Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Κομισιόν να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού
  • [02] Μητρόπουλος: Όποια συμφωνία και να έρθει η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα
  • [03] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης
  • [04] Αλλαγές σε φορολογία δωρεών, τεκμήρια διαβίωσης και στην έκπτωση φόρου προωθεί με «μίνι» νομοσχέδιο το ΥΠΟΙΚ
  • [05] Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης
  • [06] Ο Ντεμιρτάς κατηγορεί την τουρκική πολιτική ηγεσία για εσκεμμένη αδράνεια
  • [07] Ο Μάρτιν Σουλτς για τη συνάντηση στις 18 Ιουνίου του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
  • [08] Στην εντατική μονάδα του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο Β.Παπαγεωργόπουλος
  • [09] Με τον «Κινηματογραφιστή» του Μπάστερ Κίτον σηκώνει αυλαία το 5ο Athens Οpen Air Film Festival
  • [10] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, πράξη... δεύτερη
  • [11] Ο Άρης 92-88 τον ΠΑΟΚ και ισοφάρισε σε 1-1
  • [12] Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους
  • [13] Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γιακουμάκη
  • [14] Κράτησε τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

  • [01] Δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Κομισιόν να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού

    Επιβεβαίωσε το "όχι" του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεφωνική επικοινωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Ο κ. Χουντής σημείωσε πως δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού, και δεν είναι σωστό να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

    Μιλώντας ενόψει της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χουντής σημείωσε πως η σημερινή ημέρα είναι πράγματι κρίσιμη αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσουν η δημοκρατία και οι κόκκινες γραμμές που έχει δώσει στην κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.

    Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θα δείξει αποφασιστικότητα και θα απαντήσει τόσο στα προβλήματα της Ελλάδας όσο και στα προβλήματα της Ευρώπης. Διευκρίνισε πάντως ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σημείωσε ότι κρίσιμο είναι η στήριξη του ελληνικού λαού. Ο κ. Χουντής σημείωσε ότι το Eurogroup δεν είναι θεσμός, είναι καταφυγή και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μεταξύ πολιτικών ηγετών και πολιτικών θεσμών.

    [02] Μητρόπουλος: Όποια συμφωνία και να έρθει η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα

    "Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη φάση "πρέπει με εντιμότητα να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο".

    Όπως περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις, στις 20 Φεβρουαρίου μάς δόθηκαν δύο επιλογές: "μνημόνιο ή ρήξη" και διευκρίνισε ότι "όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα, μέτρα που δεν έχει εφαρμόσει ποτέ κυβέρνηση Αριστεράς" συμπληρώνοντας: "Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα".

    Για το κατά πόσο εφόσον μία τέτοιου είδους συμφωνία φτάσει στη Βουλή, θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ δήλωσε ότι και ο ίδιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει επώδυνα μέτρα. "Αυτό το οποίο συζητείται θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το δεχτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα" είπε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι "εάν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό".

    [03] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

    Δεν έχει υπάρξει ακόμη κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες, επισημαίνουν σήμερα κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", αναφέρουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι "οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες".

    [04] Αλλαγές σε φορολογία δωρεών, τεκμήρια διαβίωσης και στην έκπτωση φόρου προωθεί με «μίνι» νομοσχέδιο το ΥΠΟΙΚ

    Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο πρόκειται να φέρει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις και αδικίες που υπάρχουν σήμερα στη φορολογική νομοθεσία.

    Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη φορολογία δωρεών, την ενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης όταν υπάρχουν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, καθώς και την αύξηση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος όταν καταβάλλεται εφάπαξ. Ειδικότερα μεταξύ άλλων θα προβλέπει:

    - Αλαλαγές στο σημερινό καθεστώς φορολογίας δωρεών με το οποίο επιβάλεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ για δωρεές από τους γονείς προς τα παιδιά τους. Το νομοσχέδιο θα θεσπίζει αφορολόγητο όριο πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο φόρος προκειμένου να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις για πολύ μικρά ποσά ενώ ενδεχομένως να προβλέπει και μείωση συντελεστών.

    - Μη ενεργοποίηση των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα και τα ακίνητα όταν ο φορολογούμενος έχει μόνο μικρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και ένα αυτοκίνητο ή ακίνητο.

