Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη
  • [02] Μήνυμα αλληλεγγύης φέρνει στην Αθήνα ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν
  • [03] Ν. Βαλαβάνη: Ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους
  • [04] Ρωσία: Επικίνδυνες συνέπειες από το σχέδιο του NATO για την ανατολική Ευρώπη
  • [05] Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας
  • [06] Δημ. Στρατούλης: Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης
  • [07] Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη
  • [08] Μ. Φουκς: Κίνδυνος να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους αν δεν βρεθεί σύντομα λύση

  • [01] «Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη

    Με σύνθημα "Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα" καλείται μέσω facebook, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.

    "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας" τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας", που καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

    "Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα" προστίθεται στο κάλεσμα.

    [02] Μήνυμα αλληλεγγύης φέρνει στην Αθήνα ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

    "Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος" είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φθάνει αύριο για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως δήλωσε σήμερα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

    [03] Ν. Βαλαβάνη: Ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους

    Σε τροποποίηση της ρύθμισης, του "μίνι" φορολογικού νομοσχεδίου, για τους περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (φοιτητές, ανέργους, νοικοκυρές και συμμετέχοντες σε προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης) προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

    Σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση -που ισχύει για τις δηλώσεις του 2014- οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (και τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ) οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος ή δεν ασκούν αγροτική δραστηριότητα θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών για τα εισοδήματά τους. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται εισοδήματα που προέρχονται από κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

    [04] Ρωσία: Επικίνδυνες συνέπειες από το σχέδιο του NATO για την ανατολική Ευρώπη

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αναπτύξουν άρματα μάχης και βαριά όπλα σε κράτη-μέλη του NATO τα οποία γειτονεύουν με τη Ρωσία δεν θα υλοποιηθεί.

    "Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και ότι θα αποτραπεί ο κίνδυνος η κατάσταση στην Ευρώπη να ολισθήσει σε μια νέα στρατιωτική αναμέτρηση, η οποία θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες συνέπειες" ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [05] Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

    Από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις -για να ενταχθούν στο πρόγραμμα- "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους", ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

    Η προκήρυξη των προμηθειών θα γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τον Οκτώβριο να γίνει η πρώτη διανομή που θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

    [06] Δημ. Στρατούλης: Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης

    "Μας ζητούν να αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων επιπλέον 1,8 δις ευρώ, απαίτηση η οποία οδηγεί σε νέα μείωση κατά 20% κύριων και επικουρικών συντάξεων. Μας ζητούν επίσης, 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά, είναι μέτρα εξόντωσης και οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

    Συνεχίζοντας απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. "Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις", τόνισε, και πρόσθεσε ότι "με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση".

    Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

    [07] Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη

    Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν νωρίς σήμερα το απόγευμα τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης και πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

    Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών περί τις 5 το απόγευμα, με τη μία εθνότητα να κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση κατά τη αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων. Αποτέλεσμα ήταν ελαφροί τραυματισμοί ενώ γυναικόπαιδα πανικόβλητα προσπαθούσαν να προστατευτούν.

    Τα δυο όλα κι όλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό "αστυνομεύοντας" τους 1.400 περίπου ανθρώπους που βρισκόταν εκεί κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται, ενώ στη συνέχεια στο χώρο επενέβη η Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

    Ακολούθησε η διαφυγή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι με πορεία κατέβηκαν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι. Εκεί δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος τους διοχέτευσε στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους έκλεισαν τη δίοδο προς την Προκυμαία.

    [08] Μ. Φουκς: Κίνδυνος να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους αν δεν βρεθεί σύντομα λύση

    Ηγετικά στελέχη των γερμανικών κομμάτων τοποθετήθηκαν και σήμερα σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών.

    "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα", δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε ότι σκοπός του Βερολίνου παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά όλα εξαρτώνται από την ίδια - και "δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και να λέει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της".

    Ο αναπληρωτής του, Μίχαελ Φουκς, μιλώντας στην Γερμανική Ραδιοφωνία, έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση. Σημείωσε δε, ότι οι έλληνες πολιτικοί δεν ενεργούν πολύ επαγγελματικά και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις αποκρατικοποιήσεις: "Αν η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να τηρήσει τις συμφωνίες, θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες", δήλωσε, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα φθάσει στην χρεοκοπία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2015 - 20:32:12 UTC