Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας οφείλει, άμεσα, να κλείσει συμφωνία
  • [02] Τσιπρας:Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Η ελληνική πρόταση μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο συμφωνίας
  • [04] Επιβεβαιώνεται από ευρωπαϊκές πηγές η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα
  • [05] Δέσμευση Ελλάδας-Ρωσίας για την άμεση υλοποίηση του αγωγού «Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός»
  • [06] Διαδοχικές επικοινωνίες Γιούνκερ με Ευρωπαίους ηγέτες για το ζήτημα της Ελλάδας
  • [07] Βερολίνο :Δεν είναι ακόμη αργά για λύση
  • [08] Κρεμλίνο: Πρώτα θα ακούσουμε τους Έλληνες εταίρους μας προτού ενεργήσουμε
  • [09] Τσίπρας: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας
  • [10] Σε νέα αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η ΕΚΤ
  • [11] Το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας στην αυστριακή «Κουρίρ»

  • [01] Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας οφείλει, άμεσα, να κλείσει συμφωνία

    «H αβεβαιότητα και η ανασφάλεια πνίγουν την ελληνική κοινωνία. Η οικονομία βυθίζεται, μετά από πέντε μήνες που η κυβέρνηση πελαγοδρομεί. Ως εδώ. Τέρμα οι μπλόφες. Αδιαπραγμάτευτο ΝΑΙ στο ευρώ» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    «Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να κλείσει συμφωνία που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της χώρας. Να πει τώρα το μεγάλο ΟΧΙ στις ιδεοληψίες του κόμματός του για ρήξη» σημείωσε.

    Η κ. Γεννηματά σχολίασε και τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, λέγοντας ότι οφείλουν να σταθούν με αλληλεγγύη και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Η ελπίδα είναι στην Ευρώπη» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Β 

    Β 

    [02] Τσιπρας:Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό

    «Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη.

    Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός .

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Η ελληνική πρόταση μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο συμφωνίας

    «Στο χθεσινό Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας» υπογράμμισε στο Λουξεμβούργο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στο ECOFIN.

    Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική πρόταση «όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».

    Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έλληνας υπουργός, ανέφερε: «Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ' αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες "διαρροές" σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής την επόμενη Δευτέρα. Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μίας επιτυχημένης συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός, όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στη συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης».

    [04] Επιβεβαιώνεται από ευρωπαϊκές πηγές η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα

    Επιβεβαιώνεται από ευρωπαϊκές πηγές η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

    Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος προσερχόμενος στο Ecofin, ανέφερε ότι «ένα έκτακτο Eurogroup θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης».

    Ο Σαπέν σημείωσε ό,τι «έχουμε δουλειά μπροστά μας», Β αναφερόμενος στην προεργασία που πρέπει να γίνει σε τεχνικό επίπεδο από τους θεσμούς, καθώς επίσης και από την Ελλάδα, αλλά και από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, πριν από τη Σύνοδο της Δευτέρας.

    «Πρέπει να γίνει σοβαρή και εμπιστευτική διεργασία, διότι πάνω σε αυτή θα βασιστούμε για να μπορέσουμε τη Δευτέρα να ξεκλειδώσουμε μια αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει διάλογος και να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Εκτίμησε, τέλος, ότι οι διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές έχουν συρρικνωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μπορούν να υπερκεραστούν και κατέληξε λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να βρεθεί μια επωφελής λύση για την Ελλάδα και για όλους».

    [05] Δέσμευση Ελλάδας-Ρωσίας για την άμεση υλοποίηση του αγωγού «Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός»

    Σε κοινή δήλωση για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με τη διακριτική ονομασία "Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός" προέβησαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων (Vnesheconombank-VEB)» της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    Οι δύο πλευρές εξήγγειλαν τη δέσμευση τους να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν την υλοποίηση του έργου υποδομής φυσικού αερίου με την ονομασία «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» («ΝΕΑ»), στην ελληνική επικράτεια.

    Χαιρέτισαν τη σύσταση της νέας Μεικτής Εταιρείας (Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) για την άμεση υλοποίηση του «ΝΕΑ», με την συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών), της VEB Capital και της "Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ - ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.", μιας νέας εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου, με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, και με σκοπό την προώθηση και συμμετοχή σε επενδύσεις αγωγών φυσικού αερίου και άλλα έργα υποδομών, για την οικονομική ανάπτυξη.

    Επισήμαναν ότι η νέα Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του «ΝΕΑ» και θα έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Έργου που θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργικότητά του.

    Τόνισαν, δε, ότι "η εντατική εργασία για την υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα με την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας, τις τεχνικές μελέτες και τις λοιπές μελέτες σχεδιασμού του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού".

    Ο κ. Λαφαζάνης υπέγραψε στην Αγία Πετρούπολη με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ μνημόνιο που ορίζει την έναρξη της κατασκευής του " Νέου Ευρωπαϊκού Αγωγού " το 2016 και λειτουργία του το 2019. Προβλέπει ισότιμη (50-50) συμμετοχή της Ελλάδας και της Ρωσίας στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου και διευκόλυνση της χρηματοδότησης του αγωγού από τη ρωσική πλευρά με εγγυητή τα έσοδα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του έργου.

