκαχόντας και η Εσμεράλδα για την προστασία του πλανήτη και τα δικαιώματα των παιδιών; Όχι, θα ήταν η αυθόρμητη απάντηση όσων έχουν ταυτίσει τους σούπερ ήρωες με την άτρωτη -ή την ευάλωτη όταν πρόκειται, αντίστοιχα, για πριγκίπισσες- μορφή τους στα καρτούν. Λάθος, τους... διορθώνει η γεννημένη στη Σουηδία -κάτοικος Δανίας πλέον- Linnea Johansson, η οποία υποστηρίζει με σθένος πως και οι υπερήωρες έχουν... αισθήματα!

    Καρτουνίστρια, εικονογράφος, μα πάνω απ' όλα μητέρα δύο παιδιών, η Linnea Johansson παρακολουθούσε ενεή, επί ώρα, τον μόλις τριών ετών γιο της να "πνίγει" το κλάμα του, επειδή ο... Σούπερμαν δεν κλαίει. Ήταν τότε, που αποφάσισε να πιάσει το πενάκι της, μια κόλλα χαρτί και να αναλάβει δράση.

    "Υπάρχουν δύο κυρίαρχα πρότυπα για τα παιδιά, σήμερα. Οι υπερήρωες, εάν είσαι αγόρι και οι πριγκίπισσες, εάν είσαι κορίτσι, και είναι πραγματικά "παραφουσκωμένα" στερεότυπα. Αντέδρασα στο γεγονός ότι οι υπερήρωες δείχνουν μόνο δύο συναισθήματα: θυμό/επιθετικότητα (ή ουδετερότητα), όταν απευθύνονται σε αγόρια. Μία ημέρα, ο τρίχρονος γιος μου επέστρεψε σπίτι από το νηπιαγωγείο και σταμάτησε να κλαίει, επειδή οι υπερήρωες δεν κλαίνε (άρα ούτε τα αγόρια κλαίνε). Αυτό με εξόργισε, επειδή στα κόμικς για ενήλικες, οι υπερήρωες κλαίνε, αλλά για κάποιον λόγο, για τα παιδιά απεικονίζονται υπερβολικά αρρενωποί, γεγονός που τα παροτρύνει να "καταπίνουν" συναισθήματα όπως η θλίψη" λέει η Linnea Johansson στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 8:32:13 UTC