Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντώνης Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ
  • [02] Αρχιστράτηγο του «NAI» αποκαλεί τον Γιουνκέρ, ο Δ. Παπαδημούλης
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο παντοτινός φίλος των δανειστών κ. Σαμαράς έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών
  • [04] Το Podemos καταγγέλλει τον "εκβιασμό" εκ μέρους των πιστωτών
  • [05] Ομπάμα - Ολάντ: Προσπάθεια για να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα
  • [06] Ν. Χουντής: Ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
  • [07] Μ. Σουλτς: Το «ναι» στο δημοψήφισμα, καλή βάση για μελλοντική συνεργασία
  • [08] Tην Πέμπτη θα ανοίξουν 850 τραπεζικά καταστήματα για τις συντάξεις

  • [01] Αντώνης Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ

    "Βρισκομαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι "με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ".

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή. Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το "όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγεί στο χάος". Δεύτερον ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Τρίτον με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ. Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.

    Πέμπτον, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

    Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέμματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

    [02] Αρχιστράτηγο του «NAI» αποκαλεί τον Γιουνκέρ, ο Δ. Παπαδημούλης

    Αρχιστράτηγο του «ΝΑΙ» αποκαλεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Σχολιάζοντας στο twitter τη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Ο Γιούνκερ αναλαμβάνει αρχιστράτηγος του Ναι και δίνει το στίγμα: Ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα. Απαντάμε: Όχι, μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ο παντοτινός φίλος των δανειστών κ. Σαμαράς έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών

    Για "ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή τη σημερινή ομιλία του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά ως "παντοτινό φίλο των δανειστών", και καταλογίζοντάς του επιπλέον ότι "για το μόνο που δεν μιλά είναι για το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος, που αφορά στην απόρριψη του εκβιαστικού τελεσίγραφου των δανειστών προς τον ελληνικό λαό".

    Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, "πρωθυπουργό της ανεργίας, της ανθρωπιστικής κρίσης και των λουκέτων", "πρωθυπουργό της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που κούρεψε μαζί με τον κ. Βενιζέλο αποθεματικά Ταμείων, Πανεπιστημίων και Οργανισμών", "κολλητό του Μπαλτάκου", "άνθρωπο που δεν άφησε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα που να μην καταστρατηγήσει και κατάντησε τη χώρα φτωχό συγγενή", "πρόθυμο υποτακτικό της τρόικας", "πρωθυπουργό του «ναι σε όλα»".

    [04] Το Podemos καταγγέλλει τον "εκβιασμό" εκ μέρους των πιστωτών

    Το κόμμα Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς κατήγγειλε σήμερα τον «εκβιασμό των πιστωτών» που δέχεται η Ελλάδα και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε «υποδειγματικά» προκηρύσσοντας δημοψήφισμα.

    «Οι διεθνείς πιστωτές, με πρώτο το ΔΝΤ, δεν δέχθηκαν να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της μέσω της αύξησης της φορολογίας των μεγάλων ελληνικών περιουσιών, όπως πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως απαίτησαν να τα πληρώσει με τα χρήματα των πιο φτωχών οικογενειών», σύμφωνα με το Podemos,

    «Μπροστά στο τελεσίγραφο και τον εκβιασμό των πιστωτών, η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με υποδειγματικό τρόπο: δίνοντας τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει με δημοκρατικό και κυρίαρχο τρόπο για το μέλλον του», συνεχίζει το Podemos.

    Σύμφωνα με το ισπανικό κόμμα, «με την αδιαλλαξία τους, οι πιστωτές κατέδειξαν πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει δεν είναι να επιλύσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, αλλά να υποτάξουν και να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να καταδείξουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή» από τη φιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται σήμερα.

    [05] Ομπάμα - Ολάντ: Προσπάθεια για να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα

    Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ, Φρανσουά Ολάντ και Μπαράκ Ομπάμα «συμφώνησαν σήμερα να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών» για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

    «Συμφώνησαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών, που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση της κρίσης και θα διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» επισήμανε η ίδια πηγή.

    [06] Ν. Χουντής: Ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Για ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάνει λόγο, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Χουντής είπε ότι «υπάρχει ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας από θεσμικούς παράγοντες που πρέπει να σέβονται το ρόλο τους, αλλά και από πρόσωπα που θέλουν να φιλοτεχνήσουν ένα πρόσωπο φιλελληνικό, με σκοπό να παίξουν τον κύριο προπαγανδιστή στο δημοψήφισμα για το "ναι", στα τελεσίγραφα που δίνει η Κομισιόν, που δίνουν οι θεσμοί». Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, τόνισε.

    Στο ίδιο πνεύμα, σημείωσε ότι «έχουν γίνει παρεμβάσεις, αλλά αυτό είναι μια ακραία περίπτωση» και επισήμανε: «Είναι εκτεθειμένος ο κ. Γιούνκερ και οι θεσμοί, αλλά τα δίνουν όλα προκειμένου να αποτρέψουν την περήφανη απάντηση του ελληνικού λαού ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα και ότι μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του».

    [07] Μ. Σουλτς: Το «ναι» στο δημοψήφισμα, καλή βάση για μελλοντική συνεργασία

    Το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό είναι "καλή βάση για μελλοντική συνεργασία" , δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    Το δημοψήφισμα επηρεάζει κυρίως τον ελληνικό λαό , αλλά και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και της ΕΕ, είπε ο Μ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι η ψήφος της Κυριακής δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αλλά και την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη.

    Συνεχίζοντας, ο Μ. Σουλτς δήλωσε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε πως το δημοψήφισμα αυτό επηρεάζει όλη την ευρωζώνη.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ε.Κ. ανέφερε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, είναι ένα ζήτημα, καθώς από τυπικής απόψεως το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα είναι σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή. Όπως είπε, πρέπει να βρεθεί τρόπος να χτιστεί μια γέφυρα στο διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολαβεί μεταξύ της Τρίτης που λήγει το πρόγραμμα και της Κυριακής. Αν και δεν υπάρχει νομική λύση για το θέμα αυτό, είπε ο Μ. Σουλτς, σε κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να είμαστε δημιουργικοί.

    [08] Tην Πέμπτη θα ανοίξουν 850 τραπεζικά καταστήματα για τις συντάξεις

    Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 καταστήματα από τις 4 συστημικές τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα από την Εθνική θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα, από την Τράπεζα Πειραιώς 250 καταστήματα, από την Alpha Bank 200 καταστήματα και 150 από την Eurobank, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

    Οι συνταξιούχοι θα μπορούν σωρευτικά να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα 60 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή αν ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορέσουν να πάρουν 240 ευρώ (60 ευρώ την ημέρα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 June 2015 - 16:32:18 UTC