Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδονται τα σενάρια περί παραίτησης του Προκόπη Παυλόπουλου
  • [02] Δημήτρης Βίτσας: Θα εργαστούμε ώστε ο λαός να δηλώσει ελεύθερα τη βουλησή του
  • [03] M.Βορίδης:Η κυβέρνηση εκτελεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη
  • [04] Με το δημοψήφισμα μπήκε σφαίρα στη θαλάμη της ρώσικης ρουλέτας, τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης
  • [05] Σόιμπλε: Η Αθήνα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές «μονομερώς»
  • [06] Η Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ομαλή η τροφοδοσία των ΑΤΜ
  • [07] Μετά το Eurogroup η συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι
  • [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή η απόφαση για την Ελλάδα, κλείνει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις
  • [09] Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο Βέρνερ Φάιμαν
  • [10] Δεξαμενόπλοιο συγκρούσθηκε με κρουαζιερόπλοιο, στο στενό των Δαρδανελίων
  • [11] Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές
  • [12] Δηλώσεις υπουργών Οικονομικών για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα
  • [13] Κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες

  • [01] Διαψεύδονται τα σενάρια περί παραίτησης του Προκόπη Παυλόπουλου

    Ως «ανοησίες» χαρακτηρίζουν ασφαλείς πηγές τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες».

    [02] Δημήτρης Βίτσας: Θα εργαστούμε ώστε ο λαός να δηλώσει ελεύθερα τη βουλησή του

    Να συμμετάσχει μαζικά στο δημοψήφισμα και με θάρρος να ψηφίσει «όχι», κάλεσε το λαό ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

    Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας «θα εργαστούμε ώστε ο λαός να δηλώσει ελεύθερα τη βούλησή του. Θα μπούμε φραγμός στην ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων και καλούμε το λαό να συμμετάσχει μαζικά στο δημοψήφισμα και με θάρρος, σιγουριά και ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης να ψηφίσει όχι».

    Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, οι δανειστές έκαναν πως δεν κατάλαβαν, πως υπήρξαν οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και μια νέα εντολή. Οι εκλογές όμως, όπως εξήγησε, δεν αλλάζουν απλά πρόσωπα, επιλέγουν πολιτικές. Παρ' όλα αυτά, οι δανειστές επέμειναν στις θέσεις τους και νόμιζαν ό,τι η κυβέρνηση μπλοφάρει. Η εντολή μας, όμως, ήταν ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Δεν έχουμε εντολή για ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα. Δεν έχουμε εντολή να υπογράψουμε την καταστροφή της ελπίδας για δημοκρατία στην πράξη.

    Εξάλλου, αναρωτήθηκε: «Ποιός έχει την ευθύνη; Αυτός που προσπαθεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση; αυτός που μια λέει το κείμενο της ελληνικής πλευράς ως καλή βάση συζήτησης και μια το διαγράφει;. Ποιός έχει την ευθύνη; Αυτός που επιλέγει τη δημοκρατική διαδικασία ή αυτός που διαστρέφει το ερώτημα;»

    [03] M.Βορίδης:Η κυβέρνηση εκτελεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη

    «Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα», αυτή θα είναι η απάντηση της Κυριακής από όλους τους Έλληνες πατριώτες, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας με σφοδρότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο να βρεθεί η χώρα μας εκτός Ευρώπης.

    «Εκτελείται ένα οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις ρητορείες της αντινεοφιλελεύθερης Ευρώπης, της άλλης Ευρώπης που οραματίζονται και του δήθεν ευρωπαϊσμού. Στην πραγματικότητα μάς οδηγούν σε μία ψήφο που νομίζουν ότι θα πραγματώσουν το γνωστό σχέδιό τους. Πιο σχέδιο αυτό; Να βρεθούμε εκτός Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

    Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βορίδης διεμήνυσε: «Σας λέμε, λοιπόν, ότι ο κόσμος σας κατάλαβε πάρα πολύ καλά. Και την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του. Και η απάντησή του θα είναι: «Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα».