    - Αύξηση του συντελεστή 2% που ισχύει σήμερα για την καταβολή του φόρου εισοδήματος εφάπαξ. Το ποσοστό αυτό που ξαναπροσαρμόστηκε πρόσφατα κρίνεται ιδιαιτέρα μικρό για να λειτουργήσει ως κίνητρο προς τους φορολογουμένους για την άμεση εξόφληση του φόρου και για αυτό εξετάζεται η αύξησή του

    [05] Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης

    Την παραίτησή του υπέβαλε έπειτα από μακρά θητεία ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

    Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας αύριο (Πέμπτη) και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

    [06] Ο Ντεμιρτάς κατηγορεί την τουρκική πολιτική ηγεσία για εσκεμμένη αδράνεια

    Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για εσκεμμένη αδράνεια απέναντι στην αυξανόμενη βία στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων χθες στο Ντιγιάρμπακιρ μετά τον φόνο του επικεφαλής ισλαμιστικής οργάνωσης αρωγής. Η έκρηξη της βίας ακολουθεί την ιστορική εκλογική νίκη του κόμματος HDP στις βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στο κοινοβούλιο, που στέρησε την αυτοδυναμία από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

    "Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος δεν φαίνονται πουθενά. Θα σκεφτόταν κανείς ότι περιμένουν να αφήσουν τη χώρα να ολισθήσει προς τον εμφύλιο πόλεμο για να μπορούν να πουν Κοιτάξτε πόσο πολύτιμο είναι το AKP", δήλωσε ο Ντεμιρτάς. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.

    [07] Ο Μάρτιν Σουλτς για τη συνάντηση στις 18 Ιουνίου του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα έχει στις 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ερωτηθείς "αν (η Ελλάδα) μπορεί να σπάσει την ευρωπαϊκή γραμμή και να μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων", ο κύριος Σουλτς απαντά:

    "Θεωρώ πως η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρεται από την ευρωπαϊκή ενότητα. Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια είναι απλώς ορθόν να αναμένεται ότι θα δείξει και αυτή αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Ας μην προχωρούμε, πάντως, σε εικασίες, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις ιδιαίτερες της ευαισθησίες και μπορεί να ισχυρισθεί ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ρωσία. Η Ιταλία τονίζει τον ρόλο της ως μεσολαβήτριας χώρας και την εταιρική, οικονομική σχέση. Η ενότητα, όμως, και ιδίως για έναν καλό σκοπό, αποτελεί σημαντικότερη ανταμοιβή".

    [08] Στην εντατική μονάδα του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο Β.Παπαγεωργόπουλος

    Στο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε το πρωί με πόνους στο στήθος ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποβλήθηκε άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και νοσηλεύεται στη στεφανιαία μονάδα της Α' καρδιολογικής κλινικής.

    "Είναι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, διότι υπάρχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου, παλιές και νέες αγγειοπλαστικές. Θα παραμείνει για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις", ανέφερε ο κ.Παντελιάδης.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παπαγεωργόπουλος υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε δύο αγγειοπλαστικές, οι οποίες ήταν επιτυχείς.

    [09] Με τον «Κινηματογραφιστή» του Μπάστερ Κίτον σηκώνει αυλαία το 5ο Athens Οpen Air Film Festival

    Με μία ξεχωριστή πρεμιέρα στον Ναό του Ολυμπίου Διός, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, γιορτάζει τα πέντε χρόνια του το Athens Οpen Air Film Festival, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν νέο ταλαντούχο μουσικό, τον Theodore, να επενδύσει με πρωτότυπη μουσική το αρχετυπικό βωβό φιλμ, του 1928, "Ο Κινηματογραφιστής" του Μπάστερ Κίτον. Μια τρυφερή και πάνω απ' όλα αστεία ιστορία αγάπης, αλλά και ένας από καρδιάς χαιρετισμός προς τον βωβό κινηματογράφο που "έφευγε" για πάντα, πριν την έλευση του ομιλούντος.

    Ο πολυοργανίστας Theodore κλήθηκε να παρέμβει μουσικά στην ταινία, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συνθέτη και ενορχηστρωτή, για να ταξιδέψει το κοινό μέσω των κινηματογραφικών εικόνων της δεκαετίας του 1920, στο σήμερα.

    Η μουσική, που θα απολαύσουμε ζωντανά και παράλληλα με την ταινία από τον Theodore και την μπάντα του, το βράδυ της πρεμιέρας, είναι γραμμένη ειδικά για την εκδήλωση, αποδίδοντας κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο. Σημαντική θέση όμως, έχει δοθεί και στα κιθαριστικά μέρη, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που απαιτεί το ντύσιμο των εικόνων του συγκεκριμένου φιλμ. Κρουστά, πνευστά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα συμπληρώνουν αυτό το γοητευτικό ηχητικό τοπίο.

    [10] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, πράξη... δεύτερη

    Το 1-1 για τον Παναθηναϊκό ή το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού διακυβεύεται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (10/6, 19:30), στη δεύτερη "μάχη" των δύο "αιωνίων" με έπαθλο το μεγάλο τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας. Δύσκολη έως αδύνατη φαίνεται η συμμετοχή του Εστέμπαν Μπατίστα για τους "πράσινους". Με μοναδική απουσία αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου θα μεταβούν στο ΟΑΚΑ οι "ερυθρόλευκοι".

