Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα
  • [02] Στην Ελλάδα να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [03] WSJ:Υψηλότεροι από τους αρχικούς οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα στις νέες προτάσεις της Αθήνας
  • [04] Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, λέει ο Σόιμπλε
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση υποτιμά την πολυπλοκότητα του χρέους
  • [06] Η Κομισιόν διαψεύδει ανώνυμες αναφορές αξιωματούχων για την ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς
  • [07] Το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές
  • [08] Eυρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΠΕΝ για το εργοστάσιο που καίγεται στον Ασπρόπυργο
  • [09] Αδιάγνωστοι και χωρίς θεραπεία η πλειονότητα των ασθενών με ηπατίτιδα C
  • [10] Διακόπηκε η συνεργασία της Skoda με την ΒΙΑΜΑΡ
  • [11] Η Lady Gaga στον αγώνα για την εξάλειψη των σεξουαλικών επιθέσεων
  • [12] Εβδομάδα κινηματογράφου στα Τρίκαλα
  • [13] Θα συνεχίσουν για μέρες να καίγονται υλικά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, εκτιμά η Πυροσβεστική
  • [14] Λήψη μέτρων για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [15] Π. Λιαργκόβας: Μια έντιμη συμφωνία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για να ξεφύγει η χώρα από μνημόνια

  • [01] Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ .

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για τις νέες προτάσεις που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση στους δανειστές.

    [02] Στην Ελλάδα να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αυστριακός καγκελάριος

    Στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια -"από τη μια καταστροφή στην άλλη"- ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία, γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που έγινε στη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δυο ηγέτες, σε πολύ καλό κλίμα.

    Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές, και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση, επισήμανε ο καγκελάριος, για να προσθέσει ότι πιστεύει πως υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου.

    Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Φάιμαν, ο οποίος σε προχθεσινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα είχε προτείνει την αναβολή πληρωμών των δόσεων από την Ελλάδα για πέντε χρόνια.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες στον Αυστριακό καγκελάριο και τον ευχαρίστησε που είναι ένας από τους πολιτικούς στην Ευρώπη που υποστηρίζει μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Φάιμαν στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό.

    [03] WSJ:Υψηλότεροι από τους αρχικούς οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα στις νέες προτάσεις της Αθήνας

    Η Ελλάδα αύξησε τους στόχους της για το πρωτογενές πλεόνασμα στην επικαιροποιημένη πρόταση που έστειλε στους διεθνείς πιστωτές της, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

    Μια από τις ελληνικές προτάσεις, σύμφωνα με τους τρεις αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, επικεντρώνεται στους δημοσιονομικούς στόχους και περιγράφει μέτρα για την άντληση εσόδων. Προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 0,75% του ΑΕΠ το 2015, 1,75% το 2016 και 2,5% το 2017, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

    Οι στόχοι αυτοί είναι χαμηλότεροι από τα πρωτογενή πλεονάσματα που περιελάμβαναν οι πιστωτές της Αθήνας στην πρότασή τους, αλλά υψηλότεροι από τις αρχικές προτάσεις της Αθήνας, σε μια προφανή προσπάθεια να γεφυρωθεί η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η πρόταση προβλέπει επίσης υψηλότερα έσοδα από τον φόρο προστιθέμενης αξίας απ' ό,τι είχε αρχικά προτείνει η Ελλάδα, είπαν οι αξιωματούχοι, υπολογίζοντας έσοδα από το φόρο της τάξεως του 1,36 δισεκ. ευρώ το 2016. Ωστόσο, οι πιστωτές της χώρας μέχρι στιγμής ζητούν αλλαγές στο ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε έσοδα 1,8 δισεκ. ευρώ ή περίπου το 1% του ΑΕΠ, επισημαίνει το δημοσίευμα.

    [04] Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, λέει ο Σόιμπλε

    Διαφορετικές απόψεις εξακολουθεί να έχει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

    Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη, ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο, είπε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της και τόνισε ότι με την Καγκελάριο Μερκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

    "Δεν θα έπρεπε να χάνετε τον χρόνο σας με αυτές τις φήμες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία.

