Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσημέρι η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
  • [02] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της
  • [03] Νέο Eurogroup σήμερα
  • [04] Σεισμός 5,8 βαθμών στην Αλάσκα
  • [05] Charlie Hebdo: H Κρ. Λαγκάρντ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει σε παιδιά τη λύση της ελληνικής κρίσης
  • [06] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

  • [01] Το μεσημέρι η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

    Το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

    Χθες η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απηύθυνε και πάλι έκκληση για την ευρύτερη δυνατή σύμπλευση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης υπερψηφίζουν (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ).

    Κατηγόρησε όμως όσους δεν κράτησαν την διαφωνία τους στο σοβαρό επίπεδο που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοθέτημα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους , μίλησαν για «ότι ο καθένας θυμάται για να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας», έθεσαν ζητήματα δεδηλωμένης και μίλησαν για μια συμφωνία που δεν την ξέρει κανείς «για και να προκαταλάβουν πολιτικές εξελίξεις που θα ήθελαν να υπάρξουν».

    [02] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της

    Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες και η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών.Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών θα συνεχισθούν σήμερα στις 10:00, ώρα Ελλάδος.

    Νωρίτερα στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια για να συζητήσουν λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

    Σύμφωναμε ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

    Στη συνάντηση που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στις συνομιλίες συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ΚλάουςΡέγκλινγκ καθώς επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

    [03] Νέο Eurogroup σήμερα

    Νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ορίσθηκε για σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση τουEurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

    Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το πού βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα, πρόσθεσε.

    [04] Σεισμός 5,8 βαθμών στην Αλάσκα

    Σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην Αλάσκα, με επίκεντρο 121 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άνκορατζ και εστιακό βάθος 115 χμ, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Ο σεισμός, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα), ταρακούνησε κτίρια για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα στη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, είπε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

    Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Ανίτα Σελ, είπε ότι δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές τραυματισμών ή ζημιών.

    Αρχικά, το ινστιτούτο είχε καταγράψει τον σεισμό ως 5.6 στη κλίμακα Ρίχτερ, αλλά αργότερα τον αναβάθμισε σε 5.8.

    [05] Charlie Hebdo: H Κρ. Λαγκάρντ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει σε παιδιά τη λύση της ελληνικής κρίσης

    Σε φόντο κίτρινο, το προφίλ της Κριστίν Λαγκάρντ στο πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo», δεν ξεγελάει κανέναν: Γκρίζο μαλλί, επιβλητική μύτη και θεληματικά μπράτσα, κρατούν σταθερά την κεφαλή κάποιου δυστυχή μέσα σε δοχείο νερού, ή γιατί όχι, κάποιου άλλου δηλητηριώδους υγρού.

    «Σώστε την Ευρώπη» λέει με κόκκινα γράμματα ο τίτλος. «Πνίξτε τους Έλληνες» εξηγεί η επιγραφή κάτω από την ένρινη προεξοχή της κυρίας.

    Σε εσωτερική της σελίδα η σατιρική «Charlie H.» αναπτύσσει με τον δικό της ειρωνικό τρόπο, τις απόψεις της για τον «απογοητευτικό» ελληνικό λαό που «κωφεύει και δεν υπακούει στις καλές συμβουλές του ΔΝΤ».

    Κατά την Λαγκάρντ, εξηγεί το δημοσίευμα, «η ελληνική δημοκρατία που γεννήθηκε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, δεν έχει παρ' όλα αυτά, ακόμη αρκετά ενηλικιωθεί (...)

    Οι Έλληνες δεν θέλουν να μεγαλώσουν, απόδειξη ότι στην Πελοπόννησο - σκεφθείτε! - παίρνουν σύνταξη 600 ευρώ, που είναι μάλλον χαρτζιλίκι για μικρά παιδιά, γι αυτό και η Λαγκάρντ τους τα ψέλνει... Εκτός και εάν έχει άλλη μυστική αποστολή..»

    «Λέγεται ότι απαιτείται μια ολόκληρη ζωή για να μάθει κάνεις να ζωγραφίζει σαν παιδί. Είναι καιρός για το ΔΝΤ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει τα παιδιά να λύσουν την ελληνική κρίση» καταλήγει το δημοσίευμα.

    [06] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

    Ο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ τόνισε τη Δευτέρα στο δικαστήριο ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέρασμα δεν θα είχε διαπραχθεί, ούτε καν επιχειρηθεί εάν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση. «Η επίθεση έγινε κατ' εφαρμογήν των αρχών και των σκοπών της οργάνωσης».

    Νωρίτερα, ο εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων ψαράδων είπε στο δικαστήριο ότι αν κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, 41 από τους 68 κατηγορούμενους θα βρίσκονται χωρίς Πολιτική Αγωγή απέναντί τους, μεταξύ αυτών και οι 18 βουλευτές και πρώην βουλευτές της ηγετικής ομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2015 - 4:32:07 UTC