Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 12:00 το μεσημέρι η συζήτηση και η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα
  • [02] Τυνησία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Σους
  • [03] Φ. Γεννηματά: «Οχι» σε δημοψήφισμα «ναι» σε εκλογές
  • [04] Ναι στη συμφωνία λέει το ΚΙΔΗΣΟ
  • [05] Τρισδιάστατοι εκτυπωτές, το μέλλον της καρδιοχειρουργικής
  • [06] Έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

  • [01] Στις 12:00 το μεσημέρι η συζήτηση και η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα

    Σύμφωνα με την εκδοθείσα ημερήσια διάταξη, θα διεξαχθεί «συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

    Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

    Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ

    Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

    Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015».

    [02] Τυνησία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Σους

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ενός ενόπλου σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλης Σους της Τυνησίας χθες, με ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Η πλειονότητα των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον ενός ξενοδοχείου χθες στην Τυνησία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είναι Βρετανοί υπήκοοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χαμπίμπ Εσίντ, κάνοντας επίσης λόγο περί Γερμανών, Βέλγων και Γάλλων υπηκόων μεταξύ των θυμάτων.

    Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης ανέρχεται σε 38 και όχι σε 39, καθώς η μια από τις σωρούς ανήκει στον δράστη.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον Εσίντ, η κυβέρνηση της Τυνησίας πρόκειται να κλείσει μέσα σε μία εβδομάδα 80 τεμένη που παραμένουν εκτός του κρατικού ελέγχου διότι υποκινούν τη βία, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση.

    Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [03] Φ. Γεννηματά: «Οχι» σε δημοψήφισμα «ναι» σε εκλογές

    «Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας. Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τις πρώτες προωινές ώρες για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφσμα.

    Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.

    «Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού και τη κρίση του . «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

    [04] Ναι στη συμφωνία λέει το ΚΙΔΗΣΟ

    Υπερ του "Ναι" σε συμφωνία στο δημοψήφισμα τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή του τα ξημερώματα. Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «το δημοψήφισμα που εισηγείται, μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στον Ελληνικό λαό», και αυτό δεν έχει, όπως αναφέρει, καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου.

    [05] Τρισδιάστατοι εκτυπωτές, το μέλλον της καρδιοχειρουργικής

    Αν έλεγες πριν από μερικά χρόνια σε έναν καρδιοχειρουργό ότι θα έφτιαχνε μόσχευμα την ώρα της επέμβασης με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή και θα το τοποθετούσε επί τόπου στον ασθενή, θα θεωρούσε ότι του λες το τελευταίο ιατρικό ανέκδοτο.

    Σήμερα ακόμη κάτι τέτοιο αποτελεί εικόνα από το μέλλον, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ καρδιοχειρουργικής του Ευαγγελισμού, καρδιοχειρουργό Παναγιώτη Δεδεηλία, αυτό το μέλλον δεν φαντάζει πλέον τόσο μακρινό. Άλλωστε η καρδιοχειρουργική είναι μία ειδικότητα η οποία βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την εξέλιξη της τεχνολογίας και σύμφωνα με τον κ. Δεδεηλία η ειδικότητα δεν θα είχε αναπτυχθεί, αν δεν είχε ανακαλυφθεί το μηχάνημα της εξωσωματικής κυκλοφορίας.

    Όπως αναφέρει ο έγκριτος καρδιοχειρουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «από τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας που έχουν σχέση με την καρδιοχειρουργική και τα οποία έχουν μεγάλη κλινική σημασία, γιατί αφορούν μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού είναι: οι νέες αυτοεκπτυσσόμενες βαλβίδες χωρίς ράμματα, οι μικρότερες συσκευές υποβοήθησης της αριστεράς κοιλίας LVAD (left ventricular assist device) της καρδιάς και η ενδοαυλική θεραπεία των παθήσεων της αορτής».

    [06] Έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

    Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες,» και επισημαίνει πως « σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» προτείνοντας, όπως λέει, « ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»,

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο, και τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2015 - 8:32:16 UTC