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση υποτιμά την πολυπλοκότητα του χρέους

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πριν από λίγο ότι η ελληνική κυβέρνηση "υποτιμά την πολυπλοκότητα" του ζητήματος του χρέους και ότι είναι ανάγκη να "εκσυγχρονιστεί" το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

    [06] Η Κομισιόν διαψεύδει ανώνυμες αναφορές αξιωματούχων για την ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ "δεν ομιλούν εκ μέρους" της Επιτροπής, δήλωσε ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή αφότου το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως η νέα πρόταση, που υπέβαλε η Ελλάδα στους θεσμούς, δεν είναι επαρκής για να συναφθεί μια συμφωνία.

    "Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία", δήλωσε ένας αξιωματούχος. "Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη", πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς.

    Το διεθνές πρακτορείο διευκρινίζει πως ο δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν περιέχει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

    Δήλωσε ακόμη ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

    [07] Το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές

    Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β΄ Δημοτικού γίνεται το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές, ενώ ακολουθούν και άλλα για περισσότερα μαθήματα.

    "Από τον Σεπτέμβριο, θα είναι επίσης προσβάσιμα για τους κωφούς και βαρήκοους μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων του Δημοτικού, το βιβλίο της Γλώσσας, μαζί με τα βιβλία του μαθητή και τα τετράδια εργασιών, το βιβλίο των Μαθηματικών καθώς και η Μελέτη Περιβάλλοντος" όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βασίλης Κουρμπέτης, επιστημονικός υπεύθυνος της Πράξης "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες" και Σύμβουλος Α' του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΟΠΑΙΘ), την οποία υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Επίσης, "θα παραδοθούν δύο νέα εκπαιδευτικά πακέτα (βιβλία και λογισμικό) για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτης γλώσσας, για το Νηπιαγωγείο, την Α' και Β' Δημοτικού".

    Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β΄ Δημοτικού γίνεται προσβάσιμο μέσω της προσαρμογής του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, σε ακουστική μορφή από φυσικό ομιλητή, σε διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών και σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα εκτύπωσης τού περιεχομένου και φωτογραφιών νοημάτων. Η εφαρμογή περιλαμβάνει βιβλίο δασκάλου, εγχειρίδιο χρήσης και οδηγό εγκατάστασης λογισμικού.

    [08] Eυρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΠΕΝ για το εργοστάσιο που καίγεται στον Ασπρόπυργο

    Για τις πέντε το απόγευμα έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να συζητηθεί η διαχείριση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το τοξικό νέφος που έχει προκαλέσει η φωτιά στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Νωρίτερα, σήμερα, στο χώρο μετέβησαν ειδικοί επιστήμονες από τη δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, από τον Δημόκριτο, από το Αστεροσκοπείο και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος από το ΥΠΑΠΕΝ, προκειμένου να προβούν σε μετρήσεις ρύπων και τοξικών ουσιών.

    Σε κοινή ανακοίνωση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), Greenpeace και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, αναφέρονται στην επικινδυνότητα των ουσιών που έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα και ζητούν να διερευνηθεί το θέμα της ασφάλειας και της πυρασφάλειας αυτών των μονάδων.

    Σημειώνουν δε ότι είναι η δεύτερη καταστροφική πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στην Αττική τα τελευταία δυο χρόνια και θέτουν το θέμα της σχέσης των Ρομά με την ανακύκλωση, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει πλέον να ασκήσει μια αποτελεσματική πολιτική όσον αφορά στην ένταξη αυτών των ανθρώπων στα επίσημα δίκτυα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

    Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου "Γενική Ανακύκλωση Α.Ε." Δ. Λαζόπουλος είχε προσφύγει πριν από ένα μήνα σε χρήση του άρθρου 89, με αποτέλεσμα στις 12 Μαΐου 2015 να απολυθούν οι τελευταίοι (από τους εκατοντάδες) 16 εργαζόμενοι και να παραμείνουν ελάχιστοι για τη φύλαξη -κυρίως- των εγκαταστάσεων.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρος Κωνστατίνου, που είχε πρωτοστατήσει με το ΚΕΕΡΦΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών -αφού ο κ. Λαζόπουλος απασχολούσε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών- στις διαμαρτυρίες, "δυστυχώς αφέθηκε να καταστραφεί κάτω από μυστηριώδης συνθήκες ένα καθετοποιημένης λειτουργίας εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο θα έπρεπε να περάσει στο Δημόσιο και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να συνεχίσει να απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων".

