Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ τη Δευτέρα
  • [02] Λ. Κατσέλη: Θα ήταν «τρελό» να μην υπάρξει συμφωνία
  • [03] Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας στις Βρυξέλλες
  • [04] «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται»
  • [05] Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ τη Δευτέρα

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

    Σήμερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την 'Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

    [02] Λ. Κατσέλη: Θα ήταν «τρελό» να μην υπάρξει συμφωνία

    Η πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας εκτίμησε ότι "θα βρεθεί" μία συμφωνία με τους πιστωτές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, προειδοποιώντας για τις "πολύ σοβαρές" συνέπειες" που θα είχε ένα αντίθετο σενάριο.

    "Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία", δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC.

    "Δεν μπορώ να φανταστώ [ότι θα υπάρξει] στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για την ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές", πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

    "Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια [ευρώ] μπορείτε να την ακυρώσετε και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ", εκτίμησε.

    [03] Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας στις Βρυξέλλες

    Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Βρυξελλών.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα που γίνεται από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις.

    Οι συγκεντρωθέντες με ελληνικές σημαίες στα χέρια φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας

    Προσκλητήριο στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα συνδικάτα και κόμματα απ' όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας ενώ συμμετείχαν αντιπροσωπείες απ' όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων καθώς και εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο από τα βελγικά κόμματα

    [04] «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται»

    Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» που αναγράφεται σε πανώ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κεντρικός διοργανωτής μαζί με την ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

    Μεγάλος πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαδηλώνει μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.

    Τον παλμό της κινητοποίησης δίνουν συνθήματα - αιτήματα για την «Διαγραφή του χρέους», την «Πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και την «Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων»

    Με δήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

    Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

    Διαδηλωτές που κρατούν σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανώ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη ή έξοδος από ΕΕ ? ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής ?Οχι στο νέο μνημόνιο»

    [05] Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

    Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.

    Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 June 2015 - 18:32:13 UTC