Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εργασίας: Απορριπτέα η πρόταση των δανειστών για κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η δυναμική είσοδος του HDP στην τουρκική Εθνοσυνέλευση θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας
  • [03] Αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας
  • [04] Ρουμπινί: Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ, χωρίς νέα μνημόνια
  • [05] Τη συνέχιση των διαβουλεύσεων επιβεβαιώνει η Κομισιόν
  • [06] Ισπανία: Συμφωνία για αυξήσεις ύστερα από τριετές «πάγωμα» υπέγραψαν εργοδότες και συνδικάτα
  • [07] Ο Κάμερον κάλεσε όσους υπουργούς διαφωνούν με την παραμονή στην ΕΕ να παραιτηθούν
  • [08] Δίκη ΧΑ: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της υπεράσπισης για το θέμα της πολιτικής αγωγής, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας
  • [09] Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, υποσχέθηκε ο υπ. Υγείας
  • [10] «Η Ελλάδα οφείλει πλέον να κάνει επεξεργασία και ταφή των ραδιενεργών αποβλήτων της»
  • [11] O ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους δοσίλογους
  • [12] Έλεν Μίρεν κέρδισε το πρώτο της βραβείο Tony
  • [13] «Είμαστε στο χάος, παλεύουμε μόνοι μας», δηλώνει η Ολυμπιονίκης Σ. Παπαδοπούλου
  • [14] ΝΒΑ: Οι Καβαλίερς ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1
  • [15] Πρέπει να δούμε την τακτική που θα επαναφέρει όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας
  • [16] Γ. Πανούσης: Ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, η συμφωνία είναι μονόδρομος
  • [17] Συμφωνούν στη δομή, διαφωνούν στη λύση

  • [01] Υπ. Εργασίας: Απορριπτέα η πρόταση των δανειστών για κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου

    Τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και των μητέρων ΑμεΑ, θα γίνουν σεβαστά από την κυβέρνηση, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

    "Έχει καταστεί σαφές, ότι η πρόταση των πιστωτών για άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου φέτος είναι απορριπτέα, καθώς δεν συνάδει με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και θίγει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν -ήδη- εξουθενωθεί από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η δυναμική είσοδος του HDP στην τουρκική Εθνοσυνέλευση θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας

    Τη μεγάλη επιτυχία του κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πολύ σημαντικές για το μέλλον της Τουρκίας εκλογές και τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα.

    "Η πολιτική σταθερότητα και η Δημοκρατία στην Τουρκία έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για τις σχέσεις μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι "ο λαός της Τουρκίας επιλέγει ολοένα και περισσότερο την υπεράσπιση της πολυμορφίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας στα πιστεύω και την προσωπική ζωή, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αυταρχισμό και διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τη γλώσσα, το φύλο και τη θρησκεία".

    [03] Αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας

    Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενεργειακή ασφάλεια όταν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αδυνατεί να πληρώσει τις πιο στοιχειώδεις ενεργειακές του ανάγκες και ζει σε κατάσταση απόλυτης ενεργειακής ένδειας και αβεβαιότητας. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε επίσης την ΕΕ για επιλεκτική υποστήριξη των διεθνών ενεργειακών διασυνδέσεων.

    Μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο ο κ. Λαφαζάνης και αναφερόμενος στην ενεργειακή ασφάλεια ζήτησε την υποστήριξη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

    Σημείωσε επίσης ότι "η Ελλάδα υποστηρίζει μια σειρά από εξελισσόμενα έργα, αλλά και μεγάλα έργα που προετοιμάζονται οι συμφωνίες για την κατασκευή τους, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τις εν λόγω διαφοροποιήσεις και την ασφάλεια εφοδιασμού στις χώρες της Ευρώπης και βεβαίως στο Νοτιοανατολικό ευρωπαϊκό χώρο. Εντούτοις, τόνισε, η στήριξη της Επιτροπής προς όλα αυτά τα ιδιαίτερα χρήσιμα έργα, διαφαίνεται στην καλύτερη περίπτωση, επιλεκτική". Και ζήτησε, όλα τα ενεργειακά έργα να αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή με τα ίδια μέτρα και σταθμά και να αποκλεισθεί η επιλεκτική εφαρμογή απέναντί τους, της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

    [04] Ρουμπινί: Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ, χωρίς νέα μνημόνια

    "Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισεκατομμύρια ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων" δήλωσε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

    Ο Ρουμπινί, όμως, θεωρεί απαράδεκτο να υπάρξει τρίτο μνημόνιο, "δεδομένων όλων των απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται".

