Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Ο λαός μας με υποδειγματική ψυχραιμία αντιμετωπίζει το πρόβλημα που προέκυψε
  • [02] Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και εργάζεται για τη λύση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές
  • [03] Ο Γ. Βαρουφάκης διέψευσε τα περί μείωσης του ημερήσιου ορίου ανάληψης
  • [04] Στη δημοσιότητα η πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση
  • [05] Αλέξης Τσίπρας: Τη σφραγίδα θα τη βάλει ο ελληνικός λαός
  • [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα συνεχίζει να είναι ανοιχτή για την Ελλάδα

  • [01] Ν. Παππάς: Ο λαός μας με υποδειγματική ψυχραιμία αντιμετωπίζει το πρόβλημα που προέκυψε

    «Οι τράπεζες που έκλεισαν δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά επιλογή που έκαναν άλλοι ακραίοι κύκλοι», ανέφερε μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας δε ότι αυτοί οι κύκλοι «δεν ορρωδούν προ του ενδεχομένου να βάλουν σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα».

    Στο ερώτημα τι θα γίνει από αύριο το βράδυ που πλέον η χώρα μένει εκτός προγράμματος, και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν άσχημα νέα για τις τράπεζες, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί διότι η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίζει καταστάσεις. «Η ακαριαία αντίδραση της κυβέρνησης και η ψυχραιμία του λαού έχει προστατεύσει τη χώρα από ακραία φαινόμενα», είπε ο Νίκος Παππάς. Είπε ακόμη ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει μια εβδομάδα τραπεζική αργία και αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί το όριο αναλήψεων να ανέβει. «Ο λαός μας με υποδειγματική ψυχραιμία αντιμετωπίζει το πρόβλημα που προέκυψε, πρόβλημα που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν. Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι την 6η Ιουλίου», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν ήταν ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των τραπεζών, είναι «μέτρο για να διασφαλίσει ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών».

    [02] Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και εργάζεται για τη λύση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

    Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και εργάζεται για τη λύση, τόνισαν κυβερνητικές πηγές τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στο οποίο ζητά να γίνει αποδεκτό το προχθεσινό κείμενο των θεσμών και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει "Ναι". Σύμφωνα με το κείμενο, οι θεσμοί θα αποδέχονταν μια αλλαγή στο κείμενό τους και η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ζητούσε έκτακτο Eurogroup.

    "Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, και εργάζεται για τη λύση", ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "'Οχι".

    [03] Ο Γ. Βαρουφάκης διέψευσε τα περί μείωσης του ημερήσιου ορίου ανάληψης

    Σε ρητή και κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας περί μείωσης του ημερήσιου ορίου ανάληψης από τα 60 στα 20 ευρώ, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

    Σε παρόμοια διάψευση προχώρησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι μετείχαν στη συνάντηση- που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών- λέγοντας παράλληλα, ότι η συζήτηση αφορούσε τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών. Όπως ανέφεραν, εξετάζεται το πώς θα μπορούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να κάνουν αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών για μεγαλύτερο ποσό από το όριο των 60 ευρώ, και να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά.

    [04] Στη δημοσιότητα η πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση

    Στη δημοσιότητα δόθηκε η πλήρης πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με βάση την πρόταση και τις οποίες καλείται να εγκρίνει ή όχι με την επιλογή του στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

    Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρεται:

    "Τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την υπογραφή ή όχι των μέτρων που πρότειναν οι θεσμοί.

    Την Κυριακή ο ελληνικός λαός καλείται με δημοψήφισμα να εγκρίνει ή όχι τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για να το πράξει αυτό θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών.

    Δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των προτάσεων των θεσμών. Για το λόγο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα την πλήρη πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Ελληνική Κυβέρνηση (επίσημη μετάφραση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών)".

    [05] Αλέξης Τσίπρας: Τη σφραγίδα θα τη βάλει ο ελληνικός λαός

    "Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε ζωντανοί και θα επιλέξουμε κυρίαρχα ποιο θα είναι το μέλλον μας" τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν θα υπάρξει παράταση του προγράμματος μετά το βράδυ της Τρίτης. Τη σφραγίδα στις εξελίξεις θα τη βάλει ο λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Σημείωσε ότι "θα αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τους εκβιασμούς και τις απειλές". Είπε ότι στην επικοινωνία που είχε προχθές με Μέρκελ-Ολάντ όπου του απάντησαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος, τους απάντησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αν βγει "όχι" στο δημοψήφισμα, "ξεχάστε το ευρώ", επισήμανε ότι η 'Α. Μέρκελ μίλησε για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το δημοψήφισμα, και σχολίασε ότι και οι εταίροι είναι αμήχανοι.

    Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει το δημοψήφισμα τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα και πως από εκεί και πέρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για μια πιο ήπια προσαρμογή με τα βάρη να πηγαίνουν σε αυτούς που αντέχουν να τα σηκώσουν και με μια βιώσιμη λύση.

    Υπογράμμισε πως όποια απόφαση προκύψει στο δημοψήφισμα θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί, από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει Βουλή, έχει Κοινοβούλιο.

    [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα συνεχίζει να είναι ανοιχτή για την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.

    Ο Ντάισελμπλουμ είπε στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και "δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό".

    "Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ", συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 June 2015 - 22:32:13 UTC