Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι: Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης
  • [02] Οπωσδήποτε συμφωνία για παραμονή στο ευρώ, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Γιούνκερ: Στόχος μου είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας
  • [04] Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων - Άνοδος 9% στο χρηματιστήριο
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό
  • [06] Η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ «άλλαξε» την οικονομική πολιτική της Apple
  • [07] Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός ξεκινά
  • [08] Χρηματοδότηση ελληνικής συμπαραγωγής από το Eurimages
  • [09] Συναυλία αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων
  • [10] Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής
  • [11] Δ. Κουτσούμπας: Η νέα πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε συμφωνία-λαιμητόμο για τον λαό
  • [12] Ν. Κοτζιάς: Η χώρα μας δεν θα δεχθεί όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της ΕΕ στα ενεργειακά
  • [13] Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [14] Θετική αποδοχή από ΕΚΤ των ελληνικών προτάσεων
  • [15] Ο Ρώσος Κιρίλ Πετρένκο επικεφαλής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

  • [01] Ποτάμι: Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης

    Θετικό είναι σύμφωνα με το Ποτάμι το γεγονός ότι βρίσκεται κοινός τόπος με τους εταίρους, αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιό του για την πορεία των διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ωστόσο προσθέτει πως «δυστυχώς ... οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων».

    «Η συνταγή θυμίζει εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι ο λαός «πληρώνει τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα», ο οποίος -όπως λέει- «δείχνει να αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε στην καταστροφή».

    [02] Οπωσδήποτε συμφωνία για παραμονή στο ευρώ, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

    Καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα δημιουργεί θετικές προοπτικές για την έξοδο από την κρίση.

    Πρέπει, προσθέτει, η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την γλώσσα της αλήθειας, όχι άλλη στο εξωτερικό και άλλη στα non-paper και τις δηλώσεις των υπουργών στο εσωτερικό. Αυτή η τακτική μόνο καθυστέρηση και έλλειμμα εμπιστοσύνης εις βάρος της χώρας δημιούργησε μέχρι σήμερα, αλλά και βαρύ κόστος που όπως φαίνεται θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

    [03] Γιούνκερ: Στόχος μου είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας

    Στόχος μου είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος προσέθεσε ότι όλοι εργάζονται νύχτα μέρα γι' αυτόν τον στόχο.

    [04] Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων - Άνοδος 9% στο χρηματιστήριο

    Μεγάλη υποχώρηση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την επίτευξη συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της.

    Οι τιμές των τίτλων από το πρωί βρίσκονται σε ανοδική πορεία με αποτέλεσμα η απόδοση του 2ετούς ομολόγου να υποχωρεί στη δευτερογενή αγορά στο 23,6% από 28,3% που ήταν το πρωί.

    Αντιστοίχως το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν πριν από λίγο με απόδοση 10,8% από 12,4% που ήταν στην αρχή της ημέρας.

    Εξάλλου, εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Οι επενδυτές προεξόφλησαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά την θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και του κλίματος στην αγορά ομολόγων.

    Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε άνοδο άνω του 20%. O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό

    «Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισημαίνοντας ότι η σκιά των φυλετικών διακρίσεων συνεχίζει να καλύπτει την αμερικανική κοινωνία, λίγες ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας 21χρονος λευκός στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 Αφροαμερικανών.

    «Το θέμα δεν είναι απλά να μην λέμε "νέγρος" δημοσίως επειδή είναι αγένεια, δεν είναι αυτό το οποίο λαμβάνουμε υπόψη μας προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν ο ρατσισμός υφίσταται ή όχι» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της χώρας, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «WTF with Marc Maron» που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

    «Δεν είναι μόνο ένα θέμα παγιωμένων διακρίσεων. Οι κοινωνίες δεν έχουν εξαλείψει απόλυτα, μέσα σε μία ημέρα, τα γεγονότα που συνέβησαν 200 ή 300 χρόνια νωρίτερα» συνέχισε ο Ομπάμα.

    [06] Η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ «άλλαξε» την οικονομική πολιτική της Apple

    Την «οικονομική πολιτική» της όσον αφορά στη νέα της μουσική υπηρεσία αποφάσισε να αλλάξει η Apple, μία ημέρα αφότου η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ αρνήθηκε να επιτρέψει στην εταιρεία να συμπεριλάβει το άλμπουμ της «1989».

    Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε προς την Apple, η Σουίφτ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραχωρούσε στην εταιρεία το δικαίωμα να διαθέσει το δημοφιλέστατο άλμπουμ της, καθώς, όπως υποστηρίζει, ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την τρίμηνη δωρεάν δοκιμή που προσφέρεται στους συνδρομητές οι οποίοι θα εγγράφονται για πρώτη φορά στην υπηρεσία.

