Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία
  • [02] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ
  • [03] Συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες της Αθήνας με τους πιστωτές
  • [04] ΕΚΤ: Θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [05] Σήμα κινδύνου από την αμερικανίδα που ήθελε να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό
  • [06] Πρυτάνεις: Τα πανεπιστήμια δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2015
  • [07] Μεγάλη η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας
  • [08] Σβήστηκαν οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αργολίδα
  • [09] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας
  • [10] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, αποκλειστικές δηλώσεις των υποψηφίων στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία

    Μήνυμα προς το εξωτερικό πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στη Real News του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι " κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία" επισημαίνοντας μάλιστα πως "κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας".

    Ο κ. Βαρουφάκης ρίχνει τα βέλη του και προς το ΔΝΤ τονίζοντας ότι "δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς,όμως,να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους." Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια .

    Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές και κατά του κ. Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως "δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης" ,ενώ τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς, όπως λέει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα. Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους. Παράλληλα προτείνει την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντας το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.

    Ο υπουργός εκτιμά πως το κόστος που θα επιφέρει στους εταίρους τυχόν Grexit ανέρχεται στο 1 τρισ. ευρώ, ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο "μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων", θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη ΔΕΗ.

    Στην ερώτηση "Τι απαντάτε σε αυτούς που επισημαίνουν ότι είστε εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης και ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος μαζί σας;", ο κ. Βαρουφάκης απαντά: "Ότι καλό είναι να επισημαίνουν πράγματα για τα οποία έχουν κάποια, έστω υποτυπώδη, πληροφόρηση. Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επειδή είμαι εκτός ομάδας. Όσο για την σχέση μου με τον πρωθυπουργό παραμένει σχέση συντροφικότητας και φιλίας". Τέλος τονίζει πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

    [02] Επιπλέον μοριοδότηση και αύξηση των θέσεων στις νέες προσλήψεις εξετάζει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

    Λύση στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αναμένεται να εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

    Εκτός από την επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον επόμενο διαγωνισμό, την οποία εξήγγειλε χθες ο κ. Στρατούλης, εξετάζεται η αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    Ειδικότερα για τον ΟΑΕΕ αναμένεται να γίνουν 150 προσλήψεις, αντί για τις 50 που είχαν αρχικά προγραμματισθεί.

    Τα μέτρα αυτά εξετάσθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση στη Βουλή, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    [03] Συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες της Αθήνας με τους πιστωτές

    "Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

    Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.

    "Μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου", επέμεινε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Άλλες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις φάνηκαν απαισιόδοξες. "Οι συνομιλίες είναι δύσκολες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα", δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, προσθέτοντας πως "οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν φόβους μήπως δεν υπάρξει εγκαίρως μια συμφωνία".

    "Τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά" το ένα από το άλλο, επιβεβαίωσε μια τρίτη πηγή, η οποία υποστήριξε ότι "προς το παρόν, η ελληνική πλευρά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της" και ότι οι προτάσεις της "δεν βγαίνουν".

    [04] ΕΚΤ: Θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε χθες στην αυστριακή εφημερίδα der Standard ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πέτερ Πρατ.

    Ο Πρατ τόνισε ωστόσο ότι είναι αναγκαία η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ χωρών που αναλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις κι εκείνων που τους παρέχουν την οικονομική στήριξη.

    "Όταν μία χώρα συμφωνεί να κάνει κάτι πρέπει να εφαρμόζει τη συμφωνία. Όσο πιο αξιόπιστη είναι μία χώρα, τόσο πιο υπομονετικοί μπορούν να είναι οι πιστωτές και τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να επιδεικνύουν. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι σε μία κυβέρνηση, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν ο στόχος δεν επιτευχθεί ακριβώς σε ένα χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι αν χάσεις αυτή την εμπιστοσύνη, η κατάσταση περιπλέκεται και τότε οι πιστωτές πιέζουν άμεσα για αποτελέσματα", τόνισε ο κ. Πρατ.