    [06] Διαδοχικές επικοινωνίες Γιούνκερ με Ευρωπαίους ηγέτες για το ζήτημα της Ελλάδας

    Σειρά τηλεφωνικών επαφών έχει από το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με Ευρωπαίους ηγέτες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας. Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Β Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Ρούτε, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Γιούνκερ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Όσον αφορά τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό ζήτημα, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί από το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την οποία, «ο μοναδικός στόχος της Επιτροπής είναι να καταστεί η Ελλάδα σταθερή, ισχυρή και ευημερούσα χώρα, ικανή να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη για το καλό των πολιτών της, μια Ελλάδα που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτές, όντας μέσα στη ζώνη του ευρώ».

    [07] Βερολίνο :Δεν είναι ακόμη αργά για λύση

    «Λυπούμαστε που δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος κατά το χθεσινό Eurogroup. Δεν είναι ακόμη πολύ αργά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει ότι η Γερμανία θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά ισχύει και η αρχή «αλληλεγγύη έναντι πρότασης και εφαρμογής μέτρων».

    Β Αναφερόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί πεδίο λήψης αποφάσεων για το ελληνικό θέμα εάν δεν υπάρξει η απαραίτητη βάση για απόφαση και τόνισε ότι θα πρέπει να προηγηθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς, η οποία θα τεθεί στο Eurogroup. Όπως σημείωσε, χωρίς συμφωνία, η σύνοδος μπορεί να είναι μόνο συμβουλευτική συνάντηση κορυφής.

    [08] Κρεμλίνο: Πρώτα θα ακούσουμε τους Έλληνες εταίρους μας προτού ενεργήσουμε

    Η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μετά την αναφορά Ρώσου αξιωματούχου την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο TASS ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

    Στην ερώτηση αν η Ρωσία προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα σήμερα.

    «Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (...) και τότε θα σας ενημερώσουμε», σημείωσε.

    [09] Τσίπρας: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

    Αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με Έλληνες ομογενείς, στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

    «Η Ελλάδα δίνει μια γενναία και σπουδαία μάχη όλες αυτές τις ημέρες, όλους αυτούς τους μήνες. Περνάμε μια μεγάλη κρίση και δυσκολίες. Όμως, βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι ότι όταν έχουμε στόχους και αξίες μπορούμε να ξεπερνάμε τις μεγάλες δυσκολίες» είπε ο κ. Τσίπρας στους ομογενείς και τόνισε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, και αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η προσπάθεια μας είναι και προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού, για να ξανακάναμε την πατρίδα μας κυρίαρχη, για να δώσουμε στο λαό μας αξιοπρέπεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός απόθεσε άνθη στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της ιστορικής ρωσικής πόλης. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στο σημείο δεκάδες Έλληνες της τοπικής παροικίας. Κατά τη σύντομη συζήτηση μαζί τους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τους ισχυρούς δεσμούς των Ελλήνων της Ρωσίας με την Ελλάδα.

    Στις 14:00 ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής του Οικονομικού Φόρουμ όπου θα παρέμβει, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ακολούθως, στις 16:15, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τν οποίο θα συνομιλήσουν για διμερή θέματα καθώς και για τις διεθνείς εξελίξεις.

    Β 

    [10] Σε νέα αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η ΕΚΤ

    Στην αύξηση του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Παρά την χθεσινή διάψευση της η ΤτΕ αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ΕLA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

    Η αύξηση του ορίου του ΕLA σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται στα 3,3 δισ. ευρώ και κρίνεται ικανοποιητική προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξέφρασε την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να καταλήξει σε μία συμφωνία.

    Β 

    Β 

    [11] Το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας στην αυστριακή «Κουρίρ»

    Το διαβόητο Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελούσε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης. Αυτό εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μακρά συνέντευξή του στην Β αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ".

    Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας και στην εστίαση του βάρους στην ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με την αποκάλυψη και φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία, στο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τους Έλληνες ολιγάρχες, στην εικόνα της Μέρκελ και του Σόιμπλε στην Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός πως μόνο με την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορεί να βρεθεί τρόπος εξόδου από την κρίση.

    Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, το διαβόητο Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα ήταν μια αμετάκλητη διαδικασία, θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης και ο ίδιος πρέπει να υπενθυμίσει, όπως σημειώνει, ότι η συζήτηση για το Grexit άρχισε όταν στην Ελλάδα ξεκίνησε η εφαρμογή των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας.

    Αυτά τα προγράμματα λιτότητας που, όπως υπενθυμίζει, επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός και δεν υπήρξαν θετικά ούτε για την οικονομία, η Ελλάδα δεν έγινε ανταγωνιστικότερη, ούτε λιγόστεψε το δημόσιο χρέος, και άρα θα πρέπει να αλλάξει ο συνολικός σχεδιασμός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2015 - 12:32:17 UTC