Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Χουντής: Στόχος μας δεν είναι η ρήξη, αλλά η εξεύρεση μιας βιώσιμης συμφωνίας
  • [02] «Ισχυρή και καθαρή εντολή» ζητεί η Φώφη Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα
  • [04] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης
  • [05] Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών
  • [06] ΗΠΑ: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες
  • [07] ΕΣΕΕ: Η αγορά εξάντλησε την υπομονή της αναμένοντας τη συμφωνία με τους δανειστές
  • [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Βιλίων
  • [09] Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Σέρχιο Μαρκαριάν
  • [10] Ντάνστον: «Κανένας εφησυχασμός»
  • [11] Επανεκκινούν το απόγευμα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών
  • [12] ΕΚΤ: Θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

  • [01] Ν. Χουντής: Στόχος μας δεν είναι η ρήξη, αλλά η εξεύρεση μιας βιώσιμης συμφωνίας

    "Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, δεν έχουμε ανάγκη από λόγια συμπάθειας ή φοβέρας. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του", τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χωνί".

    "Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται κάτω από δυσμενείς συσχετισμούς με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας, που θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι καθήκον και των εταίρων να πράξουν το ίδιο", συμπληρώνει ο ίδιος.

    Όπως επισημαίνει "στόχος μας δεν είναι η ρήξη, αλλά η εξεύρεση μιας συμφωνίας βιώσιμης, που θα επιλύει το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας και θα θέτει τις βάσεις για την αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας με τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους".

    Σημειώνει, μάλιστα, πως "η διαδικασία, πέρα από τις ιδεοληψίες, τις εμμονές και τους εκβιασμούς, αναδεικνύει και τις τεράστιες διαφορές μεταξύ εταίρων και θεσμών, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα καλύπτονταν κάτω από το σχήμα της τρόικας και της απόλυτης αποδοχής των απαιτήσεών τους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις".

    [02] «Ισχυρή και καθαρή εντολή» ζητεί η Φώφη Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

    "Ισχυρή και καθαρή εντολή ανασυγκρότησης, ανανέωσης και μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο φορέα της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, που θα γίνει ξανά ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων", ζητεί η Φώφη Γεννηματά από τα μέλη του Κινήματος που θα συμμετάσχουν στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές.

    Σε άρθρο της στην εφημερίδα "Αγορά", η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι με την αλλαγή ηγεσίας, το κόμμα κάνει "μια δυναμική επανεκκίνηση ώστε να ανασυγκροτηθεί, να μετεξελιχθεί και να εκφράσει ξανά την κοινωνική βάση της Δημοκρατικής Παράταξης".

    Αναφερόμενη στην πορεία της χώρας, η κα. Γεννηματά προτείνει "να συμπράξουν όλες οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, χωρίς ρεβανσισμούς και καιροσκοπισμούς, ώστε να επιλέξουμε τον δρόμο που οδηγεί τη χώρα οριστικά στην έξοδο από την εποχή της κρίσης".

    Ζητεί δε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα ευρύ διάλογο για την από τον Νοέμβριο του 2012 πολιτική δέσμευση των εταίρων για μέτρα εξασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους και για τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα

    Απορρίπτει ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση βιώσιμης συμφωνίας έστω και αν είναι αποτέλεσμα δύσκολων συμβιβασμών λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που η διαχείρισή τους ανήκει αποκλειστικά σε αυτήν.

    Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει, ωστόσο,πως αν η Ευρώπη τελικά επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχιση της υποτέλειας τότε πάλι η κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα πει το μεγάλο όχι.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του: "Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο".

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι".

    Αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας".

    Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία".

    [04] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο «επικεντρώνει τις προσπάθειές του» στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι "επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση" της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών.

    "Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο ετοιμάζει ένα σχέδιο για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κατάσταση αθέτησης πληρωμών.

    Στο σημερινό τεύχος του, το περιοδικό υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται "έναν μηχανισμό" που θα εξασφαλίσει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση το χρέους μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, και θα εγγυάται ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

    Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιορίσει τις οικονομικές αρωγές "ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο οι χώρες των οποίων τα οικονομικά είναι υγιή να πιέζονται από μία χώρα που έχει ανάγκη χρημάτων", γράφει το Der Spiegel.

    [05] Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών

    Δύο ημέρες αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε επίσης το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας.