    [05] Σήμα κινδύνου από την αμερικανίδα που ήθελε να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό

    Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε χθες το βράδυ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει η Σόνια Μπάουμστιν, ενώ βρισκόταν ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, και η 30χρονη Αμερικανίδα, η οποία προσπαθούσε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της, περισυνελέγη και είναι τώρα σώα και αβλαβής, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή.

    Η 30χρονη είχε αναχωρήσει από το Τσόσι στην Ιαπωνία στις 7 Ιουνίου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ με μια λέμβο κωπηλασίας με το όνειρο να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της.

    Ωστόσο γύρω στις 02:20 τοπική ώρα το Σάββατο (08:20 ώρα Ελλάδος), η νεαρή γυναίκα εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε ένα φορτηγό πλοίο που περνούσε σε κοντινή απόσταση από τη λέμβο της λόγω μιας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

    "Περισυνελέγη από ένα περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής γύρω στις 20:55 τοπική ώρα (του Σαββάτου). Είναι σώα και αβλαβής", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [06] Πρυτάνεις: Τα πανεπιστήμια δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2015

    Η οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων, αλλά και οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ιδρυμάτων που θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής, έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων.

    Η σύνοδος, με ομόφωνο ψήφισμά της, επισημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια βρίσκεται σε τραγικό σημείο, καθώς, έως σήμερα, "δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το έτος 2015".

    Σχετικά με τις νομοθετικές αλλαγές, η σύνοδος επιφυλάσσεται να προβεί στη διατύπωση των τελικών της θέσεων, όταν το νομοσχέδιο αναρτηθεί προς διαβούλευση. Σημειώνεται ότι τα δύο παραπάνω ζητήματα θα αποτελέσουν τα κυρίαρχα θέματα της τακτικής συνόδου των πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Ιουνίου.

    [07] Μεγάλη η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας

    Για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride), αποτέλεσε σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που γιόρτασαν, διεκδικώντας παράλληλα την ισότητα και την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου.

    Το Athens Pride 2015, εκτός από τον ενθουσιασμό και την πολυπληθή συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση, είχε δυο εμφανείς ιδιαιτερότητες από τις προηγούμενες χρονιές: την αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια στην ελληνική Βουλή από τη μία, και την απουσία των περισσοτέρων ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά, Κουήρ και Ίντερσεξ 'Ατομα) οργανώσεων από την άλλη.

    [08] Σβήστηκαν οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αργολίδα

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν χθες το βράδυ οι φωτιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στη Μεσσηνία και την Αργολίδα.

    Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας η φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση 'Αμμος, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προήλθε από τον παρακείμενο σκουπιδότοπο της περιοχής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στον 'Αγιο Ανδριανό Αργολίδας.

    Στην περιοχή των Γαργαλιάνων παραμένουν ακόμη για λόγους ασφαλείας πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες, ενώ στην περιοχή του Αγίου Ανδριανού Αργολίδας η φωτιά έχει πλήρως κατασβεσθεί.

    Ο απολογισμός των ζημιών από τις δύο πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι: Στους Γαργαλιάνους 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής με ελιές και στον 'Αγιο Ανδριανό Αργολίδας 15 στρέμματα με ξηρά χόρτα. Σύμφωνα με την Π.Υ. και στις δύο περιπτώσεις δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

    [09] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας

    "Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας" υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

    Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, έφτασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί τον υποδέχτηκαν φίλοι του με τους οποίους συνομίλησε για λίγο και στην συνέχεια άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    Στο μεταξύ, κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την Πελοπόννησο και η προσέλευση φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου προέδρου χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

    [10] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, αποκλειστικές δηλώσεις των υποψηφίων στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία,ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

    Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι,πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

    Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

    Οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ.

    Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος θα ψηφίσει στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

    Οι ώρες ψηφοφορίας για τους τρεις υποψήφιους είναι στις 11.15π.μ. η Φώφη Γεννηματά στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στις 12 το μεσημέρι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Τρίπολη, στο Πνευματικό Κέντρο, και την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    Δείτε επίσης: Αποκλειστικές δηλώσεις των υποψηφίων στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 10:32:26 UTC