    Ο ίδιος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο με 30 ακόμη εργαζόμενους του εργοστασίου, όταν με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ είχαν παρακινήσει τους απλήρωτους επί 8μήνο μόνιμους και συμβασιούχους εργάτες να προβούν σε επίσχεση εργασίας. "Ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική" λέει ο κ. Κωνσταντίνου. "Ένα μεγαθήριο σε έκταση 25 στρεμμάτων με όλες τις σύγχρονες υποδομές λειτουργίας και ασφαλείας. Το 2008 το εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκτοτε λειτουργούσε υπό άψογες συνθήκες. Είναι απορίας άξιον πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι εκείνη την ημέρα η ισχύς του ανέμου ήταν 7 μποφόρ" προσθέτει.

    [09] Αδιάγνωστοι και χωρίς θεραπεία η πλειονότητα των ασθενών με ηπατίτιδα C

    Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, καθώς μόνο το 20% όσων έχων προσβληθεί από τη νόσο το γνωρίζουν, ενώ από αυτούς μόνο το 7%-8% έχουν λάβει κάποια από τις διαθέσιμες θεραπείες.

    "Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν δεν το γνωρίζουν, καθώς η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος Γεώργιος Νταλέκος.

    Με βάση τα στοιχεία από τις πιο πρόσφατες μελέτες, στην Ελλάδα ζουν 134.000 ασθενείς με ενεργή, χρόνια ηπατίτιδα C και μόλις οι 32.000 έχουν διαγνωσθεί.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Νταλέκος, ο επιπολασμός της HCV λοίμωξης, στην Ελλάδα, σε επίπεδο γενικού πληθυσμού υπολογίζεται σε ποσοστό 1,9% (δηλαδή περίπου 200.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C). Από τους μολυνθέντες, 75-85% φαίνεται πως θα παραμείνουν χρόνιοι φορείς της νόσου, 10%-20% θα αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος σε 20-30 έτη και 1%-5% θα παρουσιάσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

    O Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" ξεκινά την υλοποίηση μίας νέας φιλόδοξης εκστρατείας ενημέρωσης, με τίτλο "εCυ, έκανες το τεστ;".

    Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και παράλληλα η προτροπή σε εξετάσεις, στοχεύοντας στην προσέγγιση του γενικού πληθυσμού, αλλά και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε 9 μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά). Με τη βοήθεια κινητής μονάδας μέχρι το τέλος του έτους ο "Προμηθέας" στοχεύει στη διενέργεια 5.000 δωρεάν εξετάσεων, ενώ για την ενημέρωση του κοινού έχουν τυπωθεί 70.000 φυλλάδια προς διανομή και διάθεση.

    [10] Διακόπηκε η συνεργασία της Skoda με την ΒΙΑΜΑΡ

    Σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση της Skoda να διακόψει την συνεργασία της με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε, μεταξύ των άλλων εμπορικών η δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της Skoda, για 35 συναπτά έτη. Την 29η Μαΐου 2015, η Skoda Auto a.s. κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017. Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας."

    [11] Η Lady Gaga στον αγώνα για την εξάλειψη των σεξουαλικών επιθέσεων

    Η Lady Gaga και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ασκήσουν πιέσεις ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία για την πάταξη των αυξανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής βίας που καταγράφονται σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

    Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, και ο Κουόμο απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τις νομοθετικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης να ψηφίσουν νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις.

    Η έκκλησή τους πραγματοποιείται έπειτα από τα αποτελέσματα μελέτης τον περασμένο μήνα, η οποία διαπίστωσε ότι τα κρούσματα σεξουαλικής βίας στις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ έχουν προσλάβει "διαστάσεις επιδημίας" με περισσότερες από το 18% των φοιτητριών σε ένα πανεπιστήμιο να καταγγέλλουν απόπειρες βιασμού και βιασμούς κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους.