    Το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων τίτλων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών&mdash;Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς&mdash;υποβαθμίστηκε σε CCC από CCC+, όπως και αυτό του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο οίκος. Η αξιολόγηση συνοδεύεται από αρνητική προοπτική, σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος σημείωσε πως μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν αποφασιστεί η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

    Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να κηρύξουν "πτώχευση μέσα στους προσεχείς δώδεκα μήνες απούσης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της", κρίνει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

    Σύμφωνα με τον οίκο, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια μεγάλη εκταμίευση καταθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, κατά τους υπολογισμούς του, σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2014 ως τα τέλη του Απριλίου του 2015, τάση η οποία, όπως αναφέρει, "επιταχύνθηκε τον Ιούνιο". Αυτό, αναφέρει ακόμη ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται περισσότερο από τον δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    [06] ΗΠΑ: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες

    Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, έγινε χθες γνωστό από την εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.

    Οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στην τράπεζα δεδομένων που περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα στα στρατιωτικά απόρρητα, αναφέρει η εφημερίδα.

    "Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας", δήλωσε στην Washington Post ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

    Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται αυτή τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία, όμως επιφυλάχθηκε να την αποδώσει στους Κινέζους.

    [07] ΕΣΕΕ: Η αγορά εξάντλησε την υπομονή της αναμένοντας τη συμφωνία με τους δανειστές

    "Έχει εξαντληθεί η υπομονή της αγοράς αναμένοντας τη συμφωνία με τους πιστωτές", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, παρομοιάζοντας τη διαδικασία στην οποία βρίσκεται η χώρα με "κυοφορία".

    Αναφέρει ότι εδώ και καιρό περιμένουμε τον "τοκετό" της συμφωνίας, που θα μας λυτρώσει από την αγωνία, θα μας απαλλάξει από τους κινδύνους ατυχήματος και θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα της πολύμηνης "κυοφορίας" των διαπραγματεύσεων.

    [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Βιλίων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Βιλίων Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο ομάδες πεζοπόρων.

    [09] Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Σέρχιο Μαρκαριάν

    Ο Σέρχιο Μαρκαριάν γνωρίζει πολύ καλά ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κανένας δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν και πως οι εποχές των μεγάλων ανισοτήτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ως εκ τούτου, ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αποψινού αγώνα με τα Νησιά Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 2016, ότι για να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να παίξει πολύ καλά.

    "Νομίζω ότι είμαστε καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχαμε μια ταλαιπωρία αλλά όλα καλά. Για μας τα Φερόε είναι έκπληξη. Ήταν πολύ καλοί με εμάς, με τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Έχουν καλούς παίκτες, παίκτες με μέλλον και πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να νικήσουμε" δήλωσε ο κ. Μαρκαριάν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους ποδοσφαιριστές του.

    [10] Ντάνστον: «Κανένας εφησυχασμός»

    Ουδείς εφησυχάζει στον Ολυμπιακό λόγω της πρωτοπορίας με 2-0 έναντι του Παναθηναϊκού, στη σειρά των τελικών της Α1. Αυτό δήλωσε ο Μπράιαντ Ντάνστον, μία ημέρα πριν το τζάμπολ του 3ου τελικού στο ΣΕΦ (14/6, 19:30), που μπορεί να είναι και το τελευταίο της σεζόν για τους δύο "αιώνιους".

    "Βρισκόμαστε μπροστά με 2-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, αλλά πιστέψτε με, άπαντες στην ομάδα αντιμετωπίζουμε τη σειρά από εδώ και εμπρος, αρχής γενομένης από το τρίτο παιχνίδι την Κυριακή, σαν να είμαστε πίσω με 0-2 και όχι σαν να προηγούμαστε 2-0. Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις τρεις νίκες και δεν έχει κριθεί το παραμικρό", σχολίασε ο Αμερικανός φόργουορντ.

    [11] Επανεκκινούν το απόγευμα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών

    Επανεκκινούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας, στη βάση των αντιπροτάσεων που κομίζει η ελληνική αντιπροσωπεία.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους κκ Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.

    Καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι ίδιες πηγές δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση.

    [12] ΕΚΤ: Θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα der Standard ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πέτερ Πρατ.

    Ο Πρατ τόνισε ωστόσο ότι είναι αναγκαία η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ χωρών που αναλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις κι εκείνων που τους παρέχουν την οικονομική στήριξη.

    "Όταν μία χώρα συμφωνεί να κάνει κάτι πρέπει να εφαρμόζει τη συμφωνία. Όσο πιο αξιόπιστη είναι μία χώρα, τόσο πιο υπομονετικοί μπορούν να είναι οι πιστωτές και τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να επιδεικνύουν. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι σε μία κυβέρνηση, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν ο στόχος δεν επιτευχθεί ακριβώς σε ένα χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι αν χάσεις αυτή την εμπιστοσύνη, η κατάσταση περιπλέκεται και τότε οι πιστωτές πιέζουν άμεσα για αποτελέσματα", τόνισε ο κ. Πρατ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 12:32:18 UTC