Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τερ. Κουΐκ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν νέα υφεσιακά μέτρα ή μειώσεις μισθών και συντάξεων
  • [02] ΗΠΑ: «Ξέμεινε από σφαίρες» η εταιρία όπλων Colt, κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας
  • [03] Δημ. Στρατούλης: Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης
  • [04] «Κάρμεν» με την Ντάντα Μασιλό στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα
  • [05] Θερμό χειροκρότημα για την Τόσκα στο Ηρώδειο
  • [06] H καταπολέμηση της ανεργίας είναι μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας δήλωσε η αν. υπ. Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου
  • [07] Την πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων αναμένει η κυβέρνηση
  • [08] Μ. Ντράκγι: Οι πολιτικοί θα πρέπει να αποφασίσουν για την Ελλάδα και όχι οι τραπεζίτες
  • [09] Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • [01] Τερ. Κουΐκ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν νέα υφεσιακά μέτρα ή μειώσεις μισθών και συντάξεων

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα υφεσιακά μέτρα ή μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως δεν θα τα ψήφιζε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουΐκ σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Πρόγραμμα".

    Ερωτηθείς αν οι θεσμοί έθεσαν θέμα μείωσης εξοπλισμών , παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, "να μην μιλάνε πολύ για εξοπλιστικά προγράμματα η πλευρά εκεί της Γερμανίας "Γκάμπριελ και ΣΙΑ", διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά το χορό από τις μίζες και εξακολουθεί να υπάρχει και το αίτημα σε εκκρεμότητα που υπέβαλε, μπροστά στην κ. Μέρκελ, στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διευκολυνθούμε με την λίστα Siemens".

    Είπε ότι η Κυβέρνηση θα επιθυμούσε την εξεύρεση λύσης μέχριτις 18 Ιουνίου, τονίζοντας ότι "παλεύουμε για λύση εντός Ευρωζώνης" και προσθέτοντας ότι "προφανώς όμως κάποιοι ζητάνε τη μη λύση".

    [02] ΗΠΑ: «Ξέμεινε από σφαίρες» η εταιρία όπλων Colt, κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας

    Από.. σφαίρες φαίνεται πως ξέμεινε η εταιρία κατασκευής όπλων Colt Defense LLC, καθώς σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκτέλεση των παραγγελιών καθώς και ένα υψηλό χρέος.

    Η Colt έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολάρια από τους υφιστάμενους δανειστές της για να συνεχίσει τη λειτουργία της για όσο διάστημα βρίσκεται υπό το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα και αναμένει να παραμείνει σε λειτουργία μετά την αναδιάρθρωσή της.

    Η εταιρία, η ιστορία της οποίας αρχίζει τον 17ο αιώνα, κατασκεύασε ένα πιστόλι που το αποκαλεί "το όπλο που κέρδισε τη Δύση" ενώ είχε κερδοφόρα συμβόλαια στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές εκείνης του 2000 με τον αμερικανικό στρατό για την προμήθεια πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιούνταν στην πρώτη γραμμή του πυρός.

    [03] Δημ. Στρατούλης: Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης

    "Μας ζητούν να αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων επιπλέον 1,8 δις ευρώ, απαίτηση η οποία οδηγεί σε νέα μείωση κατά 20% κύριων και επικουρικών συντάξεων. Μας ζητούν επίσης, 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά, είναι μέτρα εξόντωσης και οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα", δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

    Συνεχίζοντας απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. "Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις", τόνισε, και πρόσθεσε ότι "με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση".

    Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

    [04] «Κάρμεν» με την Ντάντα Μασιλό στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που έχει συμβάλλει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας και είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό φεστιβάλ, μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της λειτουργίας του, με παραστάσεις που εκπροσωπούν τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία και με την ξεχωριστή παρουσία της εκρηκτικής χορεύτριας και χορογράφου Ντάντα Μασιλό στον ρόλο της Κάρμεν.

    Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εγγυήθηκε τη συνέχειά του, καθώς το χρηματοδοτεί ο δήμος Καλαμάτας -και φέτος έδωσε 200.000 ευρώ-, και τόνισε ότι "πρόκειται για μια εκδήλωση που κάνει γνωστή την πόλη μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, διότι δεν έχει περάσει εκπρόσωπος διπλωματικής αποστολής που να μην αναφέρεται σε αυτό το σπουδαίο γεγονός".

    "Είναι πολύτιμη η βοήθεια του φεστιβάλ και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η πόλη της Καλαμάτας να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021" συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.

    Σε γραπτό χαιρετισμό του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σημείωσε ότι "το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια γόνιμης και διαρκώς εξελισσόμενης παρουσίας, κατόρθωσε να μεταδώσει στους θεατές τον παλμό τού σύγχρονου χορού, συμβάλλοντας στη διεύρυνση ενός ενημερωμένου και απαιτητικού κοινού" καθώς "προτάσσει τη σύγχρονη δυναμική του τόπου μας" και "παράλληλα παρακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και συνδιαλέγεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της χορευτικής τέχνης, όπου και αν τις εντοπίζει".