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία συνοδεύει με βίντεο, που περιλαμβάνει τις "επίμαχες" φάσεις στις οποίες θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από τους διαιτητές του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ. Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται με έμφαση πως "...δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς απέναντι σε απόπειρες διαστρέβλωσης της αλήθειας και δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει της συνέχειας της σειράς των τελικών".

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και στο ΟΑΚΑ, όπως έγινε την Κυριακή στο ΣΕΦ. Αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους κατά την είσοδό τους, διπλό προστατευτικό δίχτυ, αλλά και κλειστά τμήματα κερκίδων, είναι κάποιες από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και τις δύο ομάδες.

    [11] Ο Άρης 92-88 τον ΠΑΟΚ και ισοφάρισε σε 1-1

    Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, νίκησε 92-88 τον ΠΑΟΚ και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των "μικρών τελικών", που θα δώσουν στο νικητή την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Βεζένκοφ (23π., 9 ριμπ, 1 κλ.), Πάσαλιτς (16π., 6 ασίστ). Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 21 ασίστ και ξεχώρισαν για λογαριασμό του οι Λάνγκφορντ (20π., 8 ριμπ), Χαριτόπουλος (15π.), Κάρτερ (14 π., 6ριμπ), Οντουμ (12π. 5 ριμπ, 7 ασιστ).

    Η τρίτη αναμέτρηση των δύο "αιώνιων" της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου στην έδρα του "Δικέφαλου", στο κλειστό της Πυλαίας.

    Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-41, 60-54, 92-88

    [12] Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους

    "Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν μία αναθεωρημένη πρόταση που αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τα απαιτούμενα μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί" δήλωσαν στο Euronews και την Έφη Κουτσοκώστα, κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

    "Η ελληνική πλευρά έγινε πολύ πιο φιλόδοξη όσον αφορά τους στόχους για το δημοσιονομικό πλεόνασμα ώστε να ανακτήσει αξιοπιστία.

    Επιπλέον, η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε διοικητικά και παραμετρικά μέτρα που πετυχαίνουν ουσιαστικές αυξήσεις εσόδων" είπαν χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά τις προτάσεις για το ΦΠΑ οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι "η πιο σημαντική αναθεώρηση αφορά τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που αποφέρει υψηλότερα έσοδα (1,4 δισ. ετησίως) χωρίς να αυξάνονται οι τιμές για τα βασικά αγαθά, όπως τα φάρμακα, η ενέργεια και τα τρόφιμα".

    "Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται απόλυτα να διατηρεί τη δημοσιονομική σταθερότητα και να ακολουθεί τους κοινούς κανόνες της Ευρωζώνης χωρίς να συμβιβάζεται όσον αφορά τους αναδιανεμητικούς της στόχους και την πολιτική της εντολή. Οι αναθεωρημένες προτάσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα την πρόθεση να μετατοπιστεί το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα στους πιο πλούσιους Έλληνες που παρέμειναν ανέγγιχτοι από το προηγούμενο πρόγραμμα" ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

    [13] Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γιακουμάκη

    Σε κύρια ανάκριση παραπέμφθηκε η υπόθεση του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τίποτε δεν αποκλείεται και αναμένουμε το αποτέλεσμα της ανάκρισης.

    Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και βρέθηκε, 37 ημέρες μετά, νεκρός σε χωράφι της περιοχής.

    [14] Κράτησε τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

    Διατηρεί τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός και την εφετινή χρονιά και παρά την παρούσα δυσχερή συγκυρία, ήδη στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών "τρέχουν" με άνοδο 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

    "Τα μεγέθη αυτά διαψεύδουν τις "Κασσάνδρες" που καταστροφολογούσαν για την πορεία του τουρισμού", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και συμπληρώνει ότι "το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύεται ανθεκτικό. Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι η μάχη κερδίζεται, γιατί τα ελληνικά καταλύματα έχουν υποτιμολογήσει τις υπηρεσίες τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά".

    Οι Κυκλάδες στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου έχουν σημειώσει άνοδο 22,5% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο που κινήθηκαν με τη σειρά τους ανοδικά στο 2,4%. Ιδιαίτερα ανοδικά και τα στοιχεία από τις αεροπορικές αφίξεις στην Πελοπόννησο, όπου παρατηρήθηκε άνοδο 91,4% σε σχέση με πέρυσι.

    Για τα μεγέθη της Πελοποννήσου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει, ότι "αυτές οι αφίξεις δεν αποτυπώνονται και σε αύξηση των πληροτήτων των καταλυμάτων". Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη "εξακολουθεί και φέτος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ελεύσεις τουριστών".

    Παραμένοντας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πεντάμηνο, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.

    Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες, κορύφωσης της τουριστικής χρονιάς, θα διαμορφώσουν πως θα κινηθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2015 συνολικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 10:32:20 UTC