Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες
  • [02] Δανία: Η πρωθυπουργός αποδέχτηκε την ήττα της στις εκλογές, παραιτήθηκε από το κόμμα της
  • [03] Η επιδημία του MERS στη Ν. Κορέα δείχνει να «υποχωρεί»
  • [04] Aπεβίωσε το γηραιότερο άτομο στον κόσμο
  • [05] Πειρατές εγκαταλείπουν το πετρελαιοφόρο της Μαλαισίας «Orkim Harmony»
  • [06] ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [07] Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε προτάσεις που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν τέλος στο ελληνικό δράμα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες

    Έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

    «Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».

    Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις επαφές που είχε την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη στο περιθώριο του Φόρουμ με το ΔΣ της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS αλλά και ηγετικούς παράγοντες σημαντικούς των νέων αναδυόμενων οικονομιών σε όλο τον πλανήτη. «Το ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να μεγαλουργήσει όταν έφυγε από τα στερεότυπα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ανήκει μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πρέπει να ανακαλύψουμε και τον νέο κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα γύρω μας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα στον παραδοσιακό κόσμο και τις αναδυόμενες νέες οικονομίες».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να ανοίξει δρόμους που θα δώσουν νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία»

    Στους επιχειρηματίες μίλησε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι μαζί με τη λύση που θα υπάρξει στο γενικότερο πρόβλημα θα πρέπει να ανοίξουν και νέες δυνατότητες για μια ισχυρή παρουσία ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως και για ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία.

    Β 

    [02] Δανία: Η πρωθυπουργός αποδέχτηκε την ήττα της στις εκλογές, παραιτήθηκε από το κόμμα της

    Η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ αποδέχτηκε την ήττα της σήμερα μετά από τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης που ανέδειξε ως νικητή την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, και παραιτήθηκε ως ηγέτις του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών (Socialdemokraterne).

    «Δεν κερδίσαμε τις εκλογές, και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού», είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας (από το 2011), προσθέτοντας, «Ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή, και αυτή η στιγμή ήρθε».

    Β 

    Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης DR είπε ότι η αντιπολίτευση - που περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους (Venstre) του Ράσμουσεν και το λαϊκίστικο δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF) - κέρδισε 90 έδρες στη Βουλή, έναντι 85 εδρών που κέρδισε η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής την Τόρνινγκ-Σμιτ.

    Οι ψήφοι που υπολείπονται της τελικής καταμέτρηση ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες.

    Β 

    Β 

    Β 

    [03] Η επιδημία του MERS στη Ν. Κορέα δείχνει να «υποχωρεί»

    Η επιδημία του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα φαίνεται να «υποχωρεί», όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τομέα Υγείας, με την χώρα να αναφέρει σήμερα ένα μόνο νέο κρούσμα, μία ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και στην Ταϊλάνδη.

    Συνολικά 166 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Νότια Κορέα, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εκτός Σαουδικής Αραβίας. Τον ιό μετέδωσε ένας 68χρονος, ο οποίος στις αρχές Μαΐου επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, ο ιός μεταδόθηκε ενδονοσοκομειακά και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

    [04] Aπεβίωσε το γηραιότερο άτομο στον κόσμο

    Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, είπε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.

    Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μαίου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.Β 

    Η Τάλι πέθανε τη Τετάρτη βράδι στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστειο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Αυτός πέθανε το 1988.

    Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νεας Υόρκης.

    Β 

    Β 

    [05] Πειρατές εγκαταλείπουν το πετρελαιοφόρο της Μαλαισίας «Orkim Harmony»

    Πειρατές που είχαν καταλάβει ένα μαλαισιανό πετρελαιοφόρο, το «Orkim Harmony», στις 11 Ιουνίου, το εγκατέλειψαν σήμερα παίρνοντας μια βοηθητική βάρκα του πλοίου, σύμφωνα με το ναυτικό της Μαλαισίας και άλλους αξιωματούχους.

    Το πετρελαιοφόρο κατευθύνεται πλέον με συνοδεία του ναυτικού της Μαλαισίας στο λιμάνι Κουαντάν της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το προσωπικό των 22 ατόμων αφέθηκε ελεύθερο και είναι καλά στην υγεία του εκτός από ένα μέλος του πληρώματος που είναι ελαφριά τραυματισμένος.

    Β 

    [06] ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Αρχίζει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων, από γονείς και κηδεμόνες, για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), για τη σχολική χρονιά 2015 - 2016. Β Η προθεσμία για την επιβολή αιτήσεων, λήγει στις 3 Ιουλίου, ενώ στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια).

    Οι γονείς και οι κηδεμόνες των βρεφών και των νηπίων, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί και έως τις 2.00 το μεσημέρι.

    Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους. Η λειτουργία των σταθμών είναι πενθήμερη, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά στις 6:45 το πρωί και τελειώνει στις 4:00 μετά το μεσημέρι.Β 

    Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές τον μήνα Αύγουστο και α) από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

    Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.

    Β 

    [07] Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε προτάσεις που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν τέλος στο ελληνικό δράμα

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την Πέμπτη, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της ζώνης του ευρώ ότι η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε προτάσεις στο σημερινό Eurogroup που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν ένα τέλος στο ελληνικό δράμα. Ο υπουργός ανέφερε ότι στα δημοσιονομικά ζητήματα οι διαφορές Ελλάδας και δανειστών δεν είναι μεγάλες.

    Ο υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν προ ημερών διότι οι διαπραγματευτές της Επιτροπής δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συνάψουν συμφωνία. Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup δεν έδειξε να συμμερίζεται τις προτάσεις ανώτατων αξιωματούχων του Δ.Ν.Τ που θεωρεί ότι παραχωρήσεις πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές. Ο υπουργός απαρίθμησε τα δραματικά αποτελέσματα που είχαν ως σήμερα οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε χθες στο Παρίσι με τον Ο.Ο.Σ.Α.

    Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανεξάρτητη αρχή φόρων και τελών, ένα ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο που θα ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, πρόταση αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, φιλελευθεροποίηση του χονδρικού εμπορίου, κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων.

    Επιπλέον, εξήγησε πως ο προτεινόμενος μηχανισμός ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σε περίπτωση εκτροχιασμού θα προκαλεί άμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2015 - 4:32:11 UTC