    [05] Θερμό χειροκρότημα για την Τόσκα στο Ηρώδειο

    Στο κατάμεστο Ηρώδειο δόθηκε η επιτυχημένη πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι "Τόσκα" από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα.

    Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 16, 17 και 18 Ιουνίου.

    Η δημοφιλέστατη όπερα του Πουτσίνι, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1942 με την Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο, είναι ένα έργο-αναφορά για τους φίλους της όπερας παγκοσμίως.

    Η υποβλητική μουσική του Πουτσίνι υπογραμμίζει τα παράφορα πάθη των ηρώων του, σε αυτό το εξαιρετικό δείγμα του βερισμού.

    Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Ούγκο ντε Άνα, ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία υπέγραψε τα σκηνικά και κοστούμια, παρουσίασε μια Τόσκα συναρπαστική, δραματική και απολύτως συνεπή στο πνεύμα του συνθέτη και στο ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο.

    Η παραγωγή αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ηρώδειο. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Πετσατώδη.

    Στο ρόλο της Φλόρια Τόσκα, η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου ερμήνευσε τον αρχετυπικό ρόλο με πάθος και συναίσθημα. Ο κορυφαίος μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς στον ρόλο του Σκάρπια έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία, ενώ ο Ρομπέρτο Αρόνικα ήταν ένας υπέροχος Μάριο Καβαραντόσσι. Στους μικρότερους ρόλους θετικές εντυπώσεις άφησαν οι μονωδοί της ΕΛΣ Πέτρος Μαγουλάς, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Κασιούμης, Βαγγέλης Μανιάτης, Χρήστος Αμβράζης και Χριστίνα Ασημακοποπούλου.

    Ο Λουκάς Καρυτινός διηύθυνε με ένταση και πάθος την Ορχήστρα, τους μονωδούς, τη χορωδία και την παιδική χορωδία της ΕΛΣ.

    [06] H καταπολέμηση της ανεργίας είναι μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας δήλωσε η αν. υπ. Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου

    Μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε σε ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από την πιο σωστή διαχείριση και τον αποδοτικότερο και ορθολογικότερο τρόπο κατανομής των πόρων που έρχονται από την φορολόγηση των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών.

    Την τοποθέτηση αυτή έκανε η κα Αντωνοπούλου σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την παρουσίαση ενημερωτικού εντύπου για την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων από Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος και παραβρέθηκε.

    Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι η ορθολογικότερη απορρόφηση των πόρων είναι ο ένας άξονας, στον οποίον πρέπει να κινηθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι άλλος άξονες είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές και κρατικές.

    Η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι για να συμβούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες.

    [07] Την πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων αναμένει η κυβέρνηση

    Την πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων αναμένει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν την δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη από τις Βρυξέλλες, με την οποία "κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων".

    Οι ίδιες πηγές αναφέρονται στα γεγονότα των τελευταίων ημερών σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης.

    Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα πρωθυπουργού και των αντίστοιχων επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

    Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ, τονίζουν πηγές της κυβέρνησης και προσθέτουν ότι οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι, ενώ οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.

    "Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης", καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

    [08] Μ. Ντράκγι: Οι πολιτικοί θα πρέπει να αποφασίσουν για την Ελλάδα και όχι οι τραπεζίτες

    Η απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και της εκταμίευσης της δόσης, είναι πολιτική. Αυτό υπογράμμισε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

    "Οι πολιτικοί θα πρέπει να αποφασίσουν για την Ελλάδα και όχι οι Κεντρικοί τραπεζίτες" ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο θεωρεί ότι στην παρούσα φάση η ευθύνη για τις περαιτέρω ενέργειες βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση, "η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο".

    Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να καταλήξουν σε μία "ισχυρή και συνολική" συμφωνία για το καλό όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης.

    Για το θέμα του ELA ο κ. Ντράκγι ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση αποτελεί η φερεγγυότητα των τραπεζών, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φερέγγυες και διαθέτουν επαρκείς εγγυήσεις (collaterals). Όπως ανέφερε ωστόσο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών στη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ έχει φθάσει τα 118 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 66% του ΑΕΠ της Ελλάδος, και είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη.

    Υποστήριξε ωστόσο ότι η ρευστότητα αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚΤ για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της χώρας. Επανέλαβε δε ότι για τον λόγο αυτό η ΕΚΤ έχει θέσει το πλαφόν στην έκδοση εντόκων γραμματίων και διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το πλαφόν αυτό, όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς και αποφασιστεί η αποδέσμευση της δόσης.

    [09] Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των χθεσινών άκαρπων διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

    Όμως έχουν περιοριστεί μερικώς οι μεγάλες αρχικές απώλειες, οι οποίες ξεπερνούσαν το 7%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:55, διαμορφώνεται στις 735,27 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,06%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2015 - 14:32:16 UTC