    [04] Με το δημοψήφισμα μπήκε σφαίρα στη θαλάμη της ρώσικης ρουλέτας, τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης

    «Ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να παίξει στη ρώσικη ρουλέτα που τον καλείται να παίξει», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

    «Σηκώνουμε το γάντι στην ανήθικη και καταστροφική πρόκληση. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα αλλά από εθνική συνεννόηση. Αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της πρότασης, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για το ευρώ, για το μέλλον των παιδιών μας, για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, και σημείωσε χαρακτηριστικά:

    «Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πατήσει τη σκανδάλη. Σχέδιο διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, έβαλε την τελευταία σφαίρα στη θαλάμη μιας ιδιόρρυθμης ρώσικης ρουλέτας που παίζει από καιρό, και πατάει τη σκανδάλη στην τελευταία σκηνή μιας σαπουνόπερας».

    Παράλληλα, ο εισηγητής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κυνηγούσε χίμαιρες και άφησε, όπως είπε, «με περισσή έπαρση να κυλήσουν από τα χέρια του τα χρήματα, να χάσει φίλους και υποστήριξη η χώρα και να σηκώσει κεφάλι η συμμορία της δραχμής»

    [05] Σόιμπλε: Η Αθήνα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές «μονομερώς»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση «έβαλε τέλος μονομερώς στις διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές της καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας.

    «Προς το παρόν, δεν υπάρχει πλέον βάση προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις κανένας από τους συνάδελφούς με τους οποίους μίλησα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα» προσέθεσε ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    «Δεν μπορεί η πλευρά των εταίρων να λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις», σημείωνε κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα.

    Ειδικότερα, επισήμαινε ότι «η πλευρά των θεσμών ήταν εκείνη που στο δεύτερο έκτακτο Eurogroup έθεσε υπό μορφή τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών μέχρι το Σάββατο».

    [06] Η Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ομαλή η τροφοδοσία των ΑΤΜ

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη ερωτηθείσα από το ΑΠΕ- ΜΠΕ τόνισε:

    «Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών, αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν».

    [07] Μετά το Eurogroup η συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι

    Η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής τςη ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

    [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή η απόφαση για την Ελλάδα, κλείνει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις

    Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό. Συνεχίζοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, με αυτήν της την απόφαση κλείνει τις πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες και πρόσθεσε ότι στο αποψινό Eurogroup θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

    «Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργό Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ. Όπως είπε, η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε.

    [09] Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο Βέρνερ Φάιμαν

    Την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, τόνισε ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.

    Συγχρόνως ο Καγκελάριος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μία κατάσταση που οι περισσότερο αδύναμοι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πληθυσμός στις πόλεις, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.

    Μέχρι τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Τρίτης πρέπει να βρεθεί ένας κανονισμός, διαφορετικά κανένας δεν μπορεί να πει τι θα υπάρχει μετά από τρεις εβδομάδες, και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει το άλλο σενάριο, με το οποίο τα πράγματα θα είναι μετά χειρότερα, πρόσθεσε..

    Κατά την άποψη του Καγκελάριου, αν οι θεσμοί δεν κάνουν πλέον κάποια πρόταση και η Ελλάδα απορρίπτει την υπάρχουσα πρόταση, τότε θα υπάρξει ένα αρνητικό σπιράλ που θα επιτείνει τα ήδη δύσκολα προβλήματα, για την Ευρώπη, για την Αυστρία, για τη Γερμανία, για τις χώρες που εξάγουν, αλλά προπάντων για τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

    Ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, όπου είδε από κοντά την επικρατούσα κατάσταση στην κοινωνία, ανέφερε παραδείγματα, όπως ότι ένα ποσοστό 40% των ανθρώπων δεν είναι πλέον ασφαλισμένοι, ή ότι υπάρχει πολύ υψηλή ανεργία ιδιαίτερα στους νέους «που ζουν από τη σύνταξη της γιαγιάς».

    Τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Αυστριακός Καγκελάριος επισήμανε ότι είχε παρευρεθεί στη συζήτηση κατά την οποία η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ακριβώς αυτό, δηλαδή, ότι «πρέπει να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους».

    [10] Δεξαμενόπλοιο συγκρούσθηκε με κρουαζιερόπλοιο, στο στενό των Δαρδανελίων

    Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου "CELESTIAL CRYSTAL" με σημαία Μάλτας, που συγκρούσθηκε τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλλίπολης στο στενό των Δαρδανελίων.

