Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία-επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Οικ. Γ. Βαρουφάκης
  • [02] Wall Street Journal: Παράταση του προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2016, πρότειναν οι πιστωτές
  • [03] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας

  • [01] Συμφωνία-επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Οικ. Γ. Βαρουφάκης

    "Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες, αρκεί να συναντηθούν και να διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση. Έκανε δε λόγο για "ιστορική ευθύνη" της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης.

    "Η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρουφάκης και επισήμανε ότι σε αυτό δεν διαφώνησε και ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα.

    "Έθεσα στον κ. Σόιμπλε την άποψή μας, ότι η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να πω ότι ο δρ Σόιμπλε δεν διαφώνησε, απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι και η ελληνική θέση είναι ότι "εάν συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ζητούν, σε έξι, δώδεκα μήνες, θα είμαστε και πάλι εδώ - στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες - να συζητάμε την ελληνική κρίση".

    Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε, "θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση. Ο ελληνικός λαός το αξίζει". Εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να γίνει: "Θεωρούμε ότι οι ηγέτες μας μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε μερικές ώρες, εφόσον συνευρεθούν και έχουν την πολιτική βούληση να το κάνουν. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έχει ιστορική ευθύνη απέναντι σους ευρωπαϊκούς λαούς, να βρει αυτή την συμφωνία τώρα".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε "κάποιες στιγμές περισσότερο από άλλες", για να καταλήξει: "Δεν έχει όμως σημασία τι ψυχανεμιζόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς οι πολιτικοί της Ευρώπης να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ιστορικό ρόλο που μας έχει τάξει η Ευρώπη".

    Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τις επαφές που πραγματοποίησε σήμερα στο Βερολίνο, με εκπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, αλλά και για την συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του, απόψε, στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), oι Ραλφ Στέγκνερ και Κλάους-Πέτερ Βιλς.

    [02] Wall Street Journal: Παράταση του προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2016, πρότειναν οι πιστωτές

    Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και άλλα μέτρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που συνεπάγεται η συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα συμβεί μετά μπορεί να υπονομεύσουν το σχέδιο αυτό.

    [03] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας

    "Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας" επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

    Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, βρίσκεται σε μια διπλή διαπραγμάτευση: με τους εταίρους μας σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κομμάτι (στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) και, δεύτερον, για την ίδια τη σύμβαση και τη βελτίωσή της σε μια προσπάθεια να υπάρξει αλλαγή όρων χωρίς την ακύρωση της σύμβασης (είτε για μέρος του λιμανιού είτε για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του).

    Όπως επισήμανε ο κ. Σταθάκης "η κυβέρνηση δεν θα είχε αυτήν την πολιτική για τον ΟΛΠ. Είχαν προαποφασιστεί αυτά, και είχε εγραφεί στον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 22:32:10 UTC