Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Η συζήτηση θα συνεχιστεί, με στόχο τη σύγκλιση
  • [03] Β. Φάιμαν: Να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: H εξοντωτική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα για Ιράν, Ισλαμικό Κράτος και Ουκρανία
  • [06] Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

  • [01] Ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

    Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, από σήμερα, Παρασκευή οι δικαιούχοι των παροχών σίτισης, ρεύματος και στέγασης, θα μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εάν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ενώ όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται, θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως τις 3 Ιουλίου.

    Σήμερα επίσης, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα «Taxis» του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τα ακίνητά τους στο πρόγραμμα παροχής στέγης, ενώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ οι κάρτες σίτισης.

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Η συζήτηση θα συνεχιστεί, με στόχο τη σύγκλιση

    «Δυο έγγραφα πήγαν στο Eurogorup. Το ένα ήταν των θεσμών και ένα το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στην τελευταία πρόταση των θεσμών που πήραμε αργά χτες το βράδυ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, την Πέμπτη, προσθέτοντας πως «έγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα» και επισήμανε:

    «Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένοι συνάδελφοι διαφώνησαν και άσκησαν κριτική και στο κείμενο των θεσμών. Οπότε συμφωνήσαμε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα-αύριο, με στόχο τη σύγκλιση τόσο των κειμένων όσο και γενικότερα στο Eurogroup».

    Διαβάστε επίσης:

    Προς νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο

    [03] Β. Φάιμαν: Να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος

    Την ανάγκη εξασφάλισης βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

    Είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτό το βήμα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι προτού υπάρξει μια βιωσιμότητα του χρέους δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις και το θέμα αυτό πρέπει να προκύψει σε ένα επόμενο βήμα, μετά από μία απόφαση, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι στην Ελλάδα θέσεις εργασίας.

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: H εξοντωτική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς

    Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς. Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ , Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε αρκετές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να συνεχιστεί χθες βράδυ ως τις τρεις το πρωί και να ξαναρχίσει πάλι σήμερα στις εννιά το πρωί.

    «Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος», δήλωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ. «Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας που δεν με αφήνει να κοιμηθώ», «δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι», είπε. Δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος εργασίας, ούτε για εμάς, ούτε για εσάς (τους δημοσιογράφους), είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

    Από την πλευρά του ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Όπως είπε, οι ηγέτες έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των συνεπειών της. Πρόσθεσε ότι δε χρειάζεται να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα και είπε ότι οι ηγέτες καλούν να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα για Ιράν, Ισλαμικό Κράτος και Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες, στην πρώτη τους συνομιλία από τον Φεβρουάριο, για να ανταλλάξουν απόψεις για τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν, την κατάσταση στη Συρία και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Λευκός Οίκος σε γραπτή δήλωση.

    «Οι ηγέτες συζήτησαν την αυξανόμενα επικίνδυνη κατάσταση στη Συρία, και υπογράμμισαν τη σημασία της ενότητας μεταξύ των κρατών της Ομάδας P5+1 στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου Ομπάμα, αναφερόμενο στην ομάδα των έξι χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε επίσης στον Πούτιν ότι η Ρωσία οφείλει να σεβαστεί τους όρους της εκεχειρίας με την Ουκρανία, «συμπεριλαμβανόμενης και της απόσυρσης όλων των ρωσικών στρατευμάτων από ουκραϊνικά εδάφη».

    [06] Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

    «Μονόδρομος, για το δικαστήριο η αποβολή της Πολιτικής Αγωγής για την εγκληματική οργάνωση» σύμφωνα με τους υπερασπιστές των κατηγορούμενων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν τις δευτερολογίες τους.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης που τοποθετήθηκαν την Πέμπτη, όγδοη μέρα της δίκης, υποστήριξαν ότι οι συνάδελφοί τους της Πολιτικής Αγωγής θεωρούν ως θέσφατο το παραπεμπτικό Βούλευμα, λόγω «ένδειας στοιχείων» και λόγο για «δριμύτητα και ιδεολογική φόρτιση» στον λόγο της Πολιτικής Αγωγής η οποία «επιχειρεί με ιδεολογικά επιχειρήματα και πολιτικό λόγο» να αντιπαλέψει την ποινική διαδικασία.

    Ο εκ των συνηγόρων του βουλευτή Γιάννη Λαγού, μάλιστα, υποστήριξε πως οι πολιτικώς ενάγοντες επικαλούνται «διάφορα στοιχεία» με μόνο στόχο να δημιουργήσουν εναντίον του εντυπώσεις. «Θέλησαν να προάγουν τον Γιάννη Λαγό ως τον μεγαλύτερο εγκληματία της χώρας», ανέφερε.

    Στο μεταξύ, με βουλεύματά του, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την αποφυλάκιση στις 11 Ιουλίου του βουλευτή Γιώργου Γερμενή και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου λόγω λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

    Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 4:32:10 UTC