    Τα χρήματα αυτά, εν μέρει, σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο, "θα πρέπει να τα εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμέσου διαφόρων οδών, ενώ το ΔΝΤ θα πρέπει να διατηρήσει μόνον έναν ρόλο απλής τεχνικής υποστήριξης".

    Σύμφωνα με τον Ρουμπινί θα πρέπει να αυξηθούν τα "Emergency Liquidity Agreement" (που δημιουργήθηκαν δια της ηλεκτρονικής οδού από την Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον έλεγχο της Φρανκφούρτης) και στη συνέχεια, σε ένδειξη ελπίδας αλλά και άμεσης ανάγκης, να ξαναλειτουργήσει το λεγόμενο "waiver", η εξαίρεση που επιτρέπει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για χρηματοδότηση σε μετρητά, σε ευρώ, έστω και αν δεν διαθέτουν το "investment grade" του Μοοdy's.

    H δε καθοριστική φάση, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του New York University, είναι να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση.

    [05] Τη συνέχιση των διαβουλεύσεων επιβεβαιώνει η Κομισιόν

    Τη συνέχιση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η πρόταση των θεσμών που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι "μια καλή βάση συζήτησης".

    "Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση. Η πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή βάση, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων", είπε ο Μ. Σχοινάς συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Βαυαρία.

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως η κατάσταση των πραγμάτων δεν έχει αλλάξει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και άφησε να εννοηθεί ότι οι συναντήσεις που προγραμματίζονται για αυτήν την εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα έχουν νόημα μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

    Πηγές της Επιτροπής, εξάλλου, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν αν επαναλαμβάνονται σήμερα και σε ποιο επίπεδο οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από τη μεριά τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν και πάλι τις συνεδριάσεις ανά πάσα στιγμή.

    [06] Ισπανία: Συμφωνία για αυξήσεις ύστερα από τριετές «πάγωμα» υπέγραψαν εργοδότες και συνδικάτα

    Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές "πάγωμα" των μισθών.

    Η μισθολογική σύμβαση υπογράφηκε από τις ομοσπονδίες των εργοδοτών CEOE και Cepyme, που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τα βασικά συνδικάτα εργαζομένων UGT και CCOO.

    Η συμφωνία θα έχει τριετή ισχύ, ωστόσο το ποσοστό της μισθολογικής αύξησης για το 2017 δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους.

    Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε το 2014 ανάπτυξη 1,4% ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης ή στασιμότητας, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν από τον Ιούλιο του 2014.

    Ακόμα και αν η ανάπτυξη φθάσει φέτος το 2,9%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συντηρητικής κυβέρνησης, δεν θα ευνοήσει όλους τους Ισπανούς. Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,78% το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, πολλοί εργαζόμενοι δέχθηκαν μείωση των μισθών τους ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι 645 ευρώ.

    [07] Ο Κάμερον κάλεσε όσους υπουργούς διαφωνούν με την παραμονή στην ΕΕ να παραιτηθούν

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απαίτησε από τους υπουργούς του να ταχθούν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα αλλιώς να παραιτηθούν."Αν θέλετε να αποτελείτε μέρος της κυβέρνησης, θα πρέπει να υποστηρίξετε την ιδέα ότι έχουμε δεσμευθεί σε μία διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης ενόψει του δημοψηφίσματος και ότι θα καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα", υπογράμμισε.

    Η θέση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε "άκριτη στροφή" από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός του.

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης προειδοποίησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Γερμανία πως οι υπουργοί πρέπει να ακολουθήσουν τη γραμμή του, η οποία συνίσταται στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ προτού υποβληθεί το ερώτημα για την έξοδο ή την παραμονή στην ένωση των 28, στον βρετανικό λαό έως το τέλος του 2017.

    [08] Δίκη ΧΑ: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της υπεράσπισης για το θέμα της πολιτικής αγωγής, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας

    Χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής απέναντί της ενδέχεται να βρίσκεται η κατά τη δικογραφία ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης σε ότι αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δικαιούνται να παρασταθούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τα θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ και οι Αιγύπτιοι ψαράδες, και μόνον σε βάρος των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες ενέργειες.

    Όπως είπε η κ. Οικονόμου, αποδεχόμενη τις αιτιάσεις της υπεράσπισης, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προστατεύει αποκλειστικά τη δημόσια τάξη ως αυτοτελές και αυτοδύναμο αγαθό και όχι αγαθά ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιωτών.

    Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι στις 22 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί.

    [09] Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, υποσχέθηκε ο υπ. Υγείας

    Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

    Ο υπουργός Υγείας άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και των διευθυντών των κλινικών και εργαστηριών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών.

    Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αύριο κιόλας θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

    Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι θα λυθεί και το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον νοσοκομείο σε εφημερεύον για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.

    Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, η οποία είναι μοναδική στη Μακεδονία και διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια.

    [10] «Η Ελλάδα οφείλει πλέον να κάνει επεξεργασία και ταφή των ραδιενεργών αποβλήτων της»

    Η χώρα μας οφείλει μέσα στην επόμενη δεκαετία να δημιουργήσει μία μονάδα επεξεργασίας των ραδιενεργών αποβλήτων της και άλλη μία μονάδα για την ταφή τους, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) δρ Χρήστος Χουσιάδας.

    Επίσης διαβεβαιώνει ότι, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, δεν υπάρχει πρόβλημα υπερβολικής έκθεσης του ελληνικού πληθυσμού σε ακτινοβολίες, ιατρικές, ηλεκτρομαγνητικές ή άλλες. Τονίζει, ακόμη, ότι στο προβλεπτό μέλλον η Ελλάδα θα παραμείνει μια μη πυρηνική χώρα.

    Ο κ. Χουσιάδας είναι μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1983, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στη Μηχανική από το Institut National Polytechnique της Γκρενόμπλ στη Γαλλία. Μεταξύ άλλων, εργάσθηκε ως επιστημονικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κοινό Κέντρο Ερευνών-Ευρατόμ (1990-1997) και στη συνέχεια στον "Δημόκριτο" ως διευθυντής ερευνών. Έχει πλούσια ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ από το 2008 είναι πρόεδρος της ΕΕΑΕ.

    [11] O ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους δοσίλογους

    Ο αριθμός των δοσίλογων που τιμωρήθηκαν, έστω τύποις, στην Ελλάδα, είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

    Η βασική ελληνική ιδιαιτερότητα είναι πως οι ένοπλοι δοσίλογοι ενσωματώθηκαν στον κρατικό μηχανισμό και εισχώρησαν στις πτυχές του καθεστώτος πριν προλάβουν να δικαστούν, από το Δεκέμβριο του 1944.

    Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής με αφορμή το βιβλίο του "Δίκες των δοσίλογων 1944-1949. Δικαιοσύνη, συνέχεια του κράτους και εθνική μνήμη" (εκδόσεις Πόλις).

    Κι ενώ αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους δοσίλογους στην Ελλάδα, από την άλλη μεριά η μακράν μεγαλύτερη συνιστώσα της αντίστασης, το εαμικό κίνημα, εξαιρείται από την κοινότητα των θυμάτων αλλά και των ηρώων του έθνους. Για το βιβλίο του Δ. Κουσουρή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Polis Art Caf&eacute; (Πεσμαζόγλου 5).

    [12] Έλεν Μίρεν κέρδισε το πρώτο της βραβείο Tony

    Η Βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε χθες το πρώτο της βραβείο Tony για τον ρόλο της Ελισάβετ Β' στο έργο "The Audience", ενώ μεγάλοι νικητές των φετινών "Όσκαρ του Μπρόντγουεϊ" ήταν το μιούζικαλ "Fun Home" και το θεατρικό έργο "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", τα οποία τιμήθηκαν με πέντε Tony έκαστο.

    Η Μίρεν χαρακτήρισε την βράβευσή της "απίστευτη τιμή".

    Έχοντας πλέον στο ενεργητικό της ένα Tony, την υψηλότερη διάκριση του Μπρόντγουεϊ, ένα Emmy και ένα Όσκαρ --το οποίο έλαβε για τον ίδιο ρόλο που υποδύθηκε στην ταινία "The Queen"--, αυτό που της λείπει, όπως είπε, είναι πλέον ένα Grammy, η υψηλότερη διάκριση στην μουσική βιομηχανία.

    Το εκ Βρετανίας "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", η ιστορία ενός έφηβου, του Κρίστοφερ Μπουν, ευφυΐας στα μαθηματικά που υποφέρει από το Σύνδρομο Άσπεργκερ και ξεκινά μια απίστευτη αναζήτηση για να ξεδιαλύνει το μυστήριο του φόνου του σκύλου της γειτόνισσάς του, τιμήθηκε με βραβείο Tony σε πέντε κατηγορίες.

    Η θεατρική αυτή μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον "Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα" από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, έλαβε το βραβείο Tony καλύτερου θεατρικού έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας θεατρικού έργου και καλύτερου ηθοποιού θεατρικού έργου για τον Άλεξ Σαρπ, ο οποίος αποφοίτησε πρόσφατα από τη δραματική σχολή Τζούλιαρντ.

