Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους
  • [02] Λήξη συναγερμού στον Λευκό Οίκο
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
  • [04] Από την Πέμπτη η ΕΡΤ στους δέκτες

  • [01] Κυβέρνηση: Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους

    "Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν μία αναθεωρημένη πρόταση που αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τα απαιτούμενα μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί" δήλωσαν στο Euronews και την Έφη Κουτσοκώστα, κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

    "Η ελληνική πλευρά έγινε πολύ πιο φιλόδοξη όσον αφορά τους στόχους για το δημοσιονομικό πλεόνασμα ώστε να ανακτήσει αξιοπιστία.

    Επιπλέον, η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε διοικητικά και παραμετρικά μέτρα που πετυχαίνουν ουσιαστικές αυξήσεις εσόδων" είπαν χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά τις προτάσεις για το ΦΠΑ οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι "η πιο σημαντική αναθεώρηση αφορά τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που αποφέρει υψηλότερα έσοδα (1,4 δισ. ετησίως) χωρίς να αυξάνονται οι τιμές για τα βασικά αγαθά, όπως τα φάρμακα, η ενέργεια και τα τρόφιμα".

    "Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται απόλυτα να διατηρεί τη δημοσιονομική σταθερότητα και να ακολουθεί τους κοινούς κανόνες της Ευρωζώνης χωρίς να συμβιβάζεται όσον αφορά τους αναδιανεμητικούς της στόχους και την πολιτική της εντολή. Οι αναθεωρημένες προτάσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα την πρόθεση να μετατοπιστεί το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα στους πιο πλούσιους Έλληνες που παρέμειναν ανέγγιχτοι από το προηγούμενο πρόγραμμα" ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

    [02] Λήξη συναγερμού στον Λευκό Οίκο

    Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκκένωσε προσωρινά την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, μετά την απειλή η οποία έγινε με τηλεφώνημα σε αστυνομικό τμήμα για τοποθέτηση βόμβας.

    Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ διεκόπη από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ένα εκπαιδευμένο σκυλί, που μπήκαν για να ελέγξουν το χώρο, πάντως έπειτα από 30 λεπτά επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να επιστρέψουν.

    Ο Έρνεστ δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν μετακινήθηκε κατά την διάρκεια της εκκένωσης της αίθουσας Τύπου, που απέχει λίγα βήματα από το Οβάλ Γραφείο και την υπόλοιπη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

    [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

    Σε πορεία κατάσβεσης βρίσκεται η πυρκαγιά στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ενώ η Αστυνομία Περιβάλλοντος μαζί με τους αρμόδιους Επιθεωρητές έχει προβεί και σε μία σύλληψη - ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο συλληφθείς έχει προσαχθεί ήδη στη ΓΑΔΑ.

    Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο για την εκτίμηση της κατάστασης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη και εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως "είμαστε στην τελική ευθεία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και πρέπει όλες οι δυνάμεις να κινητοποιηθούν αυτή την ώρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

    Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε "έρευνες σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση για να διερευνηθούν οι αιτίες της. Οι φωτιές δεν ανάβουν μόνες τους, οι φωτιές ανάβουν είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματική δραστηριότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι "πολύ σύντομα θα έχουμε συμπεράσματα".

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτα μέτρα προστασίας των πολιτών στον Ασπρόπυργο

    [04] Από την Πέμπτη η ΕΡΤ στους δέκτες

    Επιστρέφει στους δέκτες την Πέμπτη 11 Ιουνίου η ΕΡΤ με νέο πρόγραμμα.

    Το άνοιγμα θα κάνουν στις 06:00 οι δημοσιογράφοι Νίκος Αγγελίδης και Βασιλική Χαϊνά με την "Πρωινή Ενημέρωση" μέχρι τις 08:00 ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν και μέχρι τις 10:00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12:00 ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.

    Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ θα συνεχιστεί στις 16:00 με την εκπομπή "OnERT" και τους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη.

    Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ημέρας θα μεταδοθεί στις 21:00 και θα το παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος, ενώ η ανασκόπηση της ημέρας στο νυχτερινό δελτίο, στις 24:00.

    Στις 22:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας" και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό.

    Στο πλαίσιο ανοίγματος της ΕΡΤ προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις 20:00 από τα Μουσικά Σύνολα και υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη.

    Επί σκηνής επίσης θα βρεθούν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαϊδη, η λαϊκή ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με τη σύμπραξη των Ιωάννας Φόρτη και Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2015 - 22:32:15 UTC