Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρέτσος: Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σχεδόν έτοιμο
  • [02] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τις πλημμύρες στο Τμπιλίσι, άγρια ζώα δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο
  • [03] Μ. Ρεντσι: Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι
  • [04] Καθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" από κατοίκους, εθελοντές, πολιτικούς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • [05] Βράβευση Αιμοδοτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο
  • [06] Ανακοίνωση της ΔΕΗ με αφορμή τους ελέγχους για διαφημιστικές δαπάνες
  • [07] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε
  • [08] «Ναυάγιο» για την Εθνική, έχασε και πάλι από τα Νησιά Φερόε με 2-1
  • [09] Η ώρα της αλήθειας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
  • [10] Ακόμη μια νίκη για Οζιέ στη Σαρδηνία
  • [11] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ προειδοποιεί την Αθήνα πως η υπομονή εξαντλείται

  • [01] Κρέτσος: Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σχεδόν έτοιμο

    Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί, αναφέρει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

    Ο κ. Κρέτσος τονίζει ότι μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί "ακόμη μία δομική μεταρρύθμιση στο πεδίο των ΜΜΕ, ώστε να διασφαλιστούν τα επικοινωνιακά δικαιώματα των πολιτών και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής". Και συμπληρώνει υπογραμμίζοντας ότι "το καθεστώς της ιδιότυπης νομιμοφάνειας των τηλεοπτικών σταθμών πλησιάζει στο τέλος του".

    Ο γενικός γραμματέας προαναγγέλλει, επίσης, την επεξεργασία ρύθμισης που θα διέπει τη λειτουργία των ψηφιακών ΜΜΕ, καθώς και τη δημιουργία μητρώου online media, στο οποίο οι ιδιοκτήτες που θα εγγράφονται θα απολαμβάνουν παροχές όπως τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην κρατική διαφήμιση.

    [02] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τις πλημμύρες στο Τμπιλίσι, άγρια ζώα δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η τύχη πολλών άλλων αγνοείται μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην Τιφλίδα που κατέστρεψαν εν μέρει τον ζωολογικό κήπο, με αποτέλεσμα λιοντάρια, τίγρεις και ιπποπόταμοι να απελευθερωθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

    Οι αρχές κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ η αναζήτηση των άγριων ζώων συνεχιζόταν τις πρώτες απογευματινές ώρες.

    "Περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στην Τιφλίδα Μζία Σαρασίντζε.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 δείχνουν έναν ιπποπόταμο να κολυμπάει στους πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Τμπιλίσι, ενώ διασώστες προσπαθούν να συλλάβουν το ζώο χρησιμοποιώντας τουφέκια με ηρεμιστικά βέλη. Άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αλιγάτορα να πλατσουρίζει σ' ένα πάρκινγκ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μια αρκούδα να έχει κουρνιάσει πάνω σ' ένα κλιματιστικό στον τοίχο μιας πολυκατοικίας.

    [03] Μ. Ρεντσι: Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι

    Αναφορά στην Ελλάδα κάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".

    Σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινή δήλωση του προέδρου των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι ότι "είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις για την Ελλάδα", ο κ. Ρέντσι απαντά: "Σέβομαι την θέση του, αλλά στις διασκέψεις αυτές εγώ δεν πάω. Δεν είναι θέμα πρόσκλησης, από την στιγμή που ο Τσίπρας μου ζήτησε επανειλημμένα να συμμετάσχω. Μόνον που εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια. Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε. Αλλά αν είναι αυτό που επιθυμεί η Ελλάδα, εντάξει. Μόνον που η Ιταλία συμμετέχει σε θεσμικές συνόδους, όχι στις άτυπες".

    Ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε ότι "Για να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο Ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι: εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας".

    [04] Καθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" από κατοίκους, εθελοντές, πολιτικούς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

    Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες όλων των ηλικιών, εθελοντές αλλά και βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν, σήμερα το πρωί, στην εκστρατεία καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έντονο το υγρό στοιχείο με τις έξι τεχνητές λίμνες. Παρά τη σπουδαιότητά του, ο χώρος είναι παραμελημένος με ελλειπή συντήρηση και φύλαξη με αποτέλεσμα η φροντίδα του να εξασφαλίζεται με εθελοντικές δράσεις όπως η σημερινή.

    Την επιχείρηση καθαρισμού οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις "Οι Φίλοι του Πάρκου" και "Ορνιθολογική Εταιρεία", κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων - Καματερού "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" και Ιλίου "Αλληλέγγυα Πόλη".

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 350 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εθελοντές, οι οποίοι αψηφώντας τον καυτό ήλιο συνέβαλαν στον ευπρεπισμό του χώρου, απομακρύνοντας, με τη συνδρομή μηχανημάτων των δήμων, σκουπίδια και ξερόκλαδα. Παραβρέθηκαν και επίσημοι οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στην όλη προσπάθεια: Οι βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας και Ελένη Αυλωνίτου, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χριστίνα Μπαριτάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, οι δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Γιώργος Τερζάκης, σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών που εκπροσώπησε την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Νάντια Βαλαβάνη.