    Στη Νέα Υόρκη, καταγγέλλεται στις αρχές επιβολής του νόμου ποσοστό μικρότερο του 5% των βιασμών που διαπράττονται στις πανεπιστημιουπόλεις και μόλις το 16% των θυμάτων λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη, έγραψαν ο Κουόμο και η Lady Gaga.

    Η 29χρονη διάσημη τραγουδίστρια έχει ταχθεί δημοσίως στο πλευρό της κοινότητας ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί και Διαφυλικοί) και το 2012 εγκαινίασε το Ίδρυμα Born This Way που έχει ως έργο του την καταπολέμηση του bullying.

    Σε περυσινή της συνέντευξη δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήταν 19 ετών από έναν παραγωγό και ότι το τραγούδι "Swine" (γουρούνι) από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο "Artpop" μιλάει για τον βιασμό.

    [12] Εβδομάδα κινηματογράφου στα Τρίκαλα

    Πανδαισία κινηματογράφου την επόμενη βδομάδα για τα Τρίκαλα, καθώς έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, παρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις και τιμητικές εκδηλώσεις.

    Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων με αφορμή και θέμα τον κινηματογράφο. Αφορά δύο διοργανώσεις που ενσωματώνονται σε μια εβδομάδα με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

    Πρόκειται για το 28ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και την Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 8-14 Ιουνίου στα Τρίκαλα, στον μύλο Ματσόπουλου.

    Το 28ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας έχει ως θέμα του "Το ελληνικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο" και συνδιοργανώνεται από την ΟΚΛΕ και την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στον Μύλο Ματσόπουλου.

    [13] Θα συνεχίσουν για μέρες να καίγονται υλικά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, εκτιμά η Πυροσβεστική

    Πρωταρχικό μέλημα είναι η συντομότερη ομαλοποίηση της κατάστασης από τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών στο Περιβάλλον λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών" τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή στην ιδιωτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο όπου ξέσπασε πυρκαγιά το Σάββατο.

    Η κα Δούρου πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, κάλεσε ειδικούς επιστήμονες για την μέτρηση της μόλυνσης και των επιπτώσεων της, ενώ κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά "κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του Περιβάλλοντος".

    Το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται απρόσκοπτα με την είσοδο των σκαπτικών μηχανημάτων και την αναμόχλευση των σιγοκαιομένων σωρών, τους οποίους στην συνέχεια καταβρέχουν. Από την υψηλή θερμοκρασία του κατακαμένου διάσπαρτου υλικού, καίγονται συχνά τα ελαστικά των οχημάτων, που αντικαθίστανται και στην συνέχεια επιδιορθώνονται για να συνεχίσουν το έργο τους. Η εκτίμηση του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Αθανάσιου Σερεντέλου είναι ότι θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες ακόμη η φωτιά, λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου και της υφής των υλικών.

    [14] Λήψη μέτρων για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Τη λήψη μέτρων για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών τους σε έως 100 δόσεις τις επόμενες 17-18 μέρες που έχουν περιθώριο μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχαρη.

    Μέχρι σήμερα είπε η υπουργός μόνο 130 μεγαλοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση που σημαίνει ότι το 99,9% δεν το έχει κάνει αφού συνολικά ανέρχονται σε 6.500. Αν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση είπε η υπουργός θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες.

    Επίσης, η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι έως τώρα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν υπαχθεί 650.000 οφειλέτες. Η ίδια εκτίμησε ότι έως το τέλος του 2015 τα έσοδα από τις ρυθμίσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

    [15] Π. Λιαργκόβας: Μια έντιμη συμφωνία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για να ξεφύγει η χώρα από μνημόνια

    Μέχρι το 2018 πιθανότατα να είμαστε στα Μνημόνια. Εκτός και αν υπάρξει τώρα μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, που θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να δανειστούμε από τις διεθνείς αγορές με χαμηλά επιτόκια, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας που θα φθάσουν μέχρι το 2017 στα 30 με 40 δις ευρώ. Τώρα δεν βγαίνουμε στις διεθνείς αγορές, γιατί τα επιτόκια είναι απαγορευτικά.

    Αυτή ήταν η εκτίμηση του επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα, κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια, σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, αν μπορεί η χώρα να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές και να βγει από τα Μνημονια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2015 - 14:32:18 UTC