Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ
  • [02] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της
  • [03] Φονική έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κομπάνι της Συρίας
  • [04] Η κόρη της Γ. Χιούστον μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης ασθενών σε τελικό στάδιο
  • [05] Στην αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα επικεντρώνεται ο γερμανικός Τύπος
  • [06] Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο
  • [07] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [08] Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα
  • [09] Μοσκοβισί: Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος το μεσημέρι θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με εταίρους στους οποίους και θα επισημάνει την ανάγκη να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει άμεσα καθώς υπάρχει κίνδυνος ενός «ατυχήματος».

    [02] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της

    Η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών ολοκληρώθηκε χθες βράδυ ύστερα από δύο ώρες. Ο κ.Τσίπρας αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών θα συνεχισθούν σήμερα στις 10:00, ώρα Ελλάδος.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι από τις 7:00 ώρα Ελλάδος συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων τα οποία συζητάνε τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

    Σύμφωναμε ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

    Στη συνάντηση που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στις συνομιλίες συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ΚλάουςΡέγκλινγκ καθώς επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

    [03] Φονική έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κομπάνι της Συρίας

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξαρράγη σήμερα στη συριακή πόλη Κομπάνι, κοντά στην τουρκική μεθόριο, ενώ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση από τρεις πλευρές της πόλης, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.Από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στην πόλη αλλά ακόμη δεν είναι γνωστός ο απολογισμός, είπε ο ίδιος.

    [04] Η κόρη της Γ. Χιούστον μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης ασθενών σε τελικό στάδιο

    Η Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, κόρη της εκλιπούσης τραγουδίστριας Γουίτνι Χιούστον, μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης ασθενών σε τελικό στάδιο, πέντε μήνες αφότου βρέθηκε αναίσθητη μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της, ανακοίνωσε χθες η οικογένειά της, η οποία μάλιστα κατέθεσε αγωγή για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και κλοπή εναντίον του συντρόφου της διεκδικώντας αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η 22χρονη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στα τέλη Ιανουαρίου έχοντας βρεθεί αναίσθητη μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της σε προάστιο της Ατλάντα των ΗΠΑ. Τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα και λίγο αργότερα η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη.Ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάστασή της αλλά φέρεται ότι έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία κι ότι μετά το περιστατικό υποστηρίζεται μηχανικά.

    [05] Στην αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα επικεντρώνεται ο γερμανικός Τύπος

    Στην αποτυχία να επιτευχθεί χθες συμφωνία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

    «Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι πριν την έναρξη σήμερα της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να βρουν λύση στην επικίνδυνη κρίση στην Ελλάδα.

    Μετά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία διήρκησε 90 λεπτά και δεν είχε αποτέλεσμα, σήμερα αναμένεται να ξανασυναντηθούν εκτάκτως, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των θεσμών.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών: «Ενημερώσαμε τους υπουργούς μόνο για τις προόδους που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε».

    «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Σύμφωνα με διπλωμάτες, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών ο Τσίπρας ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας προς τον ΕΜΣ, κάτι που οι πιστωτές αρνήθηκαν.

    Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι η επιθυμία της Αθήνας για αναδιάρθρωση του χρέους της είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. «Πολλοί το θεωρούν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας από την πίσω πόρτα», σχολίασε.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ήδη επισημάνει από τη Δευτέρα ότι οι ηγέτες των 19 χωρών της ευρωζώνης συμφωνούν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

    Η εφημερίδα Die Zeit σημειώνει: «Οι νυχτερινές διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο», ενώ προσθέτει ότι παρότι οι συζητήσεις διήρκησαν ως αργά το βράδυ δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

    Όμως, προσθέτει η εφημερίδα, οι υπουργοί Οικονομικών χρειάζονται μια βάση για συμφωνία ως σήμερα το μεσημέρι.

    Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι μένουν λίγες ώρες για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

    Εξάλλου η γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι δεν έγιναν γνωστά επισήμως τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων. Παρόλα αυτά από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι η Αθήνα μένει σταθερή στις θέσεις της.

    Πάντως η FAZ εξηγεί ότι ήδη από χθες το απόγευμα, πριν τη σύνοδο του Eurogroup, είχε διαφανεί ότι θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία καθώς οι θεσμοί είχαν ζητήσει από την Αθήνα να προχωρήσει σε βελτιώσεις στις προτάσεις της, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντιμετώπισε πιο επικριτικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις προτάσεις της Ελλάδας.

    «Η βασανιστική αναζήτηση για έναν συμβιβασμό», τιτλοφορείται η Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι προφανώς ο Τσίπρας σχεδιάζει συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών κρατών. Παρόλα αυτά, υπογραμμίζει η Handelsblatt, ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης είναι λίγος.

    Το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σημειώνει ότι ο αν και δεν επετεύχθη συμφωνία χθες, οι πολίτες στην Ελλάδα παραμένουν εκπληκτικά ήρεμοι.

    [06] Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.Ομάδα αγνώστων ατόμων πέταξε μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν επί της οδού Τοσίτσα, ενώ νωρίτερα έκαψε κάδους απορριμμάτων.

    [07] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

    Ο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ τόνισε τη Δευτέρα στο δικαστήριο ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέρασμα δεν θα είχε διαπραχθεί, ούτε καν επιχειρηθεί εάν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση. «Η επίθεση έγινε κατ' εφαρμογήν των αρχών και των σκοπών της οργάνωσης».

    Νωρίτερα, ο εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων ψαράδων είπε στο δικαστήριο ότι αν κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, 41 από τους 68 κατηγορούμενους θα βρίσκονται χωρίς Πολιτική Αγωγή απέναντί τους, μεταξύ αυτών και οι 18 βουλευτές και πρώην βουλευτές της ηγετικής ομάδας.

    [08] Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα

    Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα πραγματοποιούν τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας την Κυριακή 28 Ιουνίου. Διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.

    Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας, έχει δύο ακόμη στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας, το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης, ενώ ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι και χρονολογούνται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (χειμώνας - άνοιξη) θα αντικρύσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.

    [09] Μοσκοβισί: Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία

    Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.

    Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με στέρεες μεταρρυθμίσεις και ένα εξασφαλισμένο μέλλον, τόνισε και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτό θα εργαστούμε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2015 - 6:32:10 UTC