Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έχουν εισπράξει τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη ρύθμιση των οφειλών
  • [02] «Το φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Turkish - Greek Stream θα φτάσει πιο γρήγορα στην ΕΕ, σε σχέση με εκείνο του Tanap»
  • [03] Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία ως τις 15 Ιουλίου
  • [04] Τζ. Λιου: Χρειάζεται μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους
  • [05] Τρομοκρατικό «χτύπημα» στη Γαλλία
  • [06] «Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, υποχωρούν οι απειλές και κερδίζει η λογική»

  • [01] Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έχουν εισπράξει τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη ρύθμιση των οφειλών

    Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    Ο κ. Στρατούλης έκανε δεκτή την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λεουτσάκου, Θανάση Πετράκου, Γιάννη Σταθά και Δέσποινας Χαραλαμπίδου, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία για ακόμη έναν μήνα, «αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αίτημα χιλιάδων οφειλετών, που δεν έχουν καταφέρει να υπαχθούν ακόμη στη ρύθμιση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

    Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ύψους πάνω 5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 250.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

    [02] «Το φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Turkish - Greek Stream θα φτάσει πιο γρήγορα στην ΕΕ, σε σχέση με εκείνο του Tanap»

    Το φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί στην ΕΕ μέσω του λεγόμενου αγωγού Turkish Stream, θα φθάσει στους Ευρωπαίους καταναλωτές πριν από το αντίστοιχο που σχεδιάζεται να μεταφέρεται μέσω του αγωγού Tanap, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

    Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, έκανε λόγο για δυνατότητες «ενοποίησης» των δύο σχεδίων κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας: «Αναμφίβολα, βλέπουμε δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, ώστε εκείνες οι επεξεργασίες που είχαν γίνει για τα σχέδια μεταφοράς αερίου μέσω του αγωγού Tanap στην ευρωπαϊκή αγορά, να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της εργασίας μας για το σχέδιο Turkish Stream και αντιστοίχως για τη μεταφορά αερίου από τα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας», είπε ο κ. Μίλερ. Τα δύο σχέδια, «μπορούν να ενοποιηθούν στον έναν ή τον άλλο βαθμό στο έδαφος της ΕΕ» συμπλήρωσε.

    [03] Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία ως τις 15 Ιουλίου

    Παρατείνεται ως τις 15 Ιουλίου 2015 ,η προθεσμία για την συμμετοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα. Τη σχετική τροπολογία πρόκειται να καταθέσει η Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

    Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας ανταποκρινόμενη στα δεκάδες αιτήματα πολιτών που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, με την τροπολογία αυτή το υπουργείο στοχεύει στη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση τουλάχιστον όσες υποθέσεις βρίσκονται στη τελική φάση. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών περίπου 750.000 φορολογούμενοι έχουν μπει στη ρύθμιση , ρυθμίζοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

    Εν τω μεταξύ δεκτή έκανε την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

    [04] Τζ. Λιου: Χρειάζεται μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ακόμη πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

    «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance μία ημέρα πριν διεξαχθεί μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.

    «Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά τις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού», ανέφερε.

    «Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία», είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο "σοκ".

    [05] Τρομοκρατικό «χτύπημα» στη Γαλλία

    Μια αποκεφαλισμένη σορός και ένα λάβαρο με μια επιγραφή στα αραβικά βρέθηκαν στο εργοστάσιο μιας αμερικανικής εταιρείας στη νοτιοανατολική Γαλλία σήμερα αφού ένας άνδρας έριξε ένα φορτηγάκι πάνω σε δεξαμενές με αέριο, προκαλώντας μια ισχυρή έκρηξη.

    Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Dauphine, το κεφάλι του θύματος, στο οποίο είχε γραφτεί επίσης ένα μήνυμα στα αραβικά, βρέθηκε να κρέμεται από έναν φράχτη.

    Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το θύμα ήταν ο προϊστάμενος του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος έκανε παραδόσεις για την εταιρεία. Οι δυο τους είχαν πάει στο εργοστάσιο για να κάνουν μια παράδοση, αλλά ο ύποπτος φέρεται ότι δολοφόνησε και αποκεφάλισε τον 50χρονο προϊστάμενό του πριν μπει στο εργοστάσιο με το αυτοκίνητο.

    Ο δράστης της επίθεσης τραυματίστηκε από την έκρηξη και συνελήφθη. Η σύζυγός του αργότερα τέθηκε υπό κράτηση, ενώ οι γαλλικές αρχές ανακρίνουν τουλάχιστον ένα πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες ότι είναι συνεργός του.

    Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, πριν εγκαταλείψει εσπευσμένα τη Σύνοδο Κορυφής για να επιστρέψει στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο περί τρομοκρατικής επίθεσης και δεσμεύθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να προληφθούν πιθανές μελλοντικές τέτοιες ενέργειες στη χώρα, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις επιθέσεις ισλαμιστών ενόπλων τον Ιανουάριο στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό πολυκατάστημα.

    Αναφερόμενος επίσης σε μια επίθεση στην Τυνησία η οποία στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους και σε μια επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Κουβέιτ που είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε όλες τις χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις απειλές για την ασφάλειά τους.

    "Δεν υπάρχει καμιά άλλη σύνδεση πέραν του ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός", είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανέφερε πως ο ύποπτος ονομάζεται Γιασίν Σαχλί. Επισήμανε ότι δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας την περίοδο 2006-2008 διότι υπήρχαν υποψίες πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από ισλαμιστές.

    [06] «Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, υποχωρούν οι απειλές και κερδίζει η λογική»

    Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδριάζει αυτή την ώρα το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    «Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

    Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στη φράση "game is over" που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών». Η πρότασή τους, προσθέτουν, είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ κ.α. και υπογραμμίζουν ότι :

    «Όσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική», ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να χαράξει την τακτική των επομένων 24 ωρών που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 20:32:09 UTC