Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας
  • [02] Βέβαιος για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Α. Μέρκελ: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα
  • [04] Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε η Ν. Βαλαβάνη
  • [05] Β. Φάιμαν: Να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος
  • [06] Ο ΠτΔ στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα
  • [07] Α. Μέρκελ: Δεν έχει υπάρξει η αναγκαία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
  • [08] Προς νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας

    Ξεκάθαρο μήνυμα πως το ευρωπαϊκά μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως διαμήνυσε στους εταίρους ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ και πως ανεξάρτητα από «τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης», οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων με αλληλεγγύη, γιατί οι Έλληνες «έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

    Επίσης, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις στιγμές για τη χώρα επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη». «Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση» σημείωσε και επισήμανε πως «με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας»

    Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στους εταίρους πως «θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους», καθώς όπως είπε η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με ανάπτυξη.

    [02] Βέβαιος για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Βέβαιος ότι θα επέλθει συμβιβασμός που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να βγουν από την κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

    «Η Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός. Μετά τις συνολικές ελληνικές προτάσεις είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Α. Μέρκελ: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε ηγετικά στελέχη κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο πηγές που έλαβαν μέρος σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

    Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η Μέρκελ είπε επίσης στους ηγέτες κομμάτων που ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωκοινοβουλίου ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί "να την εκβιάσει" η Ελλάδα.

    Άλλοι συμμετέχοντες στη συνάντηση του ΕΛΚ απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τι είπε η Μέρκελ.

    Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, μετά το Eurogroup, η Α. Μέρκελ δήλωσε: "Απ' όσα άκουσα σήμερα, δεν έχουμε ακόμη κάνει τις αναγκαίες προόδους" στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

    [04] Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε η Ν. Βαλαβάνη

    Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

    Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.

    Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.

    [05] Β. Φάιμαν: Να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος

    Την ανάγκη εξασφάλισης βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

    Είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτό το βήμα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι προτού υπάρξει μια βιωσιμότητα του χρέους δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις και το θέμα αυτό πρέπει να προκύψει σε ένα επόμενο βήμα, μετά από μία απόφαση, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι στην Ελλάδα θέσεις εργασίας.

    [06] Ο ΠτΔ στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα

    Τη σταθερή στήριξή του στη διαπραγματευτική προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [07] Α. Μέρκελ: Δεν έχει υπάρξει η αναγκαία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

    "Απ' όσα άκουσα σήμερα, δεν έχουμε ακόμη κάνει τις αναγκαίες προόδους" στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής μετά το τέλος του Eurogroup.

    [08] Προς νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο

    Προς την κατεύθυνση της σύγκλησης νέας συνεδρίασης του Eurogroup το Σάββατο κινούνται τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

    Ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν επίσης ότι το ευκταίο θα ήταν η συμφωνία αυτή να επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων το ταχύτερο δυνατό εντός των προσεχών ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2015 - 16:32:12 UTC