    Στο CELESTIAL CRYSTAL επιβαίνουν οκτακόσιοι πενήντα τρεις (853) επιβάτες, από τους οποίους εκατόν εβδομήντα (170) Έλληνες και τριακόσια ογδόντα δύο (382) μέλη του πληρώματος εκ των οποίων πενήντα (50) Έλληνες.

    Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο πλοία.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πλοίο επικράτησε απόλυτη τάξη και ψυχραιμία στους επιβάτες ενώ ο πλοίαρχος ενημέρωσε άμεσα το πλήρωμα και τις λιμενικές τουρκικές αρχές.

    Το πλοίο αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο.

    [11] Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

    «Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    «Το καλύτερο θα ήταν να μας καλέσουν και πάλι οι εταίροι για να μας κάνουν μια πρόταση που θα ήταν βιώσιμη για τη χώρα και όχι καταστροφική», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Πρόσθεταν, δε, ότι «δεν πιστεύουμε σε αδιέξοδο. Δεν βλέπουμε κάποιον να θέλει να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα».

    [12] Δηλώσεις υπουργών Οικονομικών για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

    «Υπήρχαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ της πρότασης των θεσμών και της ελληνικής πλευράς και θα συνεχίσω την προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάκλ Νούναν. Ανέφερε ότι εξεπλάγη από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα και εξέφρασε τη στήριξή του στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Πρόσθεσε ότι δεν ξέρει τί θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι "πηγαίνουμε προς αχαρτογράφητα νερά".

    Εξάλλου, ο κ. Νούναν ανέφερε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ , Μάριο Ντράγκι σχετικά με το πόσος χρόνος απομένει και τί σκοπεύει να κάνει η Τράπεζα με τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA). Tέλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταφύγει σε δημοψήφισμα, ο Ιρλανδός υπουργός αρνήθηκε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι αυτό είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και δεν θέλει να αναμειχθεί.

    «Το Σχέδιο Β έχει γίνει Σχέδιο Α», δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στούμπ, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία, σχεδόν συναίνεση, μέσα στο Eurogroup που αποκλείει την παράταση. Πρόσθεσε ότι η χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη και πως ως ευρωπαϊστής, αισθάνεται λύπη για τον ελληνικό λαό.

    Σεβόμαστε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, ωστόσο έχει εκλεγεί για να παίρνει αποφάσεις και αυτό θα έπρεπε να κάνει, είπε προσερχόμενος ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πήτερ Καζιμίρ. Ανέφερε πως αν η Ελλάδα απορρίψει την πρόταση που είναι στο τραπέζι, το πρόγραμμα έχει τελειώσει.

    Ο Μαλτέζος, υπουργός Οικονομικών, Έντουαρντ Σκιλούνα δήλωσε πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μια νομιμοποιημένη κίνηση για κάθε κυβέρνηση, ωστόσο η απόφαση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης έρχεται σε μια ατυχή στιγμή, καθώς μένουν λίγες μέρες για τη λήξη της παράτασης. Όπως σημείωσε θα έπρεπε να την είχε λάβει νωρίτερα, γιατί σήμερα ο σκοπός της συνάντησης ήταν να καταλήξουμε σε μια απόφαση και να ζητήσουμε την έγκρισή της αύριο από τα κοινοβούλια.

    [13] Κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες

    Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό.

    Το Eurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

    Το κενό που απομένει στις θέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι σχετικά περιορισμένο, δήλωσε ο Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή δούλευε μέχρι αργά χθες τη νύχτα για να καλυφθεί το κενό αυτό , βάσει της εντολής που έχει λάβει από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

    Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά παράλληλα η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αξιόπιστες και συμπαγείς μεταρρυθμίσεις.

    «Μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ δείξαμε ευελιξία έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στην νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα»

    Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι «στόχος μας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία και η διασφάλιση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, όπως κάναμε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Και η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση «έβαλε τέλος μονομερώς στις διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές της καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας.

    «Προς το παρόν, δεν υπάρχει πλέον βάση προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις (?) κανένας από τους συνάδελφούς με τους οποίους μίλησα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα» προσέθεσε ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2015 - 14:32:13 UTC