Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ του ΟΧΙ 300 Έλληνες πανεπιστημιακοί και 400 Ιταλοί ερευνητές
  • [02] Μόσχα: Να σεβαστεί η ΕΕ οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού
  • [03] Γ. Σακελλαρίδης: Συνωστισμός πρώην πρωθυπουργών για το "ναι". Δικαίωμα όμως του λαού να μην ξεχνά
  • [04] ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας
  • [05] «Γλυκοκοιτάζει» Μαυροκεφαλίδη η Μάλαγα
  • [06] Ανακοίνωσε Στρόμπερι ο Ολυμπιακός
  • [07] «Πράσινος» και με τη βούλα ο Θελάντερ

  • [01] Υπέρ του ΟΧΙ 300 Έλληνες πανεπιστημιακοί και 400 Ιταλοί ερευνητές

    Παραπάνω από 300 πανεπιστημιακοί τάσσονται "Υπέρ του ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας".

    Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αισθάνονται ότι οφείλουν να πάρουν θέση στο κρισιμότερο διακύβευμα που συναντά η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης.

    Συγκεκριμένα τονίζουν ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουν ΟΧΙ:

    «- Επειδή δεν αντέχουμε πλέον να βλέπουμε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος μιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγμένα οδηγούν την οικονομία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

    - Επειδή πιστεύουμε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός μας τη θανάσιμα πληγωμένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

    - Τέλος, θα ψηφίσουμε ΟΧΙ επειδή είμαστε υπέρ της Ευρώπης -της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευματικής προκοπής».

    Εξάλλου, χαιρετισμό και μήνυμα αλληλεγγύης σε όλον τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις συναδέλφους και στους συναδέλφους τους στον τομέα της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και της έρευνας, απηύθυναν με επιστολής τους 400 Ιταλοί ερευνητές, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν το αληθινό λίκνο της δυτικής σκέψης, το σταυροδρόμι των εμπειριών που δημιούργησαν για πρώτη φορά το πνεύμα της αγάπης για τη γνώση, σε κάθε τομέα της».

    [02] Μόσχα: Να σεβαστεί η ΕΕ οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού

    Η Ρωσία καλεί την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή της Ελλάδας στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

    «Νομίζω ότι εδώ υπάρχει φυσικά ένα στοιχείο σύγχυσης. Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι? αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η ΕΕ θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού», είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

    «Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών», πρόσθεσε ο Τσιζόφ.

    [03] Γ. Σακελλαρίδης: Συνωστισμός πρώην πρωθυπουργών για το "ναι". Δικαίωμα όμως του λαού να μην ξεχνά

    "Παρακολουθούμε συνωστισμό πρώην Πρωθυπουργών και πολιτικού προσωπικού να σπεύδουν να υπερασπιστούν το «ναι» στην πρόταση των δανειστών. Δικαίωμά τους" αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και προσθέτει « όμως δικαίωμα και του λαού είναι να μην ξεχνά και να αποφασίζει για την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντά του απερίσπαστος από τους εκβιασμούς και από την πρωτοφανή προπαγάνδα».

    [04] ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

    Κούρεμα του xρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.

    Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.

    [05] «Γλυκοκοιτάζει» Μαυροκεφαλίδη η Μάλαγα

    Διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 850.000 ευρώ προσφέρει η Μάλαγα στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, σύμφωνα με την "laopiniondemalaga.es". Ο Μαυροκεφαλίδης λάμβανε περίπου 700.000 ευρώ ετησίως στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να τον έχουν ενημερώσει πως τους ενδιαφέρει να ανανεώσει, αλλά με μειωμένες αποδοχές εν συγκρίσει με το προηγούμενο συμβόλαιό του.

    [06] Ανακοίνωσε Στρόμπερι ο Ολυμπιακός

    Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από σήμερα ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 30χρονος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Τουρκία και την Καρσίγιακα, με την οποία κατέκτησε την παρελθούσα σεζόν το πρωτάθλημα.

    [07] «Πράσινος» και με τη βούλα ο Θελάντερ

    Την απόκτηση για τα επόμενα τρία χρόνια του Ράσμους Θελάντερ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο Παναθηναϊκός. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ράσμους Θελάντερ. Ο Δανός αμυντικός θα αγωνίζεται στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, ενώ ο Θελάντερ δήλωσε από την πλευρά του:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος παράλληλα, που είμαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Δεν βλέπω την ώρα να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να ξεκινήσουμε! Ήρθα σε ένα μεγάλο Σύλλογο, με τεράστια παράδοση και πολύ παθιασμένους φιλάθλους, οπότε ανυπομονώ να μπω στο γήπεδό μας για το πρώτο παιχνίδι. Ελπίζω να τα πάω καλά, να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 July 2015 - 16:32:13 UTC