    Από την πλευρά της, η Apple έσπευσε να ανακοινώσει ότι πρόκειται αλλάξει την πολιτική της και θα καταβάλει πληρωμές στους καλλιτέχνες που διαθέτουν τα άλμπουμ τους στην υπηρεσία και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

    Η Σουίφτ χαρακτήρισε την πολιτική της εταιρείας «άδικη», υποστηρίζοντας ότι η Apple διαθέτει την οικονομική άνεση για να καλύψει το κόστος.

    [07] Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός ξεκινά

    «Η Άνδρος μας τροφοδοτεί -την οικογένεια μου και εμένα- επί 25 χρόνια με τα υπέροχα καλοκαίρια, το αεράκι της, τα τζιτζίκια, τα σύκα , τις παραλίες και έναν υπόγειο πολιτισμό αναγνωρισμένο, βέβαια, από τον Εμπειρίκο, τον Καραγάτση, τον Πολέμη που ζει μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων της».

    Στο νησί που του προσέφερε το φυσικό σκηνικό για την «Μικρά Αγγλία», επιστρέφει ο Παντελής Βούλγαρης. Αυτή τη φορά όχι για κάποια καινούργια ταινία αλλά επειδή ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 30 Αυγούστου, σε ένα νεότευκτο υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο-πέταλο, 900 θέσεων, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου με συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα-Γιάννη Μηλιώκα και θα συνεχιστούν με «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο (12/8), «Αχαρνής» (17/8), συναυλία της Κατερίνας Πολέμη (20/8) και τέλος, τη Δήμητρα Γαλάνη με το κουαρτέτο Chronos (25/8).

    [08] Χρηματοδότηση ελληνικής συμπαραγωγής από το Eurimages

    Η ταινία «Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμη για να καπνίσω», ελληνικής, γαλλικής και αλγερινής συμπαραγωγής, εξασφάλισε το ποσό των 140.000 ευρώ, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου. Το σχέδιο υποστήριξε ο Αλέξης Γρίβας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και εκπρόσωπος τού Κέντρου στο Eurimages.

    Η ταινία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της συγγραφέως, αλγερινής καταγωγής, Ραϊάνα Ομπερμέγιερ και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της που παρουσιάστηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι.

    Η υπόθεση του έργου συγκεντρώνει εννέα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και βιωμάτων σε ένα χαμάμ στην Αλγερία κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων του ισλαμισμού... Η μοίρα εννέα γυναικών που επαναστατούν, ονειρεύονται ή υποκύπτουν. Μητέρες, ερωμένες ή «αγίες», συγκεντρωμένες σε μια «μήτρα», το χαμάμ, όπου η μάχη ενάντια στην καταπίεση, τη βία και τον πόλεμο εκδηλώνεται μέσα από γέλια και κλάματα, από μυστικά και αποκαλύψεις.

    Πρόκειται για μια καθόλα γυναικεία ταινία, αφού τόσο το cast όσο και το τεχνικό προσωπικό απαρτίζονται αποκλειστικά από γυναίκες. Πρωταγωνίστρια είναι η διάσημη Παλαιστίνια ηθοποιός Hiam Abbass.

    [09] Συναυλία αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων

    Συναυλία με σύνθημα «Γιορτάζουμε- Διεκδικούμε: Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» διοργανώνουν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες αυτή την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

    Θα εμφανιστούν οι «Encardia», Στάθης Δρογώσης, Απόστολος Ρίζος, Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσα Μωυσόγλου, Radio Sol, Nίκος Ζουρνής, Αντιγόνη Μπασακάρου και συγκροτήματα παιδιών μεταναστών δεύτερης γενιάς από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες και το Αφγανιστάν.

    [10] Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής

    Στην «Αναφορά στον Γκρέκο», το αυτοβιογραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στηρίζεται η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος επιστρέφει κινηματογραφικά μετά τον «Ελ Γκρέκο» και το «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι», με μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει προσωρινό τίτλο «Αναφορά στον Ζορμπά».

    Στην ταινία, «τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γ. Σμαραγδής.

    Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. «Θα γίνουν γυρίσματα στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι και την Αντίμπ, στη Βιέννη και το Βερολίνο, καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην παραγωγή», ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης.

    Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον συγγραφέα στα πιο ώριμα χρόνια της ζωής του. Την σύντροφό του Καζαντζάκη, Ελένη, θα υποδυθεί η Μαρίνα Καλογήρου και τον Γιώργο Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης. Βασικούς ρόλους στην ταινία κρατούν επίσης η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Ψάλτης στον ρόλο ενός καλόγερου.

    [11] Δ. Κουτσούμπας: Η νέα πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε συμφωνία-λαιμητόμο για τον λαό

    «Η νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές οδηγεί σε συμφωνία-λαιμητόμο για το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

    «Οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού είναι άλλες: κατάργηση μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, δηλαδή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση, αποδέσμευση, με τον λαό στην εξουσία» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

    [12] Ν. Κοτζιάς: Η χώρα μας δεν θα δεχθεί όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της ΕΕ στα ενεργειακά

    «Η χώρα μας δεν θα δεχθεί οποιουσδήποτε όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της ΕΕ στον τομέα της ενέργειας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην παρέμβασή του, σήμερα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. «Δεν μπορεί να τίθενται ως όροι και προϋποθέσεις παράμετροι και στοιχεία που είναι εκτός των συνθηκών του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Συμφωνιών μας, στον τομέα της ενέργειας», επισήμανε.

    Στο θέμα της ενέργειας -όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμβουλίου-, υπογράμμισε τις δυσκολίες της ενεργειακής διπλωματίας στην ΕΕ λόγω των διαφορετικών συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία της «χρειάζεται μια καλή συνεργασία ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα κράτη-μέλη, συνεργασία που πρέπει να επεκτείνεται, όμως, και σε όλα τα επίπεδα διαπραγμάτευσης και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες δυνατότητες των κρατών-μελών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, τα οποία πρωτίστως θα πρέπει να σέβονται οι εταίροι της ΕΕ.

    [13] Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Οι επενδυτές προεξόφλησαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά την θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και του κλίματος στην αγορά ομολόγων.

    Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε άνοδο άνω του 20%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 754,99 μονάδες (+9,84%) Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 136,89 εκατ. ευρώ.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,7δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίασης της Παρασκευής. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 8,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 7,17%.

    [14] Θετική αποδοχή από ΕΚΤ των ελληνικών προτάσεων

    Οι προτάσεις που κατέθεσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με στέλεχος που έχει γνώση του θέματος.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει αύριο εκ νέου προκειμένου να χορηγήσει πρόσθετη ρευστότητα στο ελληνικό σύστημα μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Ήδη σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να αυξηθεί περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του ELA.

    Ωστόσο μετά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ της ΕΚΤ όσο και μετά αυτή της περασμένης Παρασκευής δεν διέρρευσε το πρόσθετο ποσό που ενέκρινε η ΕΚΤ. Ωστόσο τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το ανώτατο πλαφόν του ELA έχει αυξηθεί από τα 84,1 δισεκατομμύρια ευρώ (που ήταν την προηγούμενη Τετάρτη) στα περίπου 88,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τονπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    [15] Ο Ρώσος Κιρίλ Πετρένκο επικεφαλής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

    O Ρώσος μαέστρος Κιρίλ Πετρένκο, ένας εσωστρεφής μουσικός που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κριτικούς, θα διευθύνει την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βερολίνου από το 2018, καθώς αντικατέστησε τον Βρετανό Σάιμον Ράτλ, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της περίφημης ορχήστρας.

    Ο 43χρονος μουσικός, που είχε και στο παρελθόν την ευκαιρία να διευθύνει την ορχήστρα ως επίσημος προσκεκλημένος --συγκεκριμένα το 2006, το 2009 και το 2012--, θα διαδεχθεί τον Βρετανό Ράτλ που με τη σειρά του θα αναλάβει επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, γνωστοποίησε η Φιλαρμονική του Βερολίνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Νυν μουσικός διευθυντής της όπερας του Κρατιδίου της Βαυαρίας στο Μόναχο, ο Κιρίλ Πετρένκο, βρισκόταν μεταξύ των επικρατέστερων για την ανάληψη της περίοπτης αυτής θέσης ακόμα και αν οι ειδήμονες φαντάζονταν μια μονομαχία μεταξύ δύο άλλων μεγάλων φαβορί: του Ισραηλινοαργεντίνου Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, 72 ετών, και του Γερμανού Κριστιάν Τίλεμαν, 56 ετών, που διευθύνει την όπερα της Δρέσδης.

    «Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει με λέξεις τι αισθάνομαι, από ευφορία και χαρά έως δέος και αμφιβολία, κάθε συναίσθημα» δήλωσε ο Πετρένκο σε μία ανακοίνωση, όπου επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2015 - 16:32:12 UTC