    [05] Βράβευση Αιμοδοτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο

    Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

    Μεταξύ αυτών οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στα Νοσοκομεία, Παίδων "Αγια Σοφία, και "Αγλαϊα Κυριακού", Αμφισσας, Γρεβενών, Κορίνθου, "Ελπίς", "Αμαλία Φλέμιγκ", "Αγιος Παύλος" στη Θεσσαλονίκη, "Χατζηκώστα", στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του Ρίο.

    [06] Ανακοίνωση της ΔΕΗ με αφορμή τους ελέγχους για διαφημιστικές δαπάνες

    Δεν είναι δυνατόν τα στελέχη να λειτουργούν αποτελεσματικά με πνεύμα επιχειρηματικότητας και ανάληψης του αναγκαίου ρίσκου σε όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας, σε κλίμα καχυποψίας και προκατάληψης και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη επαπειλούμενων διώξεων για τις οποίες κάποιοι ας αναλογιστούν το "παν μέτρον άριστον".

    Αυτό αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή της ανακοίνωση με αφορμή τον έλεγχο στα διαφημιστικά κονδύλια της επιχείρησης που διατάχθηκε από τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη και οδήγησε στην παραίτηση του Διευθυντή Επικοινωνίας.

    Η επιχείρηση διαβεβαιώνει το κράτος, τους λοιπούς μετόχους και καταναλωτές πελάτες της, ότι το θέμα των διαφημίσεων και της κατανομής τους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα διερευνηθεί διεξοδικά από τους θεσμούς και τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της επιχείρησης που λειτουργούν στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης. "Θεωρούμε, προσθέτει, αυτονόητο το δικαίωμα της Πολιτείας και των οργάνων της να ελέγχουν την επάρκεια των θεσμών εσωτερικού ελέγχου και διαδικασιών της ΔΕΗ και να υποδεικνύουν μέτρα για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της", και υπενθυμίζει ότι με το ίδιο θέμα έχουν ασχοληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

    [07] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

    Από το καράτε ήρθε η πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -84κ. του κούμιτε στο καράτε. Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Αζέρο Αϊκχάν Μαμάγιεφ και ήρθε ισόπαλος 1-1 (όπως άλλωστε ισόπαλοι είχαν έρθει οι δύο αντίπαλοι και στον α΄ γύρο), όμως ο Μαμάγιεφ αναδείχθηκε νικητής στα σημεία.

    Για να φτάσει ως τον τελικό, ο Τζάνος σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στον Α΄ γύρο, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε με 2-1 του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς.

    [08] «Ναυάγιο» για την Εθνική, έχασε και πάλι από τα Νησιά Φερόε με 2-1

    Η καταστροφική πορεία της Εθνικής ομάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο για το EURO 2016 συνεχίστηκε και την 6η αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε και πάλι από τα Νησιά Φερόε, αυτή τη φορά στο Τορσάβν με 2-1. Μοιραία, παραμένει ουραγός στη βαθμολογία με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της και φυσικά αποχαιρέτησε και τις όποιες -ελάχιστες- ελπίδες είχε για την 3η θέση.

    Ο Χάνσον στο 32' και ο Όλσεν στο 70' σημείωσαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν το... τόσο σπάνιο γι' αυτούς, να νικήσουν "μέσα-έξω" έναν αντίπαλό τους. Το γκολ της Εθνικής ομάδας σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84'.

    Για πισωγύρισμα πολλών ετών έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ενώ για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση, ωστόσο έμμεσα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας, αν η διοίκησή της επιλέξει να "σπάσει" τώρα τη συμφωνία μαζί του.

    [09] Η ώρα της αλήθειας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

    Σαράντα λεπτά μακριά από την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του και πρώτου από το 2012 βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το τζάμπολ του 3ου τελικού με τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 19:30 στο ΣΕΦ και το 2-0 υπέρ των "ερυθρόλευκων" δεν αφήνει περιθώριο για άλλο σενάριο... Ή σ-κούπα του Ολυμπιακού ή "break" και παράταση στο όνειρο για τον Παναθηναϊκό των 34 τίτλων.

    Με νίκη στο Φάληρο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πανηγυρίσουν το πρώτο "sweep" (3-0) απέναντι στον "αιώνιο" σε τελικούς, κάτι που οι "πράσινοι" έχουν πετύχει δύο φορές, τις σεζόν 2005-06 και 2012-13.

    Τα ευχάριστα νέα για τους "πράσινους" είναι πως ο Εστεμπάν Μπατίστα τέθηκε στη διάθεση του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

    [10] Ακόμη μια νίκη για Οζιέ στη Σαρδηνία

    Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι της Σαρδηνίας, έκτο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC. Ο Γάλλος οδηγός της Φολκσβάγκεν σημείωσε την τέταρτη φετινή του νίκη και αποσπάστηκε με μεγάλη διαφορά στην κορυφή της κατάταξης, καθώς μάλιστα κέρδισε και τους τρεις έξτρα βαθμούς, χάρη στην επικράτησή του στην power stage.

    Στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν δύο οδηγοί της Χιουντάι, ο Νεοζηλανδός Χέιντεν Πάντον και ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ.

    [11] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ προειδοποιεί την Αθήνα πως η υπομονή εξαντλείται

    Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.

    Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

    Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα", δήλωσε ακόμη.

    Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει", πρόσθεσε.

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως αυτές οι παρατηρήσεις του Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και είναι επίσης ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

    "Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί", δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 14:32:24 UTC