Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ: Η αυριανή ημέρα θα είναι καθοριστική για Ελλάδα και Ευρώπη
  • [02] Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έχουν εισπράξει τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη ρύθμιση των οφειλών
  • [03] Τζ. Λιού: Η Αθήνα και οι πιστωτές της «παίζουν με τη φωτιά»
  • [04] Τουλάχιστον 13 νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Κουβέιτ
  • [05] Η Μέρκελ παροτρύνει τον Τσίπρα να δεχθεί τη «γενναιόδωρη» προσφορά των πιστωτών
  • [06] Συνεχίζουμε τον αγώνα εκ μέρους του ελληνικού και ευρωπαϊκού λαού
  • [07] Χειρότερη από μνημόνιο η πρόταση των θεσμών

  • [01] Γιούνκερ: Η αυριανή ημέρα θα είναι καθοριστική για Ελλάδα και Ευρώπη

    H αυριανή ημέρα είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

    «Είμαι αισιόδοξος αλλά όχι υπεραισιόδοξος», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί τελεσιγράφων, είπε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και πως ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο θα προσπαθήσει να επιτύχει τη σύγκλιση των απόψεων. «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα», ξεκαθάρισε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, σημείωσε πως η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση είναι χρονική και δεν προέρχεται από το Eurogroup, όχι οι ηγέτες, όχι οι υπουργοί. «Είναι γεγονός πως απέχουμε τρεις μέρες από την Τρίτη που είναι καθοριστικής σημασίας μέρα», δήλωσε.

    Επιπλέον, ο Γιούνκερ τόνισε πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ότι οι τρεις θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή θέση. «Οι Έλληνες φίλοι μας, για δικούς τους λόγους, έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Eurogroup», σχολίασε.

    [02] Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έχουν εισπράξει τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη ρύθμιση των οφειλών

    Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    Ο κ. Στρατούλης έκανε δεκτή την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λεουτσάκου, Θανάση Πετράκου, Γιάννη Σταθά και Δέσποινας Χαραλαμπίδου, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία για ακόμη έναν μήνα, «αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αίτημα χιλιάδων οφειλετών, που δεν έχουν καταφέρει να υπαχθούν ακόμη στη ρύθμιση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

    Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ύψους πάνω 5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 250.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

    [03] Τζ. Λιού: Η Αθήνα και οι πιστωτές της «παίζουν με τη φωτιά»

    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της παίζουν με τη φωτιά καθώς καθ' επανάληψη βρίσκονται ενώπιον προθεσμιών σχετικά με συμφωνίες για την παράταση των δανείων διάσωσης, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    «Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όσο περισσότερες φορές έχεις αυτές τις καταστάσεις και όλοι σπεύδουν για να προλάβουν μια προθεσμία», δήλωσε ο Λιου σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.

    «Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να φθάσουν σε συμφωνία με την οποία η Ελλάδα δεν θα περάσει τα βάσανα που μια κατάρρευση θα προκαλούσε και δεν θα δημιουργεί κινδύνους ούτε για την ευρωπαϊκή ούτε για την παγκόσμια οικονομία».

    [04] Τουλάχιστον 13 νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Κουβέιτ

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κουβέιτ κατά την επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους, για την οποίατην ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

    Η επίθεση έγινε τη δεύτερη Παρασκευή του ιερού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής στο τέμενος Αλ-Ιμάμ αλ-Σαντέκ στην Πόλη του Κουβέιτ.

    Σε ανακοίνωσή της, η «Επαρχία της Ναζντ», η οποία εμφανίσθηκε πρόσφατα ως ο σαουδαραβικός κλάδος του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει πως ένας καμικάζι, ο Αμπού Σουλεϊμάν αλ-Μουάχιντ, πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον τεμένους που «διέδιδε τη σιιτική διδασκαλία μεταξύ του σουνιτικού πληθυσμού».

    [05] Η Μέρκελ παροτρύνει τον Τσίπρα να δεχθεί τη «γενναιόδωρη» προσφορά των πιστωτών

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη «γενναιόδωρη», όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, λέγοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Αθήνα να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση των εταίρων της στην ευρωζώνη.

    «Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου. «Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος

    [06] Συνεχίζουμε τον αγώνα εκ μέρους του ελληνικού και ευρωπαϊκού λαού

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών

    Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές .

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

    [07] Χειρότερη από μνημόνιο η πρόταση των θεσμών

    Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές στις Βρυξέλες το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο .Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί κα τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 14:32:11 UTC