    [13] «Είμαστε στο χάος, παλεύουμε μόνοι μας», δηλώνει η Ολυμπιονίκης Σ. Παπαδοπούλου

    Η ελληνική ιστιοπλοΐα στο πέρασμα των χρόνων έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, με τη νέα γενιά να παίρνει τη σκυτάλη από αθλητές με πλούσιο παλμαρέ μεταλλίων και διακρίσεων. Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, κυρίως όσον αφορά την αδιαφορία των υπεύθυνων φορέων (ομοσπονδία κ.λ.π.) απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν το εντυπωσιακό αυτό άθλημα.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τη Σοφία Παπαδοπούλου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και άκουσε την κραυγή αγωνίας της "χάλκινης" Ολυμπιονίκη του Πεκίνου το 2008. "Xορηγός στον καθημερινό αγώνα μας, είναι η τσέπη μας. Είμαστε στο χάος. Χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδία. Προσπαθούμε και παλεύουμε μόνοι μας", λέει με έμφαση η Παπαδοπούλου.

    [14] ΝΒΑ: Οι Καβαλίερς ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1

    Οι Καβαλίερς πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ, επικρατώντας στο δεύτερο τελικό μέσα στην έδρα των Γουόριορς με 95-93, στην παράταση, ισοφαρίζοντας το μεταξύ τους σκορ σε 1-1. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 39 πόντους για την ομάδα του Κλίβελαντ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον ξεχώρισε με 24 πόντους για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ.

    Η ομάδα του Κλίβελαντ νίκησε, μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Βαρεζάο, Λοβ και Ίρβινγκ. Ο "βασιλιάς" εκτός από τους 39 πόντους, είχε στο ενεργητικό του ακόμη 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ, φθάνοντας στο πέμπτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του σε τελικούς.

    Το μεγάλο αστέρι των Γουόριορς και MVP της σεζόν, Στεφ Κάρι, δεν ήταν σε καλή βραδιά μένοντας στους 19 πόντους με 2/15 τρίποντα και κάνοντας 6 λάθη. Να σημειώσουμε οι Γουόριορς έχασαν μέσα στην έδρα τους, για μόλις τρίτη φορά φέτος σε 50 ματς. Πλέον οι τελικοί μεταφέρονται στο Κλίβελαντ για δύο ματς, το πρώτο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    [15] Πρέπει να δούμε την τακτική που θα επαναφέρει όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας

    "Πρέπει να δούμε την τακτική μας που θα επαναφέρει όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας. Αφού αυτοί επιδιώκουν να αλλάξουν τη βάση της διαπραγμάτευσης, να την αλλάξουμε κι εμείς" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".

    "Όταν επί τέσσερις μήνες δείχνεις μία πολύ μεγάλη θέληση που υπερβαίνει και τις αρχές σου και τις ανάγκες της κοινωνίας, και δίνεις ένα κείμενο που περιλαμβάνει σοβαρότατες υποχωρήσεις από τις θέσεις σου και η στάση τους είναι αυτή η πρόκληση, τότε αυτό δείχνει πως οι εταίροι μας, με τη διαπραγμάτευση, στόχο έχουν να εξευτελίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα και να στείλουν μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης ότι δεν δικαιούνται να ψηφίζουν αριστερή κυβέρνηση διότι θα τιμωρούνται σκληρά" σχολίασε ο κ. Πετράκος.

    Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι κυρίαρχο και πρέπει να τίθεται στις διαπραγματεύσεις, διότι δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη: Η ρευστότητα των τραπεζών και το κόστος ενέργειας. "Όταν, λοιπόν, οι δανειστές μιλούν για 23% ΦΠΑ στην ενέργεια, αυτό είναι πρόκληση, και αποδεικνύεται πως ο στόχος είναι να μετατραπεί η χώρα σε χώρα εισαγωγών, σε χώρα εξαρτώμενη, νεοαποικία, δηλαδή" τόνισε ο κ. Πετράκος

    [16] Γ. Πανούσης: Ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, η συμφωνία είναι μονόδρομος

    Μήνυμα προς την κυβέρνηση να τελειώνει η διαπραγμάτευση, με συμφωνία για παραμονή της χώρας στην ευρωζωνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον Βόλο, εγκαινιάζοντας σήμερα το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι αναπτυξιακή λύση.

    Ο κ. Πανούσης όμως, έδειξε ότι έχει ενοχληθεί από την συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου για την σωματική τους ανάγκη. "Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία", είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

    [17] Συμφωνούν στη δομή, διαφωνούν στη λύση

    Για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής τους. Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Ο δρ. Σοιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ" δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για "ιστορικό καθήκον".

    Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά φιλικό τρόπο και πρόσθεσε: "Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: "Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο".

    Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 12:32:23 UTC