Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 28 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη
  • [03] Ολάντ και Ρέντσι θα συζητήσουν την Κυριακή για το ελληνικό ζήτημα
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Συγκέντρωση στην Αμυγδαλέζα
  • [05] Απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • [06] Εντοπίστηκε ο βοσκός που αγνοείτο από την Τετάρτη
  • [07] Έκτα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης με την έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών»
  • [08] Άνοιξε η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου

  • [01] Προβάδισμα 28 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue

    Υπερδιπλάσιο ποσοστό στην εκτίμηση ψήφου, εμφανίζεται να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής».

    Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 11ης και 17ης Ιουνίου, μέσω τηλεφώνου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6,5% αμφότεροι, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

    Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, «άλλο κόμμα» 4%, ενώ στο 19,5% καταγράφεται το δημοσκοπικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

    Αντίδραση της ΝΔ

    Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Αυγή της Κυριακής».

    «Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει:

    «Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την "Αυγή", να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

    «Ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και θα δώσουμε μάχη γι αυτό» είπε το μεσημέρι στον Βόλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε ένα σύντομο πέρασμά του από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

    «Αγωνιούμε για τις εξελίξεις της προσεχούς Δευτέρας και πρέπει η πατρίδα μας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, σε σύντομη δήλωσή του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έφθασε στον Βόλο λίγο μετά τις 12:30 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και κατευθύνθηκε αμέσως πεζός στο εμπορικό κέντρο του Βόλου συνοδευόμενος από βουλευτές, πολιτευτές και τοπικά στελέχη.

    Συνομίλησε με διαβάτες, μπήκε σε καταστήματα, χαιρέτισε κόσμο και κατέληξε στον πεζόδρομο της Κονταράτου όπου κάθησε με τη συντροφιά του σε γνωστό καφέ και συζήτησαν για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, εν όψει της προσεχούς Δευτέρας.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε από το Κιλελέρ : «Μέσα στις μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η χώρα μας τις επόμενες μέρες η βασική πυξίδα να είναι η πυξίδα της Ευρώπης. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Και η λογική για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον αγρότη όπως και για τον μικρομεσαίο είναι να παραμείνουμε ισχυρά δεμένοι με την Ευρώπη και με το ευρώ».

    [03] Ολάντ και Ρέντσι θα συζητήσουν την Κυριακή για το ελληνικό ζήτημα

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι αύριο, στο περιθώριο των εγκαινίων του γαλλικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου, σύμφωνα με το Ελυζέ.

    "Η συζήτηση θα αφορά βασικά την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου και τα θέματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα", έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ.

    [04] Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Συγκέντρωση στην Αμυγδαλέζα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση των κέντρων κράτησης.

    Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

    Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εισήλθε στο κέντρο προκειμένου να συναντηθεί με κρατούμενους μετανάστες.

    Στο Κέντρο της Αμυγδαλέζας φιλοξενούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα 500 άτομα.

    [05] Απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Μία ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας, 57χρονου, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», ότι χρήστης του Διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, προέκυψε η άμεση ταυτοποίηση του συγκεκριμένου ατόμου, καθώς και η περιοχή όπου βρισκόταν, ενώ ενημερώθηκε αμέσως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

    Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε ο 57χρονος και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

    [06] Εντοπίστηκε ο βοσκός που αγνοείτο από την Τετάρτη

    Εντοπίστηκε σε περιοχή της Μουργκάνας, ταλαιπωρημένος και εμφανώς εξαντλημένος, ο 72χρονος βοσκός τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί την Τετάρτη το πρωί, όταν έφυγε από τη στάνη του.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχασε τον προσανατολισμό του και περιπλανήθηκε χωρίς φαγητό και νερό, επί τέσσερις ημέρες στο βουνό. Τον βοσκό αναζητούσαν επί τρεις ημέρες αστυνομικοί και άνδρες της ΕΜΑΚ.

    [07] Έκτα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης με την έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών»

    «Τα έξι χρόνια του Μουσείου της Ακρόπολης συμπίπτουν με έξι χρόνια δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, και νομίζω ότι το σθένος, η νεανικότητα, η εξωστρέφειά του δείχνουν ότι πάμε καλά. Υποφέρουμε, αλλά θα βγούμε ακέραιοι και ίσως πιο δυνατοί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στα έκτα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης, τα οποία γιορτάζονται με μια σημαντική πρωτοβουλία: την παρουσίαση μοναδικών έργων από αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, τα οποία για διάφορους λόγους -κυρίως απόστασης και δυσκολίας προσβασιμότητας- δεν είναι γνωστά. Πρώτη επιλογή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, ένα από τα σπουδαιότερα λόγω σημασίας ευρημάτων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανανέωσης και παραμένει κλειστό, συνεπώς τα 252 αντικείμενα το «ταξίδεψαν» στην πρωτεύουσα δεν θα λείψουν από τους επισκέπτες του.

    Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, αλλά και του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο νησί.

    [08] Άνοιξε η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου

    Άνοιξε τις πύλες του το 24ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, με μια μοναδική παράσταση που έδωσε το νεανικό σύνολο «Chicago Consort», που ταξίδεψε από την Αμερική και μάγεψε το κοινό του φεστιβάλ, στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

    Νεαροί δεξιοτέχνες του βιολιού παρουσίασαν ένα ποικιλόχρωμο πρόγραμμα που περιλάμβανε μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο και καταχειροκροτήθηκαν.

    Το φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε στον πολυχώρο «Φουγάρο» με ένα μουσικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στην Ευρώπη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με την Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, τον Φώτη Μυλωνά στα, πνευστά, κιθάρα, μαντολίνο και την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Αύριο βράδυ στο Βουλευτικό, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, που βραβεύτηκε στον φετινό «39th International Maria Callas Grand Prix- PIANO», θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με έργα Chopin, Lizst και Beethoven.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 June 2015 - 20:32:11 UTC