Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση της κυβέρνησης για διετή συμφωνία με τον ESM
  • [02] Β. Φάιμαν: Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα
  • [03] Η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή, δήλωσε η Μέρκελ
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκβιάζουν τον λαό
  • [05] Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ακόμη και αν ψηφίσει ΟΧΙ
  • [06] Χ. Σέλινγκ: Μη πληρωμή στο ΔΝΤ δεν φέρνει άμεση χρεοκοπία
  • [07] Την κατάργηση πληρωμής στο ΕΣΥ από ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ζητά η ΕΙΝΑΠ.

  • [01] Πρόταση της κυβέρνησης για διετή συμφωνία με τον ESM

    Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής, κατάληγουν οι κυβερνητικές πηγές .

    [02] Β. Φάιμαν: Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα

    «Πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις πολιτικές, τις νομικές και τις οικονομικές δυνατότητες, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη Βιέννη, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για κοινές λύσεις.

    Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μαζί με τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι η κατάσταση στην Ελλάδα και «εκφράστηκε ομόφωνα η λύπη για το ό,τι ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκατέλειψε τελικά το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    [03] Η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή, δήλωσε η Μέρκελ

    «Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για μια γραμμή συνομιλίας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ίζα Μουσταφά. Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι και μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος βοήθειας η Ευρώπη «δεν θα κόψει την γραμμή συνομιλίας με την Ελλάδα -αυτό δεν συνηθίζεται στην ΕΕ».

    Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με το πώς εκτιμά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνομιλίες με την Αθήνα, τόνισε ότι «σήμερα το βράδυ, ακριβώς στις 24:00, ώρα κεντρικής Ευρώπης, εκπνέει το πρόγραμμα -και δεν γνωρίζω καμία άλλη «ανθεκτική ένδειξη», ενώ πρόσθεσε: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία πρόταση της Επιτροπής, η οποία μου είναι γνωστή, είναι από την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας. Δεν έχω κάτι περισσότερο».

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκβιάζουν τον λαό

    «Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακή και οι εκβιασμοί καλά κρατούν. Από την μιά η ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το "Ποτάμι" εκβιάζουν τον λαό για να πει "Ναί" στην ευρωπαϊκή πρόταση-καρμανιόλα και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη της Χρυσής Αυγής για να αποσπάσουν το "Ναί" στο δικό τους μνημόνιο», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε χθες ότι η πρότασή του είναι στο τραπέζι και από την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση θα αφορά ένα νέο πρόγραμμα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.

    «Η κυβέρνηση προτείνει το "Όχι", αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του "Ναί" και με το ψεύτικο δίλλημμα που θέτει καλώντας τον λαό να επιλέγει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο και με το κλίμα τρομοκρατίας που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν απο τις τράπεζές τους μισθούς και συντάξεις και με τα παζάρια που συνεχίζει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενισχύσει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

    Το ΚΚΕ, τόνισε, καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φθάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει "δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα, δεν διαλέγουμε νέα μνημόνια, ακυρώνουμε όλα τα ψευτοδιλλήμματα, λέμε "Όχι" στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης γιατί και οι δύο πτωχεύουν τον λαό. Απαιτούμε αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ με τον λαό πραγματικά στην εξουσία".

    [05] Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ακόμη και αν ψηφίσει ΟΧΙ

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την ευρωζώνη εάν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσαν σήμερα τρία πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση.

    «Ακριβώς. Το είπε αυτό», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας βουλευτής της συντηρητικής παράταξης που ήταν παρών στη συνάντηση.

    Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες επιλέξουν το «όχι», μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις συντηρητικούς βουλευτές.

    Το Bloomberg επισημαίνει πως η στάση της Γερμανίας δείχνει ότι η ηγεσία στο Βερολίνο προετοιμάζεται για την απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης των πιστωτών. Ο Σόιμπλε είπε στην εν λόγω συνάντηση πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 32 δισεκ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ για να δώσει ώθηση στην οικονομία της, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.

    «Στόχος μας παραμένει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε τηλεφωνικά η Άντγε Τίλμαν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. «Έγκειται στην ίδια την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενη τον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης του Σόιμπλε με τους βουλευτές.

    [06] Χ. Σέλινγκ: Μη πληρωμή στο ΔΝΤ δεν φέρνει άμεση χρεοκοπία

    Το ό,τι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σημαίνει πως η χώρα ολισθαίνει αυτόματα σε μία άμεση χρεοκοπία, διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος) σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου.

    Πρόσθεσε δε, ότι σε επόμενη φάση η διαδικασία προβλέπει να κληθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ να καταβάλει τη δόση, δίνοντας μία προθεσμία 14 ημερών, ενώ το επόμενο βήμα δεν είναι μία αυτόματη χρεοκοπία, ενώ ο ίδιος δεν ανησυχεί ούτε για το ευρώ, καθώς αυτό είναι ισχυρό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις.

    Ταυτόχρονα τόνισε πως η Ευρωομάδα είναι «ανοικτή» για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση είναι «αδιέξοδη» και ο ίδιος είναι «πολύ απογοητευμένος και λίγο οργισμένος» με την ελληνική στάση.

    [07] Την κατάργηση πληρωμής στο ΕΣΥ από ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ζητά η ΕΙΝΑΠ.

    Την κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, θεραπευτική πράξη, παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργός Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σημειώνοντας ότι σήμερα η θέση αυτή γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική.

    Η ΕΙΝΑΠ ζητά επίσης να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ., καθώς και η μισθοδοσία και η πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

    «Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ και καλεί «τους υγειονομικούς και τον λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 June 2015 - 